Πέμπτη, 20 Μαρτίου, 2025

Ποιους διάσημους εντόπισε ο φωτογραφικός φακός στα events με τη McLaren στην...

Οι δύο ημέρες που ζήσαμε με τη McLaren στην Αθήνα θα...

Σκύλος αξίας 5.250.000 ευρώ

Τα μαλλιά της κεφαλής του πλήρωσε Ινδός για να...

«Πρόσωπο με πρόσωπο»: Η επόμενη ημέρα του ανασχηματισμού

Πρόσωπα της Πολιτικής, πρόσωπα της πρώτης γραμμής, από την...

Εντυπωσιάζει το ζεϊμπέκικο του Μιχάλη Ντελή

Ο Μιχάλης Ντελής έχει πραγματοποιήσει προσεγμένα βήματα στον χώρο...

Έρχονται από τις ΗΠΑ τα τρόφιμα έκτακτης ανάγκης με διάρκεια ζωής 25 χρόνια

Τα πυρηνικά καταφύγια του 424 μετατρέπονται σε θαλάμους νοσηλείας

Ακόμη και τα πυρηνικά καταφύγια του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424 θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση του δεύτερου και φονικότερου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς πρόκειται να μετατραπούν σε θαλάμους νοσηλείας.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής Διαχείρισης Κέντρου Υγείας της Περιφέρειας Αττικής Πάνος Ευσταθίου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, το νοσοκομείο διαθέτει τρία υπόγεια με αντιπυρηνική προστασία, τα οποία θα λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες για ασθενείς με Covid-19.

Περίπου οι μισοί χώροι είναι σχεδιασμένοι για τους ασθενείς και το προσωπικό, αλλά και ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένα νοσοκομείο σε καταστάσεις εκστρατείας. Υπάρχει ένα κεντρικό δωμάτιο ελέγχου απ’ όπου επιτηρούνται ηλεκτρονικά όλα τα συστήματα, οκτώ χειρουργεία, τα οποία εξυπηρετούνται από μια κεντρική αποστείρωση για οικονομία χώρου, τέσσερα φαρμακεία, δύο κουζίνες, τέσσερις τραπεζαρίες και ένα μεγάλο μηχανοστάσιο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτεί για κάποιες μέρες το καταφύγιο με ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν για πρώτη φορά στη χώρα μας τρόφιμα έκτακτης ανάγκης, τα γνωστά emergency foods, τα οποία είναι διαδεδομένα στις ΗΠΑ. Βασικά χαρακτηριστικά τους είναι η εύκολη αποθήκευση και η εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής τους, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει ακόμη και τα 25 χρόνια!

Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό παρέχουν από συσκευασμένα πρωινά με μπισκότα και τηγανίτες, μέχρι μακαρόνια με κιμά και πακέτα για vegetarians και vegans! Σύμφωνα με τους παρασκευαστές, οι μερίδες περιλαμβάνουν όλες τις θερμίδες και τις βιταμίνες που χρειάζεται ένας άνθρωπος, ανάλογα με τα κιλά του. Η τιμή του πακέτου για έναν ενήλικα με όλα τα γεύματα μιας εβδομάδας, όπως πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, κυμαίνεται γύρω στα 150 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το… γυαλί δεν κολλάει για Παπαρίζου και Καψάλη, και όλα δείχνουν οριστικό χωρισμό

Λιγοστεύουν οι πιθανότητες επανασύνδεσης, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες...

Γιατί η Ράπτη δεν πρόλαβε να χαρεί την παραμονή της στην κυβέρνηση

Δεν την άφησε να χαρεί την παραμονή της στο...

Υπόκλιση του Καραμανλή στον «Στρατηγό» και στο «Πουλί»

Ο Κώστας Καραμανλής τίμησε τη μνήμη του «Στρατηγού των...

Η Kαλογήρου στον δρόμο του Παϊσιου

Αγνώριστοι (για τις ανάγκες των ρόλων τους) σταρ της...

Μαζεύεται ξανά «Το σόι σου»

Χαμπέοι και Τριαντάφυλλοι μας στρώνουν ξανά το τραπέζι! Οταν...