Σωτήριο κράνος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

❱❱ Συσκευή επαναφέρει τη μνήμη σε ασθενείς με ΑλτσχάιμερΤην απώλεια μνήμης σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ κατάφεραν να αναστρέψουν ερευνητές χάρη σε ένα πρωτοποριακού είδους κράνος. Η συσκευή, που δοκιμάστηκε με επιτυχία σε μικρό αριθμό εθελοντών, εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα στον εγκέφαλο, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, καταστρέφουν τις ουσίες που προκαλούν τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Στην έρευνα, που δημοσίευσε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Alzheimer’s Disease» η ερευνητική ομάδα της NeuroEM Therapeutics από την Αριζόνα των ΗΠΑ, συμμετείχαν οκτώ εθελοντές με ήπιας ή μέτριας σοβαρότητας μορφές της νόσου.

Καθένας τους χρησιμοποιούσε το κράνος δύο φορές την ημέρα για μία ώρα κάθε φορά. Επειτα από δύο μήνες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για την καταγραφή της κατάστασης του εγκεφάλου και την ύπαρξη στα εγκεφαλικά κύτταρα αμυλοειδών πλακών, που δεν τους επιτρέπουν να λειτουργούν σωστά.

Σημαντική βελτίωση

Για να διαπιστωθεί κατά πόσο απέδιδε η θεραπεία με τη συσκευή οι συμμετέχοντες στην έρευνα υποβλήθηκαν σε τεστ για την αξιολόγηση των νοητικών ικανοτήτων τους.

Οι επτά από τους οκτώ ασθενείς παρουσίασαν «πολύ σημαντική βελτίωση» στα τεστ αξιολόγησης της μνήμης, της γλώσσας, της συγκέντρωσης, της συμπεριφοράς και της διάθεσης.

Οπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, τα αποτελέσματα ήταν τόσο ενθαρρυντικά, ιδίως στην αναστροφή της απώλειας της μνήμης, που αναγκάστηκαν να επεκτείνουν τη διάρκεια της έρευνας κατά 17 μήνες, καθώς οι συμμετέχοντες αρνούνταν να επιστρέψουν τις συσκευές.

Ειδικότερα, οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε πειραματική Διακρανιακή Μαγνητική Θεραπεία (TEMT) μέσω μιας συσκευής που φορούσαν στο κεφάλι τους. Το κράνος αυτό περιείχε μαγνήτες και έπειτα από ηλεκτρική διέγερση έστελνε ηλεκτρομαγνητικά κύματα στο εσωτερικό του εγκεφάλου.

Τα κύματα κατέστρεφαν τις τοξικές αμυλοειδείς πλάκες, οι οποίες είχαν συσσωρευτεί πάνω στα εγκεφαλικά κύτταρα, προκαλώντας τη νόσο Αλτσχάιμερ. Κατά συνέπεια, απελευθερωμένα από την παρουσία των πλακών, τα εγκεφαλικά κύτταρα μπορούσαν να ανακτήσουν τη λειτουργία που είχαν πριν από την εμφάνιση της νόσου.

Στην επόμενη φάση οι ερευνητές σχεδιάζουν κλινικές δοκιμές σε μεγαλύτερη ομάδα εθελοντών με Αλτσχάιμερ, οι οποίες θα διαρκέσουν περισσότερο καιρό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Καμπανάκι» από 239 ερευνητές

Κάθε μέρα που περνά πια ο νέος κορονοϊός αποκαλύπτεται περισσότερο στους...

Ιατρικό Marketing – Michalis Botas: Οι πρωτοποριακές τεχνικές, που αλλάζουν τα δεδομένα!

Ποτέ ξανά το Ιατρικό Μάρκετινγκ δεν είχε φτάσει σε αυτό το...

Το Πεκίνο ισχυρίζεται πως τρία από τα έξι εμβόλια που ετοιμάζει κατά του κορονοϊού βρίσκονται στην τρίτη φάση!

Στο πλαίσιο του μεγάλου ανταγωνισμού μεταξύ των -οικονομικά- ισχυρών του πλανήτη...

Εντόπισαν νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των χοίρων που ενέχει τον κίνδυνο πρόκλησης πανδημίας

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά νέα κινεζική μελέτη, καθώς οι επιστήμονες εντόπισαν ένα...

Στη μεγάλη λίστα προδιάθεσης του κορονοϊού, η ναυτία, η διάρροια, καθώς και η ρινική καταρροή

Νέες πτυχές -κρυφές μέχρι σήμερα- του κορονοϊού είδαν τις τελευταίες ώρες...

Σκεύασμα κινεζικής εταιρίας «προκάλεσε υψηλού επιπέδου αντισώματα σε 1.120 υγιείς που μετείχαν στην έρευνα»

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα αποτελέσματα της δοκιμής σε ανθρώπους ενός υποψήφιου...

«Ξεφεύγει» πάλι ο ιός

Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίστηκαν χθες αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθώς...

SOS για comeback του ιού

Στη χρονική περίοδο και στις συνθήκες που θα «ευνοήσουν» ένα δεύτερο...