Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Στον… σωστό δρόμο με 7+1 συμβουλές

❱❱ Οδηγός επιστροφής στα φυσιολογικά κιλά μετά το τρελό φαγοπότι των ημερών του Πάσχα!

Είναι πλέον επίσημο: Το Πάσχα τελείωσε για άλλη μία χρονιά. Εχετε ήδη φάει πολλά σοκολατένια πασχαλινά αβγά και αισθάνεστε ντροπή για τον εαυτό σας, διότι, ας είμαστε ειλικρινείς, η ευκαιριακή άμετρη κατανάλωση σοκολάτας δεν προκαλεί στο σώμα ή στο συναίσθημα ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Ας μην αναφερθούμε και στο πασχαλινό τραπέζι, που δεν έμεινε τίποτα!

Ηρθε, λοιπόν, ο καιρός να ξαναμπείτε στον σωστό δρόμο. Με τις παρακάτω συμβουλές θα βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αποφύγετε τις ακραίες δίαιτες, ενώ θα μπει και πάλι στο προσκήνιο η υγεία σας με έναν ασφαλές και ευχάριστο τρόπο.

ΜΗΝ ακολουθήσετε κάποιο εξαντλητικό πρόγραμμα διατροφής που σας υπόσχεται ότι θα «καθαρίσει το σώμα σας» και θα σας βοηθήσει να χάσετε πολλά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτός ο τρόπος είναι ό,τι χειρότερο για την υγεία σας!

Η λύση: Πολύ απλά, επιστρέψτε σε υγιείς διατροφικές συνήθειες αμέσως μόλις τελειώσουν οι διακοπές σας. Αυτό σημαίνει ότι μια διατροφή ισορροπημένη, που θα περιλαμβάνει δημητριακά ολικής άλεσης και άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, είναι το ιδανικό.

ΜΗΝ καταναλώνετε σοκολάτα κάθε φορά που αισθάνεστε ότι θέλετε ένα σνακ.

Η λύση: Επιλέξτε υγιεινά σνακ, όπως σαλάτα φρούτων, λαχανικά, γιαούρτι και μπάρες δημητριακών. Γεμίστε το ψυγείο με υγιεινές επιλογές και πάρτε κάποια σνακ μαζί σας όταν φεύγετε από το σπίτι.

ΜΗΝ πίνετε αλκοόλ για να… πενθήσετε το γεγονός ότι το Πάσχα τελείωσε. Μην ξεχνάτε ότι έρχεται το καλοκαίρι!

Η λύση: Να πίνετε άφθονο νερό. Εναλλακτικά, οι φρέσκοι χυμοί αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή!

ΜΗ λιμοκτονείτε μόνο και μόνο επειδή αισθάνεστε ότι έχετε πάρει λίγο βάρος.

Η λύση: Φροντίστε να τρώτε σωστά και προσεκτικά. «Αφουγκραστείτε» την όρεξή σας, πάρτε τον χρόνο σας και απολαύστε κάθε μπουκιά από το γεύμα σας. Επίσης, δώστε μεγάλη προσοχή στο μέγεθος των μερίδων.

ΜΗΝ παρασύρεστε από τις «εκστρατείες» του μάρκετινγκ διατροφής, που σας υπόσχονται ότι θα σας χαρίσουν δύναμη και ενέργεια!

Η λύση: Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε καλά το βράδυ και αρκετές ώρες! Είναι σημαντικό για τον μεταβολισμό σας, για την ενέργεια του οργανισμού και για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Επτά έως οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ είναι ιδανικές.

ΜΗ θεωρήσετε ότι έχετε καταστρέψει το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούσατε από το νέο έτος και πως μπορείτε να το εγκαταλείψετε και να μην ξαναπάτε στο γυμναστήριο, αφού ποτέ δεν σας άρεσε πολύ…

Η λύση: Παραμείνετε δραστήριοι! Προσθέστε κάποια σωματική δραστηριότητα σε καθημερινή βάση. Είναι καλό για τη σωματική και την ψυχική υγεία σας και θα σας βοηθήσει να κάψετε μερικές από τις «αμαρτίες» που κάνατε το Πάσχα, ώστε να νιώσετε ακόμα πιο καλά με τον εαυτό σας.

ΜΗΝ παραλείψετε ποτέ το πρωινό γεύμα, γιατί νομίζετε ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Η λύση: Πρέπει να τρώτε καθημερινά ένα αξιοπρεπές πρωινό! Σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το αίσθημα της πείνας, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας ώστε να κάνει σωστές καύσεις όλη μέρα και μπορεί να αποτρέψει ανθυγιεινές επιλογές μέσα στη μέρα.

ΜΗΝ αγοράσετε τα φθηνά σοκολατένια αβγά που τα σούπερ μάρκετ πωλούν σε έκπτωση μετά το Πάσχα. Σκεφτείτε ότι τα μισά από αυτά θα είναι σπασμένα.

Η λύση: Αποταμιεύστε τα χρήματά σας για να πάρετε κάτι που θα σας δώσει περισσότερη ευτυχία σε μακροπρόθεσμη βάση. Μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματα αυτά αγοράζοντας κάποια από τα νόστιμα σνακ που αναφέρθηκαν παραπάνω, τα οποία θα κάνουν την καρδιά σας να χαμογελά.

Μην αφήσετε την ανθυγιεινή ζωή των τελευταίων ημερών να νικήσει τον εαυτό σας! Στις γιορτές πάντα ξεφεύγουμε λίγο. Αρχίστε να κάνετε αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

offer

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...