Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ρένος αρνείται να αποκαλύψει στον Σίμο που...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

«Σασμός»: Βασιλική και Μαθιός ζουν με την απειλή της αποκάλυψης της αλήθειας...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

71 νεκροί χθες από τον κορονοϊό! «Μαύρο» ρεκόρ θανάτων στη χώρα μας – Σάλος με τη δήλωση του Δερμιτζάκη για τη θεία κοινωνία!

Σε θλιβερό αριθμό ρεκόρ εκτοξεύτηκαν οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού την Κυριακή, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 71 θύματα μέσα σε μόλις 24 ώρες! Τα νέα κρούσματα ήταν 1.698, ενώ ραγδαία αύξηση παρουσιάστηκε και στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καθώς έφτασαν τους 392!

Τρομάζει η διασπορά σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς σε αυτές τις περιοχές εντοπίζονται οι μισές μολύνσεις, 405 και 435, αντίστοιχα. Διψήφιο αριθμό λοιμώξεων έχουμε σε Αρτα (11), Αχαΐα (24), Γρεβενά (38), Δράμα (29), Έβρο (28), Ημαθία (37), Ηράκλειο (20), Ιωάννινα (11), Καβάλα (26), Καρδίτσα (44), Κιλκίς (22), Λάρισα (76), Λέσβο (30), Μαγνησία (43), Ξάνθη (27), Πέλλα (69), Πιερία (74), Ροδόπη (20), Σέρρες (30), Τρίκαλα (22) και Χαλκιδική (30).

Από τα 1.698 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, τα 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα είναι 74.205, εκ των οποίων το 54% αφορά άνδρες. Από αυτά, 4.648 (6,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19.081 (25,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η πίεση στο σύστημα υγείας γίνεται καθημερινά όλο και πιο ασφυκτική, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να αυξάνεται επικίνδυνα, ακόμα και χθες που ο αριθμός των νεκρών δεν είχε προηγούμενο. Η διάμεση ηλικία των 392 ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι τα 64 έτη. Από αυτούς 121 (30,9%) είναι γυναίκες και το 78,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 376 ασθενείς. Οι 71 νέοι θάνατοι ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα στους 1.106. Από τους θανόντες, 451 (40,8%) ήταν γυναίκες, η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 80 έτη και το 97% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δίχως ιερό και όσιο ο Δερμιτζάκης

Στην παραδοχή πως θα κοινωνούσε άφοβα εν μέσω πανδημίας προχώρησε χθες, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στη δημόσια τηλεόραση, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού και μάλιστα επιχειρηματολόγησε παίρνοντας θέση στο θέμα που διχάζει συχνά επιστήμονες και πιστούς.

λινού
Η Αθηνά Λινού

Η επιστήμονας, την οποία την περασμένη εβδομάδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας πρότεινε από το βήμα της Βουλής για υπουργό Υγείας ευρείας αποδοχής, σημείωσε ότι δεν υπάρχει παγκοσμίως καμιά επιδημιολογική μελέτη που να αποδεικνύει ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται με την κατάποση του σάλιου από τη θεία κοινωνία.

«Είμαι πιστή ορθόδοξη χριστιανή και ξέρω πως υπάρχουν και θείες λειτουργίες στις οποίες δεν απαιτείται η κοινωνία με το ίδιο κουταλάκι. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με τη λογική. Το μεταφυσικό, συμφωνώ απόλυτα, δεν αποδεικνύεται. Όμως, επιμένω ότι παγκόσμια μελέτη που να δείχνει ότι ο ιός μεταδίδεται διά της καταπόσεως δεν υπάρχει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια.

Προσβολή

Την ίδια ώρα ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, κληθείς να σχολιάσει όσα υποστήριξε η Αθηνά Λινού, προέβη σε μια άκρως προσβλητική δήλωση λέγοντας πως το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι συμβολικά. «Σέβομαι την κυρία Λινού, αλλά αυτό που λέει είναι σαν εκείνο το αστείο πως, για να πούμε αν ένας άνθρωπος πέσει από αεροπλάνο θα πεθάνει, πρέπει να κάνουμε ένα πείραμα, ρίχνοντας 100 ανθρώπους από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο και άλλους 100 χωρίς και να μελετήσουμε τα αποτελέσματα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ειρωνικό τόνο ο κ. Δερμιτζάκης, ο οποίος επιχείρησε να ερμηνεύσει θεολογικά το μυστήριο υπερβαίνοντας τα όρια της επιστημονικής ιδιότητάς του.

dermitzakis 1
Ο Μανώλης Δερμιτζάκης

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος επιστήμονας ήταν εδώ και μήνες υπέρμαχος της απαγόρευσης της θείας κοινωνίας λόγω του κορονοϊού και είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για έλλειψη γενναιότητας.

«Έπρεπε να είχε σταματήσει η θεία κοινωνία ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια και οικονομικές δραστηριότητες. Θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να ήταν από τα πρώτα μέτρα» είχε δηλώσει.

Φορέας του ιού ο μητροπολίτης Αμβρόσιος!

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Μάλιστα, το παραδέχθηκε ο ίδιος την ώρα που προσερχόταν στο Νοσοκομείο Ρίου συνοδεύοντας τον διάδοχό του, μητροπολίτη Ιερώνυμο, ο οποίος είναι και αυτός φορέας του ιού και νοσηλεύεται στο ίδρυμα. Οι γιατροί ζήτησαν από τον κ. Αμβρόσιο να παραμείνει και αυτός για νοσηλεία, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε και υπέγραψε χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης.

αμβροσιος
Ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Σε καραντίνα

Ο πρώην Καλαβρύτων παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ το τεστ το έκανε σε ιδιωτικό κέντρο. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου η είδηση ότι ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και είναι σε καραντίνα. Ωστόσο, ο ίδιος ο σεβασμιότατος, που μίλησε στην τοπική ιστοσελίδα veriotis.gr, δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι φήμες αυτές δεν ισχύουν και ότι χαίρει άκρας υγείας.

Εκοιμήθη χτυπημένος από τον covid-19 ο μητροπολίτης Λαγκαδά!

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 62 ετών, άφησε ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και νοσηλευόταν από την περασμένη Παρασκευή στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη, καθώς, σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον, έπασχε από χρόνια υποκείμενα νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, και καρδιακά προβλήματα.

μητροπολίτης λαγκαδα νεα φωτό
Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης

Μάλιστα, ο μακαριστός είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα, χωρίς όμως να μεριμνήσει για τη διακομιδή του σε κάποιο νοσοκομείο, παρά μόνο όταν πέρασαν αρκετές ημέρες. Ο μητροπολίτης είχε συμμετάσχει στη δοξολογία της 26ης Οκτωβρίου στον Αγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, όπως και αρκετοί ιεράρχες, μεταξύ των οποίων και ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

«Εκοιμήθη σήμερα το πρωί, σε ηλικία 62 ετών, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ύστερα από μάχη που έδωσε με τον νέο κορονοϊό. Ο μακαριστός μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 και νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 σε κλινική Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του μητροπολίτη, κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της υγείας του. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και σήμερα το πρωί (6.36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ο μακαριστός μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα» ανέφερε χθες η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατο του μητροπολίτη Λαγκαδά.

Στον αέρα, λόγω πανδημίας, το άνοιγμα των εκκλησιών τις γιορτές

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων και το άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς τις ημέρες των εορτών ήταν τα ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής το Σάββατο.

Όπως έκανε γνωστό με σχετική ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.
«Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις εκκλησίες μας ανοιχτές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επισήμανε: «Εχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και τη δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους ναούς μας».

Μάλιστα, μία μόλις ημέρα πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις αναφορικά με την αναγκαιότητα του δεύτερου lockdown είχε προηγηθεί η επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς τον πρωθυπουργό με θέμα τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Ο Αρχιεπίσκοπος, που υπογράφει την επιστολή ως πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, φέρεται ότι δεν αποδέχεται το κλείσιμο των ναών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ εκφράζει στον πρωθυπουργό και τα παράπονά του για την «επίθεση που δέχεται η Εκκλησία» από δημοσιογράφους και πολιτικούς.

H Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό με την επιστολή της πως η Εκκλησία όχι μόνο συνεργάστηκε με τις Αρχές, αλλά διαχειρίστηκε και με σύνεση τις φωνές που αμφισβητούσαν την αναγκαιότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...