Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Ωρα μηδέν» για τον καρκίνο

❱❱ Ισραηλινοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η θεραπεία θα είναι έτοιμη το 2020Η θεραπεία κατά του καρκίνου θα είναι έτοιμη μες στην επόμενη χρονιά. Αυτό υποστηρίζουν, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Jerusalem Post», Ισραηλινοί επιστήμονες.

«Πιστεύουμε ότι θα προσφέρουμε μέσα σε έναν χρόνο μια ολοκληρωμένη θεραπεία για τον καρκίνο» δήλωσε ο Dan Aridor, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Accelerated Evolution Biotechnologies (AEBi).

«Η θεραπεία μας για τον καρκίνο θα είναι αποτελεσματική από την πρώτη μέρα, θα διαρκεί λίγες εβδομάδες, δεν θα έχει ή θα έχει ελάχιστες παρενέργειες και θα διατίθεται σε πολύ χαμηλότερο κόστος από άλλες θεραπείες στην αγορά» πρόσθεσε. Η θεραπεία, η οποία ονομάζεται MuTaTo και αποτελεί συνδυασμό πεπτιδίων και τοξίνης, θα εξατομικεύεται και ένα συγκεκριμένο κοκτέιλ φαρμάκων θα χορηγείται στους ασθενείς ανάλογα με τον τύπο καρκίνου από τον οποίο πάσχουν.

Η MuTaTo χρησιμοποιεί συνδυασμό διάφορων αντικαρκινικών πεπτιδίων για κάθε καρκινικό κύτταρο ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με μια δυνατή πεπτιδική τοξίνη που μπορεί να σκοτώσει συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.

Μεταλλάξεις

Με αυτόν τον συνδυασμό «εξασφαλίζουμε ότι η θεραπεία δεν θα επηρεαστεί από μεταλλάξεις» εξηγεί ο dr Ilan Morad, διευθύνων σύμβουλος της AEBi, και προσθέτει ότι «τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να μεταλλαχθούν με τρόπο που οι στοχευμένοι υποδοχείς απορρίπτονται από τον καρκίνο».

«Η πιθανότητα να έχουμε πολλαπλές μεταλλάξεις που θα διαφοροποιήσουν όλους τους στοχευμένους υποδοχείς ταυτόχρονα μειώνεται δραματικά με τον αριθμό των στόχων που χρησιμοποιούμε. Αντί να κάνουμε επίθεση σε έναν υποδοχέα κάθε φορά, στοχοποιούμε τρεις υποδοχείς κάθε φορά. Ούτε ο καρκίνος δεν μπορεί να μεταλλάξει τρεις υποδοχείς ταυτόχρονα» επισημαίνει ο Morad.

Η εταιρία γράφει τώρα πατέντες συγκεκριμένων πεπτιδιών, τα οποία θα αποτελέσουν μια μεγάλη «τράπεζα» από τοξίνες επίθεσης. Μέχρι στιγμής, όπως αποκαλύπτει ο Morad, έχει ολοκληρωθεί το πρώτο πείραμα σε ποντίκια, κατά το οποίο διαπιστώθηκε ότι παρεμποδίζεται η ανάπτυξη ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων χωρίς να πλήττονται στο ελάχιστο τα υγιή κύτταρα των ποντικιών.

Η AEBi βρίσκεται τώρα ένα βήμα πριν από την έναρξη κύκλου κλινικών δοκιμών, που μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγα χρόνια και μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία συγκεκριμένων μορφών καρκίνου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...