Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Η Αγγελική Νικολούλη ποζάρει ενώ απολαμβάνει τις διακοπές της

Η Αγγελική Νικολούλη απολαμβάνει τις διακοπές της. Με τους φίλους...

Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Αυγούστου

ΚΡΙΟΣ: Η τυπικότητα του συντρόφου σας μπορεί να σας εκνευρίζει,...

Παρασκευή 19.08.2022

Μπραντ Πιτ: Ερωτευμένος ο 58χρονος γόης του Χόλιγουντ

Ο Μπραντ Πιτ διανύει την καλύτερη φάση της ζωής...

Φαίδων Βόβολης: «Όταν ακούω τον πρωθυπουργό να λέει “κάντε το εμβόλιο, είναι ασφαλές”, είναι ό,τι πιο αστείο έχω ακούσει»

«Ούτε πρεμούρα έχουμε ούτε ψώνια είμαστε. Ξέρουμε μόνο ότι υπάρχει η ανάγκη για κάτι νέο» λέει ο γιατρός που έφτιαξε «κόμμα στο YouTube» και σαρώνει σε θεάσεις.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Χρησιμοποίησε τη σύγχρονη τεχνολογία όχι για την καρδιολογία, στην οποία ειδικεύεται, αλλά για να περάσει τις θέσεις της νεοσύστατης πολιτικής κίνησής του, με το όνομα Ελεύθεροι Ξανά.

Αυτός είναι ο Κηφισιώτης επεμβατικός καρδιολόγος, υπ. διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής των Ελεύθερων Ξανά, Φαίδων Βόβολης, που, όπως λέει σήμερα στην «Espresso», θέλει να «ελευθερώσει» τους Έλληνες από τους εξαναγκασμούς, τις πιέσεις, τα πρόστιμα, τις επιβαλλόμενες μάσκες και τα υποχρεωτικά εμβόλια, που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Φαίδων Βόβολης, αν και δεν ανήκει στους αντιεμβολιαστές, εντούτοις δεν συστήνει τον εμβολιασμό, καθώς θεωρεί ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια παραμένουν σε πειραματικό στάδιο. Χαρακτηρίζει δε «κατάντια» το δέλεαρ των 150 ευρώ για τον εμβολιασμό των νέων.
Στα οικογενειακά του, ο επικεφαλής του νέου κόμματος έχει τρία παιδιά, που συνιστούν την ευτυχία του.

Γιατί ένας διακεκριμένος γιατρός να θέλει να μπει στη Βουλή; Τι σας ώθησε να φτιάξετε κόμμα;

Με ώθησε η πεποίθηση ότι πρέπει να πάρουμε θέση σε ό,τι συμβαίνει. Τόσα χρόνια βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια. Μια πολιτική υποταγής προς το εξωτερικό. Κι αναρωτιόμαστε… Μα δεν υπάρχουν κάποιοι να σηκωθούν από τον καναπέ τους;

Κάποιοι έντιμοι και ικανοί να αναλάβουν; Αυτό ακριβώς λοιπόν θέλουμε να κάνουμε εμείς. Να σηκώσουμε τον κόσμο από τον καναπέ. Δεν θέλουμε να πλασαριστούμε απλά στη Βουλή, όπως άλλοι, αλλά να αναλάβουμε την εξουσία, όσο δύσκολο κι αν σας ακούγεται. Και θα το κάνουμε.

Ούτε πρεμούρα έχουμε ούτε ψώνια είμαστε. Ξέρουμε μόνο ότι υπάρχει η ανάγκη του νέου στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Ελεύθεροι ξανά. Από τι και από ποιον;

Ελεύθεροι ξανά, απαγκιστρωμένοι από τις δυνάμεις που οδηγούν τη χώρα. Από εξωτερικές κυβερνήσεις, ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, που υπονομεύει το βασικότερο αγαθό του Έλληνα, που είναι η ελευθερία του. Γιατί τώρα δεν είμαστε ελεύθεροι.

Διαβάζω στο σκεπτικό σας ότι το έναυσμα της πολιτικής σας κίνησης ήταν τα θέματα της πανδημίας. Δεν φοβάστε το συγκυριακό του πράγματος; Η πανδημία κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Το σκεπτικό μου λέει πως το «άρξασθαι», η αρχή δηλαδή, έγινε μεν από τις ανελευθερίες, αλλά υπάρχει και πληθώρα θεμάτων που μας ενοχλούν και μας ενοχλούσαν χρόνια χωρίς λύση. Η ανεργία των νέων αλλά και των μεγαλύτερων, η οικονομική τελμάτωση που έρχεται, τα εθνικά μας θέματα (Μακεδονία, Αιγαίο, Ελληνοτουρκικά), το Ασφαλιστικό, η Υγεία που διαλύεται, η Παιδεία, όλα. Για όλα αυτά θα παλέψουμε. Έχουμε προγράμματα και ικανούς, καταρτισμένους ανθρώπους, ανεξάρτητους, που δεν χρωστάνε πουθενά, για να τα υλοποιήσουμε. Ήρθε η ώρα, λοιπόν.

Τα πάντα τα ορίζει η βούληση. Ξέρουμε τις δυσκολίες και τις πιέσεις. Ξέρουμε πως κι άλλοι είχαν αγαθές προθέσεις. Είδαμε όμως τα λάθη τους, τα διαβάσαμε και πιστεύουμε πως εμείς θα πετύχουμε.

Έχετε πει: «Για το όμορφο χαμόγελο της Ελληνίδας γυναίκας που φαίνεται καλύτερα χωρίς μάσκες». Αυτή η ιστορία της μάσκας βοήθησε, βοηθά τελικά τον έλεγχο της πανδημίας;

Πολλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Αυτό δεν θα πει πως έπρεπε να επιβληθούν. Άλλο βοηθώ και άλλο το ζητώ με επιβολή. Οι εξαναγκασμοί, οι πιέσεις, τα πρόστιμα απλά έδειξαν μια κυβέρνηση χωρίς έλεγχο.

Όλα θα μπορούσαν να γίνουν απλά και κατανοητά, να ακούσει δηλαδή το κοινό όλες τις γνώμες και να ακολουθήσει αυτό που θέλει ψύχραιμα. Τίποτα δεν έπιασε με τη βία και τίποτε δεν θα πιάσει επιβαλλόμενο. Αυτοί που πιστεύουν σε αυτήν την επιβολή ήταν, είναι και θα παραμείνουν ερασιτέχνες. Όσον αφορά το περίφημο «χαμόγελο της Ελληνίδας», υποσχέθηκα να το αναδείξω, να τους βγάλω τις μάσκες, και εγώ έχω μάθει να τηρώ τις υποσχέσεις μου.

Πώς τοποθετείστε σε σχέση με τα εμβόλια; Ως γιατρός, τα βρίσκετε ασφαλή; Έχουμε ενημερωθεί σωστά ή πάμε με κλειστά μάτια σε αυτό το θέμα;

Πάντοτε τα εμβόλια ήταν μεγάλα όπλα στα χέρια μας για την καταπολέμηση των ασθενειών. Άρα δεν μιλάμε για αντιεμβολιαστικά κινήματα και λοιπά. Εμείς δεν είμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση. Αυτά τα εφηύρε η κυβέρνηση. Είναι λόγια παραπλάνησης από μια κυβέρνηση σε αποδρομή. Τα εμβόλια κρίνονται γενικά στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια. Αποτελεσματικότητα δείχνει να υπάρχει στις πρώτες μελέτες.

Ασφάλεια ακόμα δεν υφίσταται. Χρειάζονται μελέτες χρόνων για να δουν τις παρενέργειες και για να μας ωθήσουν στη βεβαιότητα. Όταν ακούω λοιπόν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει «κάντε το, είναι ασφαλές», είναι ό,τι πιο αστείο έχω ακούσει ποτέ! Πώς κάποιος που δεν είναι γιατρός μιλάει με απόλυτη βεβαιότητα για κάτι που δεν έχει ακόμα εγκριθεί κι είναι σε πειραματικό στάδιο; Εγώ πάντως στη θέση του θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός ακόμη.

Εσείς θα εμβολιαστείτε;

Όπως σας είπα, δεν γνωρίζουμε ακόμη τι είναι αυτά τα σκευάσματα. Αρα δεν μπορώ κι εγώ ως γιατρός να τα συστήσω. Το ίδιο ισχύει λοιπόν και για μένα σε προσωπικό επίπεδο.
Αλλά και όταν τα μάθουμε και είναι με τη βούλα «καλά», και πάλι θα έχω ενδοιασμούς. Ισως να τα συνιστούσα εκεί που θα έπρεπε, δηλαδή στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, και όχι σε όλο τον πλανήτη. Δεν θα έκανα εμβόλια σε όλη την υφήλιο. Αυτό έχω μάθει εγώ στην Ιατρική.

Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η ιστορία της πανδημίας τον ερχόμενο χειμώνα;

Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε εμείς. Εκτός από τους «ειδικούς» της τηλεόρασης, και προφανείς μάντεις, κάτι τεχνολόγους – μηχανολόγους, συνδικαλιστές, γενετιστές και καθηγητές Δημόσιας Υγείας, που… σίγουρα ξέρουν, όπως ξέρουν -διά πάσα νόσο…-, κανείς άλλος δεν γνωρίζει τις εξελίξεις.

Συνήθως όμως μια ίωση κάνει έναν κύκλο 1,5-2 έτη και ολοκληρώνει. Η ανοσία, πάντως, χτίζεται μεν με τα εμβόλια, αλλά κυρίως χτίζεται με τους ανθρώπους που πέρασαν τη νόσο.

Πού πιστεύετε ότι πάσχει η κυβέρνηση; Και πώς κρίνετε τον πρωθυπουργό;

Οι τελευταίοι πρωθυπουργοί της χώρας ήταν απλά υπουργοί ελληνικών υποθέσεων της γερμανικής κυβέρνησης. Θέλουμε επιτέλους ανεξάρτητο Έλληνα πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει λειψανδρία αυτόβουλων προσωπικοτήτων. Δεν υπάρχει Ν.Δ. μετά το 2009.

Ο νυν πρωθυπουργός, μάλιστα, ξεπέρασε σε ανικανότητα διαχείρισης της κυβέρνησης ακόμη και τον Αλέξη Τσίπρα. Εμφανίζεται άβουλος, εκδικητικός, εκτός της επαφής με τους Έλληνες. Το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί εναγωνίως να ικανοποιήσει τις γερμανικές εντολές. Έχει διπλές και τριπλές ατζέντες, και δεν τηρεί τον λόγο του. Πόσα άλλα θέλουμε πια για να καταλάβουμε ότι αδυνατεί να κυβερνήσει; Δεν το έχει, βρε παιδί μου.

Το δέλεαρ των 150 ευρώ για τον εμβολιασμό των νέων πώς το σχολιάζετε;

Δεν λέγεται δέλεαρ αλλά εξαγορά, δωροδοκία, πλάγια ύπουλη τακτική, που στηρίζεται στην ανέχεια. Είναι μια ομολογία αποτυχίας του σχεδίου τους.

Αν είναι δυνατόν, να χρειάζεται να πείσω την ομάδα που έχει κίνδυνο 0,05% από την ίωση, τάζοντας χρήματα… Αλήθεια, πιστεύουν πως έτσι θα κάμψουν τους νέους; Πόσο πολύ εκτέθηκαν με αυτή την κίνηση στα μάτια του λαού μας; Απλά κατάντια.

Πού τοποθετείστε πολιτικά; Στα αριστερά ή στα δεξιά;

Τέλος εποχής για Δεξιά, Αριστερά και ό,τι αυτά σημαίνουν. Χωρίς να κρύβομαι, θα σας πω ότι είμαι ένας πρώην κεντροδεξιών πεποιθήσεων άνθρωπος, με σεβασμό και ανοχή όμως σε όλες τις πολιτικές σκέψεις, πέραν των άκρων.

Για μένα πολιτική είναι οι άνθρωποι που αγαπούν τη χώρα τους. Είμαι απέναντι από αυτούς που θέλουν να θάψουν τον νατιβισμό (νατιβισμός είναι η ιδεολογία που υποστηρίζει ότι τα κράτη θα έπρεπε να κατοικούνται αποκλειστικά από μέλη της αυτόχθονης ομάδας), όπως είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας και όλη η παρέα. Η ελληνική ταυτότητα θα διατηρηθεί, θέλουν δεν θέλουν. Θα την κρατήσουμε ζωντανή εμείς, με τη δική μας παρέα, δηλαδή τους Έλληνες που μας στηρίζουν.

Ποιοι πολίτες σάς έχουν επιλέξει; Ποια κοινωνικά στρώματα;

Οι πολίτες που μας εκτιμούν προέρχονται από όλο το φάσμα της κοινωνίας, είτε πολιτικό είτε κοινωνικό ή οικονομικό.

Έχουν μέσα τους την Ελλάδα και τις αξίες της. Θέλουν τη χώρα μας ανεξάρτητη και με δική της πολιτική. Ζητούν να κρατήσουμε τα παιδιά τους στη χώρα μας και να μεγαλουργήσουμε ξανά. Αυτό είναι το κοινό μας στοιχείο.

Μιλήστε μου λίγο για την οικογένειά σας, για να σας γνωρίσουμε λίγο περισσότερο.

Έχω γεννηθεί στην Αθήνα το 1973, έχω τρία παιδιά, ένα αγόρι και δύο κορίτσια. Βοηθάω στο να μεγαλώσουν σε ήρεμο περιβάλλον. Τα διαβάζω, παίζω μαζί τους, πηγαίνω ακόμη και στις κούνιες… Θέλω να νιώθουν καλά όχι μόνο τα δικά μου παιδιά, αλλά τα παιδιά όλης της χώρας. Θα προσπαθήσω να έχουν τις συνθήκες ελευθερίας και ευμάρειας που εγώ ονειρεύομαι. Δεν αντέχω να περνάω εγώ όμορφα και οι άλλοι να πλήττονται.

Εχετε αρκετές κυρίες στο κίνημά σας. Είστε θαυμαστής των γυναικών γενικά ή πιστεύετε ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες στα δημόσια πράγματα;

Και τα δύο. Οι γυναίκες είναι ιερά πλάσματα για μένα (μητέρες, σύντροφοι, αδελφές, κόρες)… Στη σύγχρονη Ελλάδα δεν τους έχει αποδοθεί ο ρόλος που τους αρμόζει. Χωρίς να υποτιμώ τους άνδρες, θεωρώ, αν μη τι άλλο, τις γυναίκες εξίσου ικανές σε ό,τι κάνουν.
Ποτέ δεν διαχώρισα τα δύο φύλα. Φιλοδοξώ να είμαι εκείνος που θα δώσει αρκετές στρατηγικές θέσεις μιας μεγάλης κυρίαρχης πολιτικής κίνησης σε γυναίκες. Και γιατί όχι και κυβερνητικές. Είναι αλήθεια πάντως πως, ενώ τα άλλα κόμματα ψάχνουν γυναίκες, το δικό μας βρίθει γυναικών. Τώρα τι βρίσκουν σε εμάς; Ρωτήστε εκείνες… Εγώ νομίζω πως βρίσκουν ρομαντισμό, ικανότητα και διάθεση.

Πότε ραγίζουν αληθινά οι καρδιές των ανθρώπων;

Οι ανθρώπινες καρδιές, εκτός από τη νόσο Takotsubo, όπως λέμε στην καρδιολογία, ραγίζουν όταν υπάρχει ανισονομία, έλλειψη δικαιοσύνης, αδικία, ανέχεια, εκμετάλλευση. Σε όλα αυτά θέλουμε να παρέμβουμε. Στόχος μας, να μειωθούν αυτά τα φαινόμενα, με συνέπεια να θεραπεύσουμε και τις καρδιές. Εγώ εξάλλου αυτό κάνω σε όλη μου τη ζωή.

Η χειρότερη και η καλύτερη στιγμή στη ζωή σας;

Οι χειρότερες στιγμές στη ζωή μου είναι αυτές που ζούμε τώρα. Αυτό το κλίμα φόβου και ανελευθερίας, που δεν μπορώ να ανεχτώ.

Οι καλύτερες είναι αυτές που βρίσκομαι με τα αγαπημένα μου πρόσωπα και φυσικά με τα παιδιά. Πρέπει να ζούμε την καθημερινότητά μας, αυτή που μας στερούν με απαράδεκτες και ανήθικες απαγορεύσεις εισόδων σε μαγαζιά και εκδηλώσεις για μια ίωση… Φυσικά η ίωση είναι η επίφαση. Το θέμα είναι πολιτικό. Η δική μας προσπάθεια είναι να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα όμορφα χείλη της Ελληνίδας αλλά και του Ελληνα.

{{-PCOUNT-}}46{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα σύντροφος του Snik κλέβει την παράσταση από τον τράπερ

Μετά το αστείο περί «πατσαβούρας», ο Snik έβαλε τη...

Δείτε τη Σοφία Αλιμπέρτη στα 56 της να ποζάρει με μαγιό στην Κίμωλο

Η Σοφία Αλιμπέρτη άφησε για λίγο τη Πάρο όπου...

Μάτζικ Τζόνσον: Ο γιος του θρύλου του NBA με ψηλοτάκουνα και μπικίνι στη Μύκονο

Στη Μύκονο για διακοπές βρίσκεται ο γιος του Μάτζικ...

«Χρυσάφι» για το «Survivor All Star» – Αυτά είναι τα «δυνατά» ονόματα

Ο Τούρκος παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί σε συνεργασία με τον...

Η Βικτόρια Μπέκαμ πουλάει κοψοχρονιά τα ρούχα της για να μη χρεοκοπήσει η εταιρία της

Ξεπουλάει η Βικτόρια Μπέκαμ για να σώσει ό,τι σώζεται...

Ο Αλέξανδρος Σταύρου πόσταρε μια selfie του και τρομάξαμε να τον αναγνωρίσουμε

Ο Αλέξανδρος Σταύρου δεν χρησιμοποιεί συχνά τα social media...

Βράβευση για τη «βασίλισσα της νύχτας» Ζωζώ από την Billy Joe!

Στο Athenian Callirhoe Exclusive Hotel έγινε η βράβευση της...

Παντρεύτηκε ηθοποιός από τις «Άγριες Μέλισσες»

Ο γνωστός ηθοποιός που βλέπαμε στη σειρά «Άγριες Μέλισσες»...

Ανέβηκαν οι θερμοκρασίες και οι celebrities έβαλαν τα μαγιό τους

Ο καύσωνας καλά κρατεί στη χώρα μας, με τις...

Αφροδίτη Λιάντου – Αλέξανδρος Σκουρλέτης: Δείτε πού απόλαυσαν την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Τις πρώτες τους διακοπές ως ζευγάρι περνούν η Αφροδίτη...

Ο Γιώργος Μάγκας ζει – Η συγγνώμη του Μπιμπίλα που τον «πέθανε» στο facebook

Ο Γιώργος Μάγκας ζει και βασιλεύει. Μια λάθος ενημέρωση...

Πύρρος Δήμας: Οι έντονοι πόνοι, η εισαγωγή στο νοσοκομείο και το χειρουργείο

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στο περιοδικό Down Town για...

Χαλαρώνει στη Μάνη και ανεβάζει τη θερμοκρασία με τα μικροσκοπικά της μαγιό

Στη Μάνη βρίσκεται η γνωστή κυρία της σόουμπιζ για...

Βασίλης Γοργολίτσας: Aπό τα σεντόνια των escorts στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού

Από τα γήπεδα ποδοσφαίρου μεταπήδησε στα τηλεοπτικά πλατό, ως...