Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Γιώργος Λιάγκας: Το διαζύγιο με τη Σκορδά και τα λάθη της καριέρας...

Ο Γιώργος Λιάγκας μετά από χρόνια δίνει μια αποκαλυπτική...

Παππούς έγινε ξανά γνωστός ηθοποιός – «Η τρίτη εγγονούλα μου είναι γεγονός»

Τρισευτυχισμένος είναι γνωστός ηθοποιός καθώς απέκτησε ένα ακόμα εγγονάκι....

«Ο παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι πολύ πιεσμένη από την κατάσταση...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αγνώριστη η Ναταλία Γερμανού πριν από 33 χρόνια

Η Ναταλία Γερμανού δημοσίευσε φωτογραφία της πριν από 33...

Νηστίσιμη μανιταρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (video)

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε νηστίσιμη μανιταρόπιτα στην εκπομπή «Ώρα για φαγητό».

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή:

Υλικά:

1 συσκ. φύλλο κρούστας

½ φλ. ελαιόλαδο 1 κιλό φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) 3 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες) 1 σκ. σκόρδο σπασμένη 1 ψιλοκομμένη τομάτα χωρίς σπόρους αλάτι πιπέρι 1 κ.σ. μπούκοβο 1 ½ φλ. καρύδια χοντροκομμένα 2 κ.σ. σουσάμι λίγο μοσχοκάρυδο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Εγώ χρησιμοποίησα ποικιλία από άγρια φρέσκα μανιτάρια, ασπρομανίταρα και πόρτο μπέλο. Τα κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε πλασοτέ κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά πάντα, για 4-5΄, μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο σπασμένο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν για 3-4΄. Προσθέτουμε την τομάτα (χωρίς ζουμιά), το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο. Βράζουμε τη γέμιση για λίγα λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά της. Ψήνουμε τρία φύλλα κρούστας για να μαζέψουν τα υγρά και να γίνει πιο νόστιμη η πίτα μας. Απλώνουμε τα δυο φύλλα σε 2 λαμαρίνες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς °C για 10′, μέχρι να στεγνώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Μετά τα θρυμματίζουμε σε ακανόνιστα κομμάτια. Αφού κρυώσει η γέμιση ελαφρά, προσθέτουμε το καρύδι και το σουσάμι και ανακατεύουμε. Αν σας αρέσει το μοσχοκάρυδο ταιριάζει πολύ με τα μανιτάρια. Προσθέστε 2-3 πρέζες. Αλλιώς προσθέστε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αλείφουμε ένα ταψί 40 εκ. με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε τα φύλλα κρούστας, ραντίζοντας ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.

Σκορπάμε μέσα τα σπασμένα ψημένα φύλλα. Αδειάζουμε πάνω τη γέμιση μανιταριών. Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί πάνω στη γέμιση. Καλύπτουμε την πίτα με τα δυο τελευταία, λαδωμένα ενδιάμεσα, φύλλα. Φροντίζουμε να στρώσουμε τα φύλλα με αρκετές πτυχές, τσαλακωμένα. Χαράζουμε την πίτα στην επιφάνεια, λαδώνουμε καλά την επιφάνεια και τη ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς °C, στις αντιστάσεις για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα και να ξεκολλήσει από το ταψί.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι τέλους για πασίγνωστο ζευγάρι στην εγχώρια showbiz

Το ζευγάρι είχε προσπαθήσει να κρύψει τη σχέση του,...

Χρήστος Προβίσταλης: Ο Καβαλιώτης που έχει μηνιάτικο καταβροχθίζοντας τον αγλέορα

Mε δεκάδες χιλιάδες βίντεο να κατακλύζουν το YouTube και...

Ξέσπασμα γνωστής ηθοποιού κατά της Κατερίνας Καινούργιου: «Οι ασήμαντοι γίνατε σημαντικοί»

Γνωστή ηθοποιός ξέσπασε κατά της Κατερίνας Καινούργιου με ποστ...

Πένθος για τον Γιώργο Γιαννιά – Έφυγε η μητέρα του πέντε μήνες μετά το θάνατο του πατέρα του

Δύσκολες ώρες περνάει ο Γιώργος Γιαννιάς. Ο τραγουδιστής πέντε...

Καλλονός στα νιάτα του ο πατέρας Ελληνίδας πρωταγωνίστριας

Τα γενέθλιά του είχε πρόσφατα ο πατέρας γνωστής ηθοποιού της χώρας μας και εκείνη θέλησε να του ευχηθεί και δημόσια ποστάροντας φωτογραφία με τον μπαμπά της νεαρό!

Σάννυ Χατζηαργύρη: Διαζύγιο για τη Λίλα των «Singles» από τον δικηγόρο, Αλέξη Μίντζια μετά από 13 χρόνια

Η Σάννυ Χατζηαργύρη είναι και πάλι... single!Σύμφωνα με πληροφορίες...

Επιστρέφει το «Booth» στο Open, με την προσθήκη της Σολωμού

Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σοφία Κουρτίδου, Σοφία Μουτίδου, αλλά και Μαρία...