Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Τι εξελίξεις θα φέρει η επιστροφή του Ρούσσου στην Άνω Ποριά;

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Στην Άνω...

Η μεταμόρφωση της Κίτσου για τον πρίκουελ της «Μάγισσας» και το μήνυμα...

Μπορεί η πολυδιαφημισμένη «Μάγισσα» που παρακολουθούσαν σταθερά έστω και...

«Ο Σκαραβαίος»: Ο δρόμος στο πουθενά

Τι θα δούμε στο «Σκαραβαίο» στο αποψινό επεισόδιο!Μια λαϊκή τραγουδίστρια...

Το Λούβρο της ΑΕΚ: Ανοιξε τις πύλες του ένα από τα...

Ανατριχίλα και δέος! Αυτά είναι τα συναισθήματα που προκαλεί...

Επιβεβαίωσε τα ονόματα

Πολύωρη κατάθεση Γιαννουσάκη στα δικαστήρια Πειραιά για το ναρκόπλοιο «Noor 1»

Ο Ευθύμης Γιαννουσάκης, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1», κατέθετε χθες για περισσότερες από τρεις ώρες στην ανακρίτρια του Πειραιά που διερευνά την υπόθεση για τη χρηματοδότηση του «Noor 1».

Μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου έχει μεταχθεί τα τελευταία 24ωρα λόγω της κλήσης του από τις δικαστικές Αρχές (κρατείται στις Φυλακές Χαλκίδας). Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαίωσε τα ονόματα τεσσάρων Τούρκων και δύο Ιρανών που φέρεται ότι σχετίζονται με την υπόθεση.

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης θα βρεθεί εκ νέου σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τη μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει σε βάρος του προανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά, σχετικά με όσα υποστηρίζει περί πιέσεων που δέχθηκε μέσα στη φυλακή.

Στο μεταξύ, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επισκέφτηκαν χθες ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής του Κώστας Καραγκούνης, οι οποίοι ζήτησαν να τηρηθεί η δικονομική τάξη εξαιτίας της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση «Noor 1» που ερευνά η Δικαιοσύνη. «Θεωρούμε ότι στην υπόθεση του “Noor 1”, εκτός από τους χειρισμούς στους οποίους προέβη πολιτικό πρόσωπο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, χειρισμοί γίνονται και από λειτουργούς της Δικαιοσύνης, π.χ. ο ανακριτικός υπάλληλος ή το στέλεχος της Εισαγγελίας Πειραιά. Επομένως, είναι απαραίτητη η τήρηση της δικονομικής τάξης. Για εμάς, η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να την αντιμετωπίσει με την προσήκουσα σοβαρότητα» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τήρηση των Κανόνων

Από την πλευρά του, ο κ. Καραγκούνης χαρακτήρισε την παρουσία των στελεχών της Ν.Δ. στην εισαγγελία «σημειολογική», σημειώνοντας πως είναι ένα ζήτημα βαθιά θεσμικό, βαθιά δημοκρατικό και επιβάλλεται η τήρηση των κανόνων και της δικονομικής τάξης καθώς, όπως είπε, δηλητηριάζει και την κοινωνία και τη δημοκρατία η εκτελεστική εξουσία, όταν παρεμβαίνει, με οποιονδήποτε τρόπο, στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

«Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών. Πρέπει να τηρούνται. Και όταν μπαίνει στην ουσία τέτοιων πραγμάτων, τότε ξεκινάνε τα ερωτήματα. Και τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι αμείλικτα» είπε ο κ. Καραγκούνης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...