Απανωτές αρνητικές εκπλήξεις μάς επιφυλάσσει ο νέος κορονοϊός

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Κινέζοι ερευνητές προειδοποιούν για έναν νέο, μεταλλαγμένο υπότυπο του κορονοϊού που μπορεί να παραμένει κολλητικός για σχεδόν δύο μήνες!

Συγκεκριμένα, στην Κίνα εντοπίστηκε μεσήλικας άνδρας που είχε τη νόσο για 49 μέρες, διάρκεια που είναι σημαντικά μεγαλύτερη απ’ όσες είχαν καταγραφεί ως σήμερα. Χρειάστηκε να του χορηγηθεί πλάσμα από άλλους ασθενείς με Covid-19 που είχαν συνέλθει προκειμένου να μπορέσει να ξεφορτωθεί τον ιό από τον οργανισμό του.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι ασθενείς που επέζησαν από τον ιό συνήθως βρίσκονται αρνητικοί σε αυτόν κατά μέσο όρο ύστερα από 20 μέρες, με τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη περίπτωση τις 37 μέρες. Ωστόσο, παρά τη διάρκεια της ασθένειας στον μεσήλικα Κινέζο, τα συμπτώματα που εμφάνισε ήταν σχετικά ήπια.

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε εντοπίστηκαν βλάβες από τη μόλυνση στους πνεύμονές του, οι οποίες εξαφανίστηκαν με το που άρχισε η νοσηλεία του. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η περίπτωση αυτού του ασθενούς μπορεί να περιγραφεί ως «χρόνια», πράγμα που μπορεί να εξηγηθεί με μια μετάλλαξη του νέου κορονοϊού.

Τα στοιχεία

Οι ερευνητές του στρατιωτικού ιατρικού νοσοκομείου της Τσονγκίνγκ και άλλων στρατιωτικών ιατρικών σχολών εκτιμούν ότι ο ιός μπορεί να δημιούργησε «συμβιωτική σχέση» με τον φορέα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία εκ των ηλικιωμένων συγγενών του ασθενούς βρέθηκε επίσης θετική στον Covid-19, με ήπια συμπτώματα. Αν και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, η γυναίκα συνήλθε πιο γρήγορα απ’ ό,τι οι άνθρωποι της ηλικίας της. Αυτά τα στοιχεία κάνουν τους ειδικούς να εικάζουν ότι μπορεί να πρόκειται για μεταλλαγμένο υπότυπο του κορονοϊού που, ενώ δεν είναι πολύ επιθετικός, είναι δύσκολο να εκριζωθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη: Η ολέθρια «αμαρτία» της 34χρονης Ιωάννας

Νέα συνταρακτικά στοιχεία για το άγνωστο παρασκήνιο της φρικιαστικής και παρανοϊκής...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιαπωνικό ρομπότ σκοτώνει σε δύο λεπτά τον ιό

Ιαπωνικό ρομπότ, που κάνει αυτόματη απολύμανση νοσοκομείων και άλλων...