Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Stop στο laser!

❱❱  Διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας ή και αστιγματισμού χωρίς επέμβαση!Πρωτοποριακή μέθοδος, που υλοποιείται και στη χώρα μας, μπορεί να διορθώσει μικρούς βαθμούς μυωπίας, υπερμετρωπίας ή και αστιγματισμού, ακόμα και ανώμαλου αστιγματισμού, χωρίς να απαιτείται επέμβαση με laser!

Η παρέμβαση αυτή πραγματοποιείται με ενστάλαξη σταγόνων (ριβοφλαβίνη: βιταμίνη Β2) για ένα δεκάλεπτο και έπειτα έκθεση σε ειδικό φως για περίπου πέντε λεπτά. Δεν έχει μετεγχειρητική ταλαιπωρία, καθώς δεν προκαλεί πόνο, και δεν απαιτεί σημαντικό χρόνο ανάρρωσης.

Η πρωτοποριακή μέθοδος διασύνδεσης κολλαγόνου (collagen cross-linking) εφαρμόστηκε σε ασθενείς στην Αθήνα από τον καθηγητή Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

Η τεχνολογία που έφερε στην επικαιρότητα την επαναστατική αυτή διαθλαστική επέμβαση, εξηγεί ο καθηγητής, είναι η χρήση τοπογραφικά κατευθυνόμενης και διαφορικής ισχύος διασύνδεσης ως μιας αμιγώς διαθλαστικής επέμβασης!

Δυνατότητες

«Πρόκειται», σημειώνει ο δρ Κανελλόπουλος, «για μια εξελιγμένη συσκευή διασύνδεσης κολλαγόνου, η οποία έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις κινήσεις του ματιού και να επικεντρώνεται αυτόματα σε συγκεκριμένο σημείο του (tracker).

Επίσης, έχει απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης, καθώς μπορεί η παρτιτούρα που θα σχεδιαστεί από τον χειρουργό οφθαλμίατρο να εφαρμοστεί για πολλαπλές θεραπείες στον κερατοειδή.

Επιπλέον, μπορεί να γίνει συσχέτιση με τοπογραφίες του κερατοειδούς ή με τη συνταγή γυαλιών ή φακών επαφής που φοράει ο ενδιαφερόμενος».

Η επαναστατική αυτή εφαρμογή έγινε σε συνεργασία με το Cleveland Clinic Foundation των ΗΠΑ και την ερευνητική ομάδα της Avedro στη Βοστόνη.

Εχει δε εγκριθεί για ευρεία κλινική εφαρμογή στην Ευρώπη (CE mark). Παρουσιάστηκε από τον δρα Κανελλόπουλο στο Αμερικανικό Συνέδριο Οφθαλμολογίας στη Νέα Ορλεάνη τον Νοέμβριο του 2013.

«Τη συνεισφορά μας με καινοτομίες που αφορούν τη διασύνδεση κολλαγόνου την ονομάζουμε “Το πρωτόκολλο της Αθήνας”. Και αυτό αφορά τις τεχνικές που γεννήθηκαν στην Αθήνα, όπως η τεχνική της εμπεριστατωμένης εξέλιξης της τεχνικής διασύνδεσης κολλαγόνου, με τοπογραφικά κατευθυνόμενη ομαλοποίηση με Excimer Laser, που αποτελεί συνδυασμό εξομάλυνσης της ανωμαλίας του κερατόκωνου με laser και υψηλής ισχύος διασύνδεση κολλαγόνου» επισημαίνει ο κ. Κανελλόπουλος.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...