Ωτοπλαστική: Διορθώστε οριστικά τα πεταχτά αυτιά!

Τα αυτιά έχουν ένα μοναδικό σχήμα που διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Μερικά παιδάκια γεννιούνται με πεταχτά αυτιά, γεγονός που τους δημιουργεί πρόβλημα στο σχολείο, αφού τα κάνει να νιώθουν μειονεκτικά. Αρκετά από αυτά μεγαλώνουν χωρίς να διορθώσουν το πρόβλημα «κουβαλώντας» την ντροπή στις κοινωνικές τους πλέον σχέσεις.

Η ωτοπλαστική είναι η μόνη μέθοδος που μπορεί να διορθώσει τα πεταχτά αυτιά (αφεστώταώτα) τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.

Η αισθητική αυτή χειρουργική επέμβαση είναι εξατομικευμένη για τον κάθε ασθενή, αφού κάθε αυτί είναι διαφορετικό. Χρειάζεται συνεχή συνεργασία του ασθενή και του γιατρού, τόσο πριν όσο και μετά το χειρουργείο.

Παιδιά – ενήλικες και ωτοπλαστική

Πολύ συχνά οι γονείς αποφασίζουν να προβούν σε χειρουργική επέμβαση όταν ακόμα το παιδί είναι μικρό. Τα παιδάκια που είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για την ωτοπλαστική είναι αυτά που είναι υγιή, χωρίς μολύνσεις στα αυτιά, πάνω από 5 ετών και σε θέση να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Οι ενήλικες που αποφασίζουν να προχωρήσουν σε μία επέμβαση είναι αυτοί που δεν πάσχουν από ασθένειες που επηρεάζουν αρνητικά την επούλωση και είναι μη καπνιστές.

Μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο το ένα αυτί;

Για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ισορροπία, η ωτοπλαστική πρέπει να γίνει και στα δύο αυτιά.

Αποτελέσματα και ανάκαμψη

Η πλαστική επέμβαση στα αυτιά αλλάζει την εμφάνισή σας με αποτελέσματα άμεσα και οριστικά. Η πλαστική στα αυτιά είναι μία επέμβαση που απαιτεί νοσηλεία, οπότε και γίνεται σε ειδική κλινική. Για μία εβδομάδα ο ασθενής έχει έναν επίδεσμο, προκειμένου να μειωθεί το πρήξιμο. Ο πόνος είναι μικρός.

Οι ενήλικες επιστρέφουν στην εργασία τους 5 ημέρες μετά την χειρουργική επέμβαση. Τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν μετά από 1 εβδομάδα στο σχολείο.

Δημήτρης Λουλούδης
ΩΡΛ – Πλαστικός Χειρουργός Προσώπου
drlouloudis.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ