Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

«Εξωτική» μόλυνση

❱❱ Ξενοδοχεία σε αναπτυσσόμενες χώρες μπορεί να κρύβουν ισχυρά βακτήριαΟσοι τυχεροί προγραμματίζουν ένα ταξίδι σε εξωτικούς προορισμούς καλό είναι να γνωρίζουν τα ευρήματα μιας νέας γερμανικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία όσοι ταξιδιώτες μένουν σε ξενοδοχεία ή σε ιδιωτικά καταλύματα αναπτυσσόμενων χωρών, κυρίως της Ασίας, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από βακτήρια ανθεκτικά στα φάρμακα και να τα μεταφέρουν πίσω στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα, η ομάδα υψηλότερου κινδύνου είναι τα άτομα ηλικίας 20-30 ετών. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λειψίας και του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου, που διεξήγαγαν την έρευνα, διαπίστωσαν ότι όσοι μένουν σε ξενοδοχείο είναι τέσσερις φορές πιθανότερο να προσβληθούν από βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, σε σύγκριση με αυτούς που μένουν σε χόστελ, ξενώνες ή κάμπινγκ.

Αντιβιοτικά

Στη μελέτη συμμετείχαν 230 άτομα, τα οποία ταξίδεψαν σε εξωτικά μέρη. Από τα δείγματα κοπράνων που αναλύθηκαν πριν και μετά τα ταξίδια τους διαπιστώθηκε ότι το 23% προσβλήθηκε από εντεροβακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Οι συμμετέχοντες που ταξίδεψαν στην Ασία φάνηκε να έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο προσβολής, τέσσερις φορές μεγαλύτερο συγκριτικά με αυτούς που ταξίδεψαν σε άλλες τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Επιπλέον, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος προσβολής είναι πέντε φορές μεγαλύτερος για τα άτομα ηλικίας 20-30 ετών σε σχέση με τα άτομα άνω των 50, διότι οι πρώτοι ταξιδεύουν για μεγαλύτερο διάστημα και εκτίθενται περισσότερο.

«Η δημιουργία αποικισμών βακτηρίων δεν είναι από μόνη της επικίνδυνη. Υπάρχει όμως κίνδυνος μόλυνσης από αυτά τα βακτήρια, ιδίως για τους ασθενείς που νοσηλεύονται» δήλωσε η δρ Λιν Μέουρς από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, η οποία πρόσθεσε: «Δεδομένου ότι το 20% των ανθρώπων που ταξιδεύουν προσβάλλεται από βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, η παγκόσμια εξάπλωσή τους είναι πραγματικός κίνδυνος. Είναι, επομένως, ανάγκη το κοινό να ευαισθητοποιηθεί σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι μπορεί να “κουβαλάει” το βακτήριο ακόμα και έπειτα από εβδομάδες, καθώς και σε ό,τι αφορά τους κανόνες της υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών, ώστε να αποτρέψει την εξάπλωση σε άλλους ανθρώπους».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...