Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Bye bye, οσφυαλγία

❱❱ Στα σκαριά εμβόλιο βλαστοκυττάρων που θα αναγεννά τους φθαρμένους μεσοσπονδύλιους δίσκουςΤέλος στην οσφυαλγία, τον πιο συχνό πόνο μετά τον πονοκέφαλο, αλλά και στις επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις στη μέση φιλοδοξούν να βάλουν Αμερικανοί επιστήμονες από το Cleveland Medical Center, με τη βοήθεια ενός εμβολίου βλαστοκυττάρων που θα συμβάλει στην αναγέννηση των φθαρμένων μεσοσπονδύλιων δίσκων που προκαλούν τον πόνο και τη φλεγμονή. Με τον τρόπο αυτόν οι ειδικοί στοχεύουν πρώτη φορά όχι απλώς στα συμπτώματα, αλλά στην αιτία της οσφυαλγίας. 

Οι δίσκοι της σπονδυλικής στήλης φθείρονται και εκφυλίζονται λόγω τραυματισμού, καταπόνησης ή λόγω της ηλικίας. Το «ζελέ» μεταξύ των σπονδύλων που απορροφά τους κραδασμούς των καθημερινών κινήσεών μας συχνά στεγνώνει, έτσι οι σπόνδυλοι έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους και οι απολήξεις των νεύρων πιέζονται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση χρόνιου πόνου και δυσκολίας στην κίνηση.

Η κλινική μελέτη θα γίνει στο Οχάιο σε δείγμα 24 ασθενών, οι οποίοι θα λάβουν μία ή δύο δόσεις του πρωτοποριακού εμβολίου (από μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα που θα έχουν πάρει από τον μυελό των οστών τους) ή εμβόλια με ψευδοφάρμακο. Η έγχυση θα πραγματοποιηθεί στον δίσκο που αναγνωρίζεται ως η «εστία» του πόνου.

Στόχος των ειδικών είναι να επαληθεύσουν τα ευρήματα στα οποία έχουν ήδη καταλήξει μελέτες σε πειραματόζωα – εκεί τα βλαστοκύτταρα κατάφεραν να διαφοροποιηθούν και να αποκτήσουν τον ρόλο του «μαξιλαριού» μεταξύ των αρθρώσεων, αποκαθιστώντας πλήρως τη λειτουργικότητα των σπονδύλων.
Αν οι μελέτες επαληθευθούν, η εικόνα στην αντιμετώπιση της οσφυαλγίας, που μέχρι σήμερα ήταν συμπτωματική, με τη χρήση παυσιπόνων και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων αλλά και με φυσικοθεραπεία, αναμένεται να αλλάξει άρδην.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα μειωθεί η ανάγκη για χειρουργικές επεμβάσεις, που σε πολλές περιπτώσεις μειώνουν μεν τον πόνο, αλλά περιορίζουν την κινητικότητα του πάσχοντα. «Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι μία θεραπεία που όχι μόνο θα μειώνει τον πόνο και θα βελτιώνει τη λειτουργικότητα των ασθενών, αλλά που θα μπορεί να αντιστρέψει, να σταματήσει ή να επιβραδύνει την εξέλιξη της πάθησης» τόνισαν χαρακτηριστικά οι ερευνητές που ηγούνται της μελέτης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...