Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Ωτοπλαστική: Οριστικό τέλος στις δυσμορφίες των αυτιών

Τα αυτιά αποτελούν ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της εμφάνισης κάθε ανθρώπου. Όταν ωστόσο αυτά δε βρίσκονται σε συμμετρία, κάθε δυσμορφία τους επιδρά αρνητικά τόσο στην εμφάνιση του ατόμου, αλλά και στην ψυχολογία του. Τη λύση σε αυτό το ζήτημα προσφέρει η ωτοπλαστική, μέσα από την αναδιαμόρφωση των πτερυγίων των αυτιών. Η συγκεκριμένη επέμβαση αισθητικής χειρουργικής μπορεί να διορθώσει κάθε είδους δυσμορφία των αυτιών και να επιφέρει άμεση, εντυπωσιακή και μόνιμη βελτίωση στην εμφάνιση του προσώπου.

Τι είναι τα αφεστώτα ώτα & τι προκαλούν

Το πιο κοινό αισθητικό ζήτημα που αφορά τα αυτιά είναι το να προεξέχουν σε σημαντικό βαθμό από το κεφάλι. Τα αφεστώτα ώτα ή κοινώς πεταχτά αυτιά αποτελούν ένα είδος δυσμορφίας στα πτερύγια των αυτιών, που μπορεί να αναπτυχθεί στη μία ή και στις δύο πλευρές λόγω ανωμαλιών στον σχηματισμό του χόνδρου του αυτιού κατά την ανάπτυξη. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν τα γενετικά χαρακτηριστικά ή επίκτητες συνθήκες  επηρεάζουν την ανάπτυξη του χόνδρου. Η κατάσταση αυτή μπορεί να εντοπίζεται στη μία ή και στις δύο πλευρές σε διάφορους βαθμούς. Τα αφεστώτα ώτα δεν ασκούν λειτουργικούς περιορισμούς ως προς την ακοή, αλλά συχνά προκαλούν αισθήματα αμηχανίας και ψυχολογικής δυσφορίας.

Είδη επεμβάσεων ωτοπλαστικής

Η ωτοπλαστική μπορεί να βελτιώσει το σχήμα, τη θέση ή το μέγεθος του αυτιού. Πραγματοποιείται πιο συχνά για τη διόρθωση των αφεστώτων ώτων τοποθετώντας τα πιο κοντά στο κεφάλι, ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή την περίπτωση. Αποκαθιστά παράλληλα οποιοδήποτε ελάττωμα στη δομή του αυτιού που υπάρχει κατά τη γέννηση ή που γίνεται εμφανές κατά την ανάπτυξη. Ένα συχνό πρόβλημα είναι η έλλειψη της ανθέλικας, μιας φυσιολογικής πτυχής του χόνδρου του πτερυγίου του αυτιού που δίνει αρμονία και συμμετρία στην εικόνα του. Οποιαδήποτε επίπτωση στο σχήμα του αυτιού εξαιτίας τραυματισμού ή γονιδιακά εξαρτώμενης δυσμορφίας είναι εφικτό να διορθωθεί με τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Η ωτοπλαστική μπορεί παράλληλα να πραγματοποιηθεί και για την αύξηση του μεγέθους των αυτιών. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μικρά ή ατελώς ανεπτυγμένα αυτιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επέμβαση της ωτοπλαστικής ενδείκνυται για την αύξηση του μεγέθους του αυτιού και την αποκατάσταση της συμμετρίας. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση μακρωτίας, δηλαδή μεγέθους αυτιών μεγαλύτερων από το φυσιολογικό. Τα άτομα που παρουσιάζουν μακρωτία μπορεί να επιλέξουν την ωτοπλαστική για να μειώσουν το μέγεθος των αυτιών τους και να τα επαναφέρουν σε μια αισθητική ισορροπία.

Οι εφαρμογές της ωτοπλαστικής ωστόσο δε σταματούν εδώ, καθώς με τη συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί αναδιαμόρφωση του λοβού του αυτιού, δηλαδή του χαμηλότερου τμήματος αυτού. Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί για διάφορους λόγους, αλλά συνήθως γίνεται για να επιδιορθώσει τις τρύπες των αυτιών που έχουν μεγεθυνθεί με την πάροδο του χρόνου. Με την πάροδο του χρόνου ο λοβός των αυτιών χάνει την ελαστικότητά του, παρουσιάζει χαλάρωση και γίνεται μακρύτερος, λεπτότερος και πιο ζαρωμένος. Με την ωτοπλαστική μειώνεται το μέγεθος της τρύπας των αυτιών, ενώ παράλληλα αποκαθίσταται ο όγκος κι επαναφέρεται η νεανικότητα και η σφριγηλότητά τους.

Πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η ωτοπλαστική;

Η επέμβαση της ωτοπλαστικής αποτελεί τη μοναδική αισθητική επέμβαση που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ασθενείς παιδικής ηλικίας. Μπορεί να πραγματοποιηθεί από την ηλικία των 6 ετών και μετά, όταν το αυτί έχει πλέον αναπτυχθεί σχεδόν πλήρως. Στην περίπτωση ασθενών παιδικής ηλικίας που υποβάλλονται σε ωτοπλαστική γίνεται χορήγηση γενικής αναισθησίας, ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε δυσκολία συνεργασίας. Σε άτομα άνω των 16 ετών η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία και μέθη.

Αποτελέσματα ωτοπλαστικής

Η ωτοπλαστική δημιουργεί ένα πιο φυσικό σχήμα ενώ φέρνει ισορροπία και αναλογία στα αυτιά και το πρόσωπο. Η διόρθωση ακόμη και μικρών παραμορφώσεων μπορεί να έχει βαθιά οφέλη στην εμφάνιση και την αυτοεκτίμηση. Ωστόσο, αυτό που έχει εξαιρετική σημασία ώστε τα αποτελέσματα να είναι αισθητικά άρτια και να προληφθούν τυχόν επιπλοκές, είναι η επιλογή του κατάλληλου χειρουργού. Ο εξειδικευμένος στην ωτοπλαστική Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Dr. Πέτρος Λίτος πραγματοποιεί τον κατάλληλο έλεγχο προεγχειρητικά αλλά και μετά την επέμβαση, προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

prin meta 1 prin meta 2 prin meta 3 prin meta 4 prin meta 5 prin meta 6

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...