Τα μάτια «δείχνουν» το Αλτσχάιμερ

❱❱ Τα λιγότερα αιμοφόρα αγγεία πίσω από τον βολβό του ματιού μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι για την εκδήλωση Αλτσχάιμερ.

Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν στα πρώτα στάδια είχαν αξιοσημείωτα μικρότερο αριθμό τριχοειδών αγγείων στο μάτι σε σύγκριση με τους υγιείς ανθρώπους.

Η σχετική έρευνα είναι ακόμα στα σπάργανα, αλλά οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μια οφθαλμολογική εξέταση μπορεί κάποια στιγμή να επιστρατευτεί στην έγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ.

Η μνήμη

Το Northwestern University στο Σικάγο εξέτασε τον εγκέφαλο 32 εθελοντών για να διαπιστώσει πόσο καλή ήταν η μνήμη τους. Οσοι είχαν νοητική επιδείνωση συγκρίθηκαν με ανθρώπους της ίδιας ηλικίας, του ίδιου φύλου και φυλετικής καταγωγής που είχαν καλή νοητική υγεία.

Ολοι υποβλήθηκαν σε οφθαλμολογικές απεικονιστικές εξετάσεις, απ’ όπου προέκυψε ότι όσοι εμφάνιζαν νοητική πτώση είχαν λιγότερα τριχοειδή αγγεία στον αμφιβληστροειδή τους σε σύγκριση με όσους ήταν σε καλή νοητική κατάσταση.

«O αμφιβληστροειδής χιτώνας είναι μια ευθεία επέκταση του εγκεφάλου σου.Εχει, μάλιστα, νευρωνικά κύτταρα» εξήγησε η δρ Sandra Weintraub, επικεφαλής της έρευνας.

Οπότε στο μάτι μπορεί να αντανακλάται αυτό που συμβαίνει στον εγκέφαλο, καθώς η φλεγμονή προκαλεί βλάβες στα μικρά αιμοφόρα αγγεία.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ