Πονοκέφαλος στο γραφείο

❱❱ Οι πιθανές αιτίες που πυροδοτούν την πάθησηΓνωρίζατε ότι η κακή στάση του σώματος όταν κάθεστε στο γραφείο, η εντατική εργασία και η απομάκρυνση από τις χαρές της ζωής μπορεί να πυροδοτήσουν τον πονοκέφαλο; 

Η στάση του σώματος όταν καθόμαστε είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της κεφαλαλγίας τάσεως. Οι ειδικοί μάλιστα επισημαίνουν ότι ο πόνος στην πλάτη δεν είναι το μόνο αποτέλεσμα της κακής στάσης.

Η σωστή τοποθέτηση του γραφείου και της καρέκλας σας μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης πονοκεφάλων. Η χρήση μιας εργονομικής καρέκλας βοηθά τη σπονδυλική στήλη να διατηρεί τη φυσική καμπύλη της, η οποία ανακουφίζει την ένταση των μυών στον λαιμό, στους ώμους και στην πλάτη, αναφέρει ο δρ Μιχάλης Βικελής, νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD.

Ο φωτισμός

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την οθόνη του υπολογιστή σας έτσι ώστε να βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών ή ελαφρώς χαμηλότερη για να βελτιωθεί η στάση του σώματος. Ο λαμπερός και δυνατός φωτισμός μπορεί επίσης να πυροδοτήσει έναν πονοκέφαλο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια οθόνη προστασίας φωτισμού στην οθόνη του υπολογιστή σας και φροντίστε να κάνετε τακτικά διαλείμματα, ώστε να ξεκουράζονται τα μάτια σας.

Επιπλέον, όταν η εργασία αρχίζει να λειτουργεί εις βάρος της προσωπικής ζωής, τα επίπεδα άγχους αυξάνονται και οι πονοκέφαλοι γίνονται πιο συχνοί. Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Η επίτευξη καλών σχέσεων με την οικογένεια και τους συνεργάτες σας, η διατήρηση φιλικών σχέσεων ή οι νέες γνωριμίες έχουν πολύ θετικό αντίκτυπο στη σωματική και την ψυχική υγεία σας. Επίσης, η καθημερινή άσκηση μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας και να σας κάνει να νιώθετε ευεξία και δύναμη, δεδομένου ότι θα σας βοηθήσει να μειώσετε το στρες και την πίεση, που προκαλούν πονοκέφαλο.

Ασφαλώς και η κούραση μπορεί να είναι μια κοινή αιτία του πονοκεφάλου τάσης. Περισσότερες ώρες ύπνου μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισής του.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ