Φάρμακα νέας γενιάς

❱❱ Συνέδριο για τις Πολιτικές του Καρκίνου και τις Εξατομικευμένες ΘεραπείεςNέες θεραπείες από καινοτόμα φάρμακα σε διάφορα είδη καρκίνου αναμένεται να ανακουφίσουν εκατομμύρια ασθενείς στο άμεσο μέλλον, όπως ανέφεραν στις ομιλίες τους Ελληνες και ξένοι καθηγητές που συμμετείχαν στο συνέδριο για τις Πολιτικές του Καρκίνου και τις Εξατομικευμένες Θεραπείες, το οποίο διοργάνωσαν το Health Daily και η Boussias Communications αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. 

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε σημαντικά θέματα, όπως η αντιμετώπιση διάφορων μορφών καρκίνου, η σημασία των καινοτόμων φαρμάκων και η σχέση οφέλους – κόστους στις διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Επιπλέον σημαντικές αναφορές έγιναν για τον ρόλο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ασθενών, τους σπάνιους καρκίνους και τα ευρωπαϊκά κέντρα αναφοράς, καθώς και το σύνθετο αλλά και πολλές φορές ανεπαρκές νομικό πλαίσιο που διέπει τις γονιδιακές θεραπείες και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Εξειδικευμένα

Το συνέδριο άνοιξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι τα φάρμακα νέας γενιάς είναι εξειδικευμένα και στοχεύουν κυρίως τα καρκινικά κύτταρα. Ετσι έχουν πολύ λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες. Ωστόσο, τόνισε ότι θα πρέπει να εξετάσουμε το σημαντικό και δυσβάσταχτο κόστος των ογκολογικών φαρμάκων και υπογράμμισε την ανάγκη αυτοσυγκράτησης των φαρμακευτικών εταιριών, διότι παρότι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν κοινωνικό σκοπό.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας ανέφερε ότι η βελτίωση της ογκολογικής χειρουργικής αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης στον καρκίνο.
Αντίστοιχα, ο καθηγητής του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία» Κωνσταντίνος Συρίγος έκανε λόγο για τις σοβαρές επιπτώσεις που είχε στον καρκίνο η κρίση στην Ελλάδα, οι οποίες βαρύνουν πρωτίστως τους ασθενείς.
«Ο καρκίνος ετησίως αφορά 15.000.000 άτομα στον κόσμο, τα οποία θα πληρώνουν το κόστος της νόσου μαζί με τις οικογένειές τους» τόνισε ο Βασίλειος Μπαρμπούνης, διευθυντής Γ’ Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Metropolitan. Χορηγοί του Συνεδρίου είναι οι εταιρίες Genesis Pharma, Novartis.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ