Τετάρτη, 23 Ιουλίου, 2025

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 23 Ιουλίου

ΚΡΙΟΣ: Ευκαιρίες βελτίωσης στον εργασιακό σας τομέα θα υπάρχουν...

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Όζι Όζμπορν

Πέθανε ο Όζι Όζμπορν σκορπίζοντας θλίψη στον χώρο της μουσικής παγκοσμίως.

Τρίο της επιτυχίας με «Πατρόν» και «Ντέρτι»

Αυτή την περίοδο ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος  και οι...

Οι άλλοτε κολλητοί Καινούργιου και Κοκλώνης «χώρισαν» και διαδικτυακά

Κατερίνα Καινούργιου VS Νίκος Κοκλώνης! Εκαναν... unfollow ο ένας...

Νηστίσιμη μανιταρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (video)

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε νηστίσιμη μανιταρόπιτα στην εκπομπή «Ώρα για φαγητό».

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή:

Υλικά:

1 συσκ. φύλλο κρούστας

½ φλ. ελαιόλαδο 1 κιλό φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) 3 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες) 1 σκ. σκόρδο σπασμένη 1 ψιλοκομμένη τομάτα χωρίς σπόρους αλάτι πιπέρι 1 κ.σ. μπούκοβο 1 ½ φλ. καρύδια χοντροκομμένα 2 κ.σ. σουσάμι λίγο μοσχοκάρυδο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Εγώ χρησιμοποίησα ποικιλία από άγρια φρέσκα μανιτάρια, ασπρομανίταρα και πόρτο μπέλο. Τα κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε πλασοτέ κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά πάντα, για 4-5΄, μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο σπασμένο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν για 3-4΄. Προσθέτουμε την τομάτα (χωρίς ζουμιά), το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο. Βράζουμε τη γέμιση για λίγα λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά της. Ψήνουμε τρία φύλλα κρούστας για να μαζέψουν τα υγρά και να γίνει πιο νόστιμη η πίτα μας. Απλώνουμε τα δυο φύλλα σε 2 λαμαρίνες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς °C για 10′, μέχρι να στεγνώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Μετά τα θρυμματίζουμε σε ακανόνιστα κομμάτια. Αφού κρυώσει η γέμιση ελαφρά, προσθέτουμε το καρύδι και το σουσάμι και ανακατεύουμε. Αν σας αρέσει το μοσχοκάρυδο ταιριάζει πολύ με τα μανιτάρια. Προσθέστε 2-3 πρέζες. Αλλιώς προσθέστε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αλείφουμε ένα ταψί 40 εκ. με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε τα φύλλα κρούστας, ραντίζοντας ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.

Σκορπάμε μέσα τα σπασμένα ψημένα φύλλα. Αδειάζουμε πάνω τη γέμιση μανιταριών. Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί πάνω στη γέμιση. Καλύπτουμε την πίτα με τα δυο τελευταία, λαδωμένα ενδιάμεσα, φύλλα. Φροντίζουμε να στρώσουμε τα φύλλα με αρκετές πτυχές, τσαλακωμένα. Χαράζουμε την πίτα στην επιφάνεια, λαδώνουμε καλά την επιφάνεια και τη ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς °C, στις αντιστάσεις για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα και να ξεκολλήσει από το ταψί.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανέβασε στα ύψη τη θερμοκρασία 50χρονη Ελληνίδα πρωταγωνίστρια ποζάροντας με μπικίνι

Μας τρέλανε Ελληνίδα πρωταγωνίστρια με τη φωτογραφία που πόσταρε να ποζάρει στα 50 της με μπικίνι.

Μέσα στα μέλια Ελέτσι – Λεμονίδης, παρά τα πηγαινέλα του γιατρού στη Σαντορίνη

«Εκρηξη ηφαιστείου» στη σχέση της Ελίζαμπεθ Ελέτσι και του...

Εβελίνα Παπούλια – Αφροδίτη Λιάντου: Οι βουτιές με τους συντρόφους τους και άλλους ηθοποιούς

Η Εβελίνα Παπούλια τα τελευταία χρόνια είναι ευτυχισμένη στο πλευρό του συντρόφου της, Σταύρου.

Πριβέ βουτιές για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον με τα παιδιά τους

«Γαλαζοαίματοι» αρμενίζουν στο Ιόνιο πέλαγος. Η Κέιτ Μίντλετον, η...

Ελληνίδες στο σόου των Dolce & Gabbana

Η αιώνια πόλη φιλοξένησε ακόμα μία φορά μια από τις πιο λαμπρές στιγμές της υψηλής ραπτικής, συγκεντρώνοντας τις πιο κομψές γυναίκες

Το δημόσιο σχόλιο της Μαρίας Κορινθίου στον σύντροφό της: «Όμορφέ μου άντρα, υπέροχε»

Η Μαρία Κορινθίου είναι ερωτευμένη και δεν το κρύβει!...
spot_img
spot_img