Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Βεντέτα για τον «Μητσάρα τον ψαρά»

Αγνωστοι έβαλαν δύο φορές φωτιά στο σπίτι του (ελεύθερου πια) 75χρονου μακελάρη της Στυλίδας

Με τον φόβο της βεντέτας ζουν στο παραθαλάσσιο χωριό Καυκί Φθιώτιδας, όπου τον Αύγουστο του 2010 ο «Μητσάρας, ο ψαράς» είχε εκτελέσει δύο ανθρώπους και είχε τραυματίσει σοβαρά άλλους τρεις! 

Από την
Εύα Παπαδάτου

Αγνωστοι έβαλαν δύο φορές φωτιά στο σπίτι του 75χρονου, σήμερα, Δημήτρη Πιλάλη, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια, κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2016 για λόγους υγείας με περιοριστικούς όρους. Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους συγγενείς των θυμάτων, παρότι η σύζυγός του, που φέρεται ότι τον είχε παρακινήσει να κάνει το έγκλημα, παραμένει στη φυλακή.

Στις 2.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης εκδηλώθηκε φωτιά στο εγκαταλειμμένο σπίτι όπου κάποτε έμενε ο μακελάρης της Στυλίδας και πυροσβέστες έσπευσαν στον οικισμό και την έσβησαν, πριν αυτή προλάβει να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο σπίτι. Ομως, ώρες μετά και συγκεκριμένα λίγο πριν από τις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας, το σπίτι τυλίχτηκε ξανά στις φλόγες και πυκνοί καπνοί «έπνιξαν» τον παραθαλάσσιο οικισμό, που βρίσκεται ανάμεσα στις Ράχες και στο Αχλάδι. Οι άνδρες του Πυροσβεστικού Κέντρου Στυλίδας έτρεξαν για ακόμα μία φορά, όμως το εσωτερικό του σπιτιού είχε καεί ολοσχερώς.

Στο σπίτι στο Καυκί δεν μένει κανένας όλα αυτά τα χρόνια. Ο αποφυλακισθείς δολοφόνος δεν επιτρέπεται να πλησιάσει στην περιοχή και στο σπίτι του, αφού βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε εκείνο των θυμάτων, που ήταν και συγγενείς. Σήμερα ο «Μητσάρας, ο ψαράς», όπως τον φώναζαν στην ανατολική Φθιώτιδα, μένει στο χωριό Λευκάδα της δυτικής Φθιώτιδας, από όπου και κατάγεται.

Τον Οκτώβριο του 2011 είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς σε δύο φορές ισόβια για δύο ανθρωποκτονίες από πρόθεση και 42 χρόνια κάθειρξη για τρεις απόπειρες δολοφονίας, ενώ η σύζυγός του Ελένη, που είχε κατηγορηθεί για συνέργεια, καταδικάστηκε σε 32 χρόνια κάθειρξη. Ο ηλικιωμένος είχε εμφανιστεί μετανιωμένος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πράξεις του και να ξεκαθαρίσει ότι η σύζυγός του δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα.

Ανήμερα του Σωτήρος είχε σκορπίσει τον θάνατο

Μια ήσυχη αυγουστιάτικη βραδιά του 2010 ο 68χρονος τότε ψαράς άρπαξε την καραμπίνα και σκόρπισε τον θάνατο. Τραγικός απολογισμός, δύο νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες.

Το μακελειό, που είχε προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη την Ελλάδα, έγινε του Σωτήρος, όταν ο τότε 68χρονος είδε συγχωριανούς του και συγγενείς του, γύρω στα 10 άτομα, να διασκεδάζουν στην παραλία του χωριού. Σε κατάσταση αμόκ, αρχικά με ένα μαχαίρι και ύστερα με μια καραμπίνα, σκότωσε τη 49χρονη νονά της κόρης του, τη Σωτηρία, που γιόρταζε, και τον 59χρονο σύζυγό της Κωνσταντίνο, ενώ πυροβόλησε στο μάτι την 25χρονη ανιψιά τους, μητέρα ενός παιδιού. Κατόπιν μαχαίρωσε και πυροβόλησε τον 52χρονο οικογενειακό φίλο του άτυχου ζευγαριού και έπειτα πήγε στο σπίτι ενός γείτονα, με τον οποίο είχε διαφορές, απειλώντας να τον σκοτώσει, αλλά ευτυχώς εκείνος πρόλαβε και αμπαρώθηκε.

Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, όπου ύστερα από ολονύχτιο θρίλερ και ανταλλαγές πυρών με τους άνδρες των ΕΚΑΜ, έπεσε αιμόφυρτος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...