Νέα θεραπεία για το γλοίωμα

❱❱ Ελπίδες για παράταση στην επιβίωση ασθενών με καρκίνο του εγκεφάλουΕλπίδες για σημαντική παράταση στην επιβίωση των ασθενών με γλοίωμα, έναν καρκίνο του εγκεφάλου που ήταν μέχρι σήμερα ανίατος και θανατηφόρος, φέρνει μια νέα μορφή γενετικής θεραπείας που δοκίμασαν επιστήμονες από το τμήμα Νευροχειρουργικής του Minnesota University. 

Τα γλοιώματα έχουν την τάση να μεγαλώνουν και να διηθούν τον φυσιολογικό εγκεφαλικό ιστό, δυσχεραίνοντας τη θεραπεία – πολλές φορές η χειρουργική αντιμετώπιση του γλοιώματος είναι αδύνατη!

Σήμερα η πρόγνωση των υψηλής κακοήθειας γλοιωμάτων (καρκίνος του εγκεφάλου, με τον οποίο διαγνώστηκε πρόσφατα ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακ Κέιν) κυμαίνεται μεταξύ οκτώ και 14,4 μηνών. Τα δεδομένα αυτά ανατρέπει η νέα θεραπεία, καθώς ένας στους τέσσερις από τους συνολικά 56 ασθενείς που την έλαβαν έζησε έως και τρία χρόνια μετά τη λήψη της!

Συστατικό

Η θεραπεία συνίσταται στη χορήγηση αντινεοπλασματικών ουσιών σε μικροκλίμακα, στο μικροπεριβάλλον του όγκου.
Για να το πετύχουν, οι επιστήμονες συνδύασαν έναν παράγοντα γονιδιακής θεραπείας με ένα προφάρμακο, ένα ενεργό συστατικό που μεταβολίζεται στο σώμα του ασθενούς καταλήγοντας στη δημιουργία ενός φαρμάκου. Στους ασθενείς χορηγήθηκε αρχικά ο παράγοντας Toca 511, ένας ιός με την ικανότητα να «μολύνει» τα καρκινικά κύτταρα. Μπαίνοντας στο καρκινικό κύτταρο, ο ιός κουβαλούσε μαζί του ένα γονίδιο αυτοκτονίας.

Στη συνέχεια, οι ασθενείς έλαβαν το προφάρμακο Toca FC, που όταν έφτασε στα καρκινικά κύτταρα μετατράπηκε στο αντικαρκινικό φάρμακο5-φθοριοουρακίλη. «Το Toca 511 και το Toca FC δρουν συνεργιστικά και μετατρέπουν τον όγκο σε ένα εργοστάσιο παραγωγής αντικαρκινικών φαρμάκων. Παράλληλα, διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να πολεμήσει τον καρκίνο, μέσα από μια πλειάδα μηχανισμών» εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης του πανεπιστημίου της Μινεσότα, καθηγητής Clark Chen.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ