Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τους κιρσούς και την φλεβίτιδα

Η φλεβική ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσει ευρυαγγείες ή / και φλεβίτιδα (κιρσούς), εκδηλώνοντας διάφορα συμπτώματα (κράμπες, πρηξίματα, φαγούρα, κ.ά.).

Τα στάδια της φλεβικής ανεπάρκειας είναι έξι με τις ευρυαγγείες να βρίσκονται στο πρώτο στάδιο και να αφορούν μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα από το οποίο δεν διατρέχει ο ασθενής κάποιον κίνδυνο. Καθώς όμως η  νόσος είναι προοδευτική, μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή στο δεύτερο στάδιο (εμφάνιση κιρσών) και σε συμπτώματα όπως πόνος, βάρος, κάψιμο, οίδημα, φαγούρα και σκληρύνσεις.

Τα συμπτώματα αυτά επηρεάζουν το ευ ζην των ασθενών και παράλληλα την ψυχολογία τους.  Πέραν όμως του αισθητικού προβλήματος και των συμπτωμάτων τους, οι κιρσοί είναι πιθανό να επιπλακούν με θρόμβωση η οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να απειλήσει τη ζωή του ασθενούς.

Ριζική θεραπεία κιρσών – φλεβίτιδας με laser

Η ενδοαυλική θεραπεία των κιρσών με laser αν και έχει ξεκινήσει την εφαρμογή της εδώ και πολλά χρόνια εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αναφέρεται ως μία σύγχρονη, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία που δίνει οριστική λύση στους κιρσούς, αφού η εμπειρία του εξειδικευμένου αγγειοχειρουργού με συνεργό το ενδοαυλικό λέιζερ και την αναλυτική χαρτογράφηση, γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Έτσι, σήμερα η θεραπεία μέσω του ενδοαυλικού λέιζερ δίνει λύσεις ακόμα και σε περιπτώσεις φλεβικής ανεπάρκειας που τα παλαιότερα χρόνια είτε με την παλαιότερη μέθοδο, είτε με τα παλαιότερης τεχνολογίας λέιζερ, είτε με την έλλειψη αναλυτικής χαρτογράφησης, θεωρούνταν μη χειρουργήσιμες και είχαν υποτροπές.

Σήμερα, αντί να αφαιρεθεί η πάσχουσα φλέβα εισάγεται μετά από παρακέντηση, μία πολύ λεπτή ίνα που απελευθερώνει ενέργεια laser και συρρικνώνει τα τοιχώματα κλείνοντας οριστικά την παθολογική φλέβα. Έτσι η κυκλοφορία του αίματος αποκαθίστανται από τις υπόλοιπες υγιείς φλέβες του δικτύου.

Ποια τα οφέλη της νέας γενιάς laser;

  • ενέργεια που απορροφάται 40 φορές περισσότερο με επιτυχές κλείσιμο της φλέβας
  • εστιασμένη διάχυση ενέργειας laser σε κάθε σημείο του φλεβικού τοιχώματος για ομοιόμορφο κλείσιμο φλέβας

Πώς πραγματοποιείται η θεραπεία;

Το ενδοφλεβικό laserELVeS® PainLess είναι μία αναίμακτη μέθοδος που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και διεξάγεται υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια.

Συγκεκριμένα εισάγεται στην φλέβα η οπτική ίνα και στην συνέχεια αποσύρεται διασπείροντας ενέργεια laser, η οποία κλείνει το τοίχωμα και σφραγίζει την πάσχουσα φλέβα.

Η διάρκεια της θεραπείας δεν υπερβαίνει τα 40 λεπτά και χωρίς τομές, ούτε πόνο ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του και μετά από 1-2 ημέρες στις κανονικές του δραστηριότητες.

Πλεονεκτήματα της θεραπείας

  • αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδος
  • απόλυτα ασφαλής και ακριβής μέθοδος
  • δεν χρειάζεται ολική αναισθησία
  • δεν περιλαμβάνει τομές και δεν αφήνει ουλές
  • δεν υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων
  • τα κλινικά αποτελέσματα είναι εξαιρετικά
  • μπορεί να πραγματοποιηθεί και στα δύο πόδια ταυτόχρονα

Νικόλαος Τσεκούρας, MD, ECFMG, PhD

Αγγειοχειρουργός – Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών

Διευθυντής Γ’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Metropolitan General

τ. Clinical Fellow Jobst Vascular Institute / University of Michigan/ USA

dr-tsekouras.gr

 

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ