Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Ελένη Λεγάκη: Η κόρη της θρυλικής κυρα-Ρηνιώς του νησιώτικου τραγουδιού, ξεδιπλώνει τις...

Η Ελένη Λεγάκη αποτελεί την πιο γνωστή ερμηνεύτρια του...

Σάντυ Χατζηιωάννου: Το ταξίδι στο «όνειρο» της υποκριτικής, οι απορρίψεις και ο...

Μπορεί η Σάντυ Χατζηιωάννου να είναι 30 χρονών, αλλά...

Σε Ιταλό billionaire φημολογείται ότι πούλησε η Ελενα Αμβροσιάδου το θρυλικό ιστιοφόρο...

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες...

Οι τελευταίοι καραβομαραγκοί της Χαλκιδικής που εξακολουθούν να φτιάχνουν καΐκια από κορμούς

Συγκίνηση και συνάμα νοσταλγία προκαλούν οι τελευταίοι καραβομαραγκοί της...

Μικρόβια που αντέχουν!

❱❱ «Αυξανόμενη απειλή» λόγω έλλειψης ισχυρών αντιβιοτικών σύμφωνα με τον ΠΟΥΗ ανθεκτικότητα των μικροβίων στα φάρμακα θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρότερη απειλή για το ανθρώπινο είδος ακόμη και από τον καρκίνο, καθώς η ανθρωπότητα ξεμένει από αντιβιοτικά. 

Ηδη περίπου 700.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω λοιμώξεων που είναι ανθεκτικές στα φάρμακα, όπως η φυματίωση, οι παθήσεις που συνδέονται με τον ιό HIV και η ελονοσία.

Νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) διαπίστωσε σοβαρή έλλειψη νέων φαρμάκων για την καταπολέμηση της αυξανόμενης απειλής της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά, γεγονός που οδήγησε τον γενικό διευθυντή του οργανισμού Tedros Adhanom Ghebreyesus να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου: «Η αυξανόμενη ανθεκτικότητα στα φάρμακα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις είναι μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, που θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την πρόοδο της σύγχρονης ιατρικής».

Εάν τα αντιβιοτικά χάσουν πλήρως την αποτελεσματικότητά τους, τότε η εκτέλεση βασικών ιατρικών διαδικασιών, όπως επεμβάσεις, καισαρικές, αρθροπλαστικές ή και χημειοθεραπείες, θα μπορούσαν να γίνουν πολύ επικίνδυνες για την υγεία. Ο ΠΟΥ έχει ήδη δημιουργήσει έναν κατάλογο με ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία. Η νέα έκθεσή του βρήκε λίγες πιθανές επιλογές θεραπείας για εκείνες τις μολύνσεις που είναι ανθεκτικές στα αντιβιοτικά – συμπεριλαμβανομένης της φυματίωσης, που σκοτώνει περίπου 250.000 ανθρώπους κάθε χρόνο.

Υπάρχει επίσης έλλειψη θεραπευτικών επιλογών για τα αρνητικά κατά Γκραμ βακτήρια, όπως το Acinetobacter Enterobacteriaceae, η Klebsiella και το E.coli, μικρόβια που ευθύνονται για πολλές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, ιδιαίτερα απειλητικές για ασθενείς, καθώς μπορεί να αποβούν θανατηφόρες. Τα περισσότερα φάρμακα που επί του παρόντος αναπτύσσονται είναι τροποποιήσεις των υφισταμένων αντιβιοτικών και δεν αποτελούν παρά μόνο προσωρινές και βραχυπρόθεσμες λύσεις. Εάν δεν ληφθούν μέτρα, έχει εκτιμηθεί ότι οι λοιμώξεις που είναι ανθεκτικές στα φάρμακα θα σκοτώνουν 10.000.000 ανθρώπους ετησίως μέχρι το 2050. Γι’ αυτό ο ΠΟΥ έχει αρχίσει παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τους τσακώσαμε στο λιμάνι της Αίγινας να περπατούν χεράκι χεράκι

Είναι από τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια της σόουμπιζ!Ο ηθοποιός...

Η Νία Βαρντάλος σπάει τη σιωπή της για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη

Η Νία Βαρντάλος, έσπασε την σιωπή της για την...

Ζηλιάρης ο Τάσος Ιορδανίδης

Ζηλιάρης μάς προέκυψε ο Τάσος Ιορδανίδης, ο οποίος βρέθηκε...

Τα δάκρυα του Λάκη Λαζόπουλου στον Άγιο των θαυμάτων!

Μεγάλη έκπληξη για τους προσκυνητές στο γυναικείο μοναστήρι του...

Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι ξανά κάτω από την ίδια στέγη

Κάτω από την ίδια στέγη διαμένουν πλέον η Εύα...

Τέσσερις κούκλες στα πόδια του Γιώργου Λιάγκα

Στικούδη, Παναγιώταρου, Χατζηθεοδώρου, Παναγιωτακοπούλου: Τέσσερις κούκλες στα πόδια του...

Ο «Κατήφορος» της Πατησίων! Ζούγκλα» με «πεταλούδες της νύχτας» εξ Αφρικής

Οδός Πατησίων, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Μια από...