Ο ύπνος κάνει καλό και στην παραγωγικότητα

❱❱ Ενας καλός ύπνος κάνει τον εργαζόμενο πιο παραγωγικό και συνεργάσιμο. Αντίθετα, η μείωση, έστω κατά 16 λεπτά, του συνηθισμένου ύπνου συνδέεται με κακή κρίση και με διάσπαση προσοχής στην εργασία.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το τελευταίο προκαλεί αύξηση των επιπέδων άγχους, γεγονός που οδηγεί συνολικά σε λιγότερο παραγωγική ημέρα. Γι’ αυτό η ερευνητική ομάδα προτείνει στους εργασιακούς φορείς να προάγουν τον ύπνο των εργαζομένων τους, απαλλάσσοντάς τους από ένα βαρύ πρόγραμμα εργασίας και από τις πολύωρες υπερωρίες.

Παρατηρήσεις

Η επικεφαλής συγγραφέας δρ Soomi Lee δήλωσε ότι η έμπνευση για τη μελέτη προέρχεται από παρατηρήσεις της δικής της ζωής.

Για τη μελέτη η ομάδα εξέτασε 130 ενηλίκους που εργάζονται στον τομέα της πληροφορικής. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούσαν την ώρα που κοιμήθηκαν και εκείνη που ξύπνησαν, τις ώρες και τα λεπτά που κοιμήθηκαν συνολικά, αλλά και πώς θα βαθμολογούσαν την ποιότητα του ύπνου τους.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι ενήλικες που κοιμήθηκαν 16 λεπτά λιγότερο από το συνηθισμένο ανέφεραν χειρότερη ποιότητα ύπνου και προβλήματα που αφορούν γνωστικά ζητήματα, ειδικά αναφερόμενοι στην εστίαση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ