Λύση στην κύστη κόκκυγα

❱❱ Επαναστατική θεραπεία με χρήση laser νέας γενιάς για γρήγορη, ανώδυνη και οριστική αποκατάσταση.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από την κύστη κόκκυγα. Μάλιστα, η συγκεκριμένη νόσος «προτιμά» ιδιαίτερα έφηβους και νεαρούς άνδρες ηλικίας από 15 έως 29 ετών και λιγότερο τις γυναίκες.

Επίσης εμφανίζεται σε παχύσαρκους άνδρες και γυναίκες, σε άτομα που παρουσιάζουν αυξημένη ανάπτυξη τριχών και σε αυτούς που κάνουν καθιστική ζωή. Η αναλογία εμφάνισης σε άνδρες και γυναίκες είναι 3 προς 1.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι σήμερα μόνιμη λύση χωρίς μολύνσεις και υποτροπές προσφέρει η χρήση του laser νεότερης γενιάς (SiLaC – Sinus Laser Closure).

Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, η θεραπεία με laser της κύστης κόκκυγα προσφέρει γρήγορη, ανώδυνη και οριστική αποκατάσταση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 87,5%. Αντίθετα, σύμφωνα με στοιχεία άλλων μελετών, το 21,4% των ασθενών στους οποίους δόθηκε αντιβιοτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα υποτροπίασε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Επίσης, επανεμφάνιση της κύστης σε ποσοστό 26,8% είχαμε σε ασθενείς στους οποίους είχαν γίνει διάνοιξη και παροχέτευση, ενώ υποτροπή σε ποσοστό 30,4% υπήρξε σε ασθενείς που χειρουργήθηκαν με νυστέρι.

Τεχνολογία

«Είναι γεγονός, όπως δείχνουν και οι μελέτες, ότι η επανεμφάνιση της κύστης κόκκυγα είναι αρκετά συχνή (από 1/3 έως 1/5) σε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε κάποια κλασική μέχρι σήμερα θεραπεία» αναφέρει ο διαπρεπής γενικός χειρουργός, πρωκτολόγος Δημήτρης Μουσιώλης, με μεγάλη πείρα στις επεμβάσεις αυτού του είδους και προσθέτει: «Η χρήση του laser και μάλιστα της νεότερης γενιάς (SiLaC – Sinus Laser Closure) τα τελευταία χρόνια έχει φέρει επανάσταση ιδιαίτερα στη θεραπεία της πάθησης αυτής».

H χρήση της χειρουργικής τεχνολογίας laser -για την αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα- είναι μια ασφαλής, ανώδυνη και επιτυχημένη θεραπεία με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Μερικά από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας laser είναι:
•Γίνεται με μέθη.
•Διαρκεί 20 με 30 λεπτά.
•Δεν απαιτεί νοσηλεία, ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του αυθημερόν.
•Δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα.
•Προσφέρει άμεση επιστροφή στην εργασία.
•Χρειάζονται πέντε με επτά ημέρες για πλήρη θεραπεία.

Αξίζει να αναφερθεί, σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Μουσιώλης, ότι η εφαρμοζόμενη ακτινοβολία παρέχει ένα σημαντικό αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα και συγχρόνως εξαλείφει τα τοιχώματα των αυλών που δημιουργούνται από τη διαδικασία της φλεγμονής.

Μόλις ολοκληρωθεί η χειρουργική επέμβαση, η περιοχή έχει αποστειρωθεί πλήρως και η κύστη, μαζί με τα συρίγγια, έχει κλείσει με ταχεία επούλωση.

Αντίθετα, η χειρουργική επέμβαση με νυστέρι γίνεται με τρεις μεθόδους:
•Την ανοιχτή (χωρίς ράμματα), που απαιτεί περισσότερο χρόνο για την επούλωση της πληγής.
•Την κλειστή (με ράμματα), που χρειάζεται λιγότερη φροντίδα τραύματος, αλλά δείχνει υψηλότερα ποσοστά υποτροπής.
•Την ημίκλειστη.
Και στις τρεις μεθόδους έχουμε μεγάλα ποσοστά μολύνσεων, υποτροπών και επανεμφάνισης.

Προσοχή: Με την εφαρμογή του laser δεν χρειάζονται αλλαγές του τραύματος. Η επέμβαση δεν αφήνει έλλειμμα ιστού, δεν κόβει και δεν αφαιρεί κάτι. Οτιδήποτε διαφορετικό δεν είναι laser.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ