Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Χτύπημα στη σχιζοφρένεια

❱❱ Νέα, ριζοσπαστική ανοσοθεραπεία οδηγεί σε ολοκληρωτική ανάρρωσηΜέσω ανοσοποιητικού επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τη σχιζοφρένεια οι επιστήμονες, καθώς διαπίστωσαν ότι ένας στους 11 ασθενείς έχει προβληματικά αντισώματα, τα οποία επηρεάζουν τον εγκέφαλό του. 

Η «ριζοσπαστική» αυτή έρευνα, με επικεφαλής καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έδειξε ότι αρκετοί ασθενείς εμφάνισαν «εντυπωσιακή, αν όχι ολοκληρωτική ανάρρωση» χάρη στην ανοσοθεραπεία, ενώ τώρα έχει ξεκινήσει και η πρώτη παγκοσμίως κλινική δοκιμή αυτής της μεθόδου.

Η ομάδα της καθηγήτριας Belinda Lennox, που είναι κλινική ψυχίατρος στην Οξφόρδη, ανέλυσε το αίμα 228 ανθρώπων που είχαν ένα πρώτο επεισόδιο ψύχωσης, το 9% των οποίων είχε αντισώματα που είναι πιθανώς σχετικά με τη νόσο του.

Πιστεύεται ότι τα αντισώματα, που είναι πρωτεΐνες οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό να πολεμήσει τις φλεγμονές που προκύπτουν από διαταραχές, όπως η αρθρίτιδα, προσκολλώνται στους υποδοχείς του εγκεφάλου, επηρεάζουν τη μνήμη και πυροδοτούν ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις. Αυτοί οι ασθενείς μπορεί να «θεραπευτούν» με την εκκαθάριση του αίματός τους από αυτά τα αντισώματα και με την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος.

«Ηταν πραγματικά συναρπαστικό και αρκετά εντυπωσιακό» σχολιάζει η καθηγήτρια Lennox, που τονίζει ότι τέτοια αντισώματα βρέθηκαν στον έναν στους 11 από τους συνολικά 240 ασθενείς που εξετάστηκαν.

Στη συνέχεια, η ανοσοθεραπεία δοκιμάστηκε σε εννέα από αυτούς τους ασθενείς. Σε όσους από αυτούς είχε εντοπιστεί το αντίσωμα και υποβλήθηκαν σε θεραπεία, «σχεδόν όλοι είχαν μια εντυπωσιακή -αν όχι ολοκληρωτική- ανάρρωση».

«Είμαι ψυχίατρος εδώ και 20 χρόνια και αυτό ήταν κάτι που περίμενα, το να βρούμε δηλαδή μια ομάδα ασθενών στους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε μια ριζοσπαστική, αποτελεσματική νέα θεραπεία» αποκαλύπτει η Lennox, που πρόσθεσε ότι μια τριετής κλινική έρευνα, στην οποία θα συμμετέχουν 80 ασθενείς απ’ όλη την Αγγλία, μπορεί να ξεκινήσει σύντομα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...