Μπλόκο στην παχυσαρκία

❱❱ Επιστήμονες κοντά στο χάπι που θα σκοτώνει το λίπος σε χρόνο μηδέν!Πιο κοντά σε αυτό που εύχονται σχεδόν όλοι οι άνθρωποι, να τρώνε ό,τι θέλουν χωρίς να παχαίνουν, ισχυρίζονται ότι βρίσκονται επιστήμονες από το αυστραλιανό Flinders University, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι δεν απέχουν πολύ από τη δημιουργία ενός χαπιού που θα πετυχαίνει το… ακατόρθωτο! Ενα θαυματουργό χάπι που θα σκοτώνει το λίπος σε χρόνο μηδέν! 

Κομβικό σημείο της έρευνάς τους υπήρξε η ανακάλυψη ότι τα ποντίκια από τα οποία απουσίαζε το γονίδιο RCAN1 δεν έπαιρναν βάρος και δεν αποθήκευαν λίπος. 
Βάζοντας αυτό το στοιχείο στο επίκεντρο, οι ειδικοί προσπαθούν τώρα να αναπτύξουν ένα ασφαλές για τον άνθρωπο φάρμακο, ικανό να αλλάξει μια για πάντα τα δεδομένα στη μάχη κατά των περιττών κιλών και της επιδημίας της παχυσαρκίας.

Αδύνατα και κομψά

Τα ποντίκια από τα οποία έλειπε το συγκεκριμένο γονίδιο παρέμειναν αδύνατα και κομψά, ακόμη και όταν έκαναν μια διατροφή ιδιαίτερα πλούσια σε λίπος. 

Σημαντικό είναι το εύρημα ότι το ίδιο γονίδιο υπάρχει και στον άνθρωπο. Στόχος επομένως των ειδικών είναι να βρεθεί μια ουσία ικανή να μπλοκάρει το συγκεκριμένο γονίδιο. Εκτός των άλλων, βρέθηκε ότι το μπλοκάρισμα του γονιδίου μετατρέπει το ανθυγιεινό λευκό λίπος σε ωφέλιμο καφέ (το καφέ λίπος δαπανά, ενώ το λευκό αποθηκεύει ενέργεια).

«Γνωρίζουμε πάρα πολλούς ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν βάρος ή να διατηρήσουν το βάρος τους υπό έλεγχο. Τα ευρήματα αυτής της μελέτης θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός φαρμάκου που να στοχεύει στη λειτουργία του RCAN1. Θέλουμε πραγματικά να το πετύχουμε αυτό και να κάνουμε τη διαφορά στη μάχη κατά της παχυσαρκίας» τόνισε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Damien Keating, η ομάδα του οποίου χρηματοδοτείται από την αυστραλιανή κυβέρνηση ώστε να βρει τρόπους καταπολέμησης της παχυσαρκίας.

«Με ένα τέτοιο χάπι το σώμα μπορεί να αποθηκεύει λιγότερο λίπος, χωρίς το άτομο να χρειαστεί να μειώσει την ποσότητα της τροφής που καταναλώνει ή να αυξήσει τη σωματική του δραστηριότητα» πρόσθεσε ο Keating.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ