Θαυματουργό χάπι!

❱❱ Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας Πειραματικό φάρμακο που έδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας δημιούργησαν για πρώτη φορά ερευνητές. 

Πρόκειται για χάπι που λαμβάνεται καθημερινά, το οποίο στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών μείωσε σημαντικά την απώλεια οστικής μάζας, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις βλάβες στα οστά και στους χόνδρους.

Ερευνητές δοκίμασαν τη φαρμακευτική αγωγή, που έγινε γνωστή με την κωδική ονομασία M1V-711, σε 244 εθελοντές ηλικίας 40-80 ετών σε νοσοκομεία της Ευρώπης. Ολοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα έπασχαν από οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο. Οι ασθενείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και στην πρώτη χορηγήθηκε η πειραματική θεραπεία, ενώ τα μέλη της δεύτερης έλαβαν placebo.

Μείωση κατά 65%

Επειτα από έξι μήνες φαρμακευτικής αγωγής οι ασθενείς που λάμβαναν το χάπι παρουσίαζαν μείωση κατά 65% στην απώλεια οστικής μάζας σε σχέση με τους ασθενείς που λάμβαναν placebo. Παράλληλα, το φάρμακο εμπόδισε την απώλεια χόνδρου, καθώς στους συμμετέχοντες που λάμβαναν χαμηλή καθημερινή δόση παρατηρήθηκε μείωση κατά 70% της απώλειας χόνδρου. Στους ασθενείς δε στους οποίους χορηγούνταν υψηλές δόσεις παρατηρήθηκε μικρή αύξηση του πάχους του χόνδρου. Είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με τους ερευνητές, που κάποιο φάρμακο καταφέρνει να παρεμποδίσει την καταστροφή των οστών και των χόνδρων σε ασθενείς που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα. Οι υπάρχουσες θεραπείες στοχεύουν στην ανακούφιση των ασθενών από τους πόνους, χωρίς να λύνουν το πρόβλημα στη βάση του. Αντίθετα, η θεραπεία M1V-711 βασίζεται στη χρήση μιας ουσίας η οποία παρεμβαίνει στη διαδικασία ανανέωσης των οστών και των χόνδρων, καταφέρνοντας να σταματήσει την επέκταση των βλαβών.

Οι ερευνητές, που αναμένεται να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του χαπιού σε συνέδριο στο Σαν Ντιέγκο τον Νοέμβριο, ευελπιστούν ότι η χρήση του χαπιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα επιφέρει ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα από αυτά που κατέγραψαν. Οι επιστήμονες ετοιμάζονται να περάσουν στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών στις οποίες θα συμμετέχει μεγαλύτερος αριθμός ασθενών.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ