Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Η Αντιμετώπιση της Βαρηκοΐας στην Ελλάδα, σε έναν πληθυσμό που συνέχεια μεγαλώνει!

3 Μαρτίου 2023 – Παγκόσμια Ημέρα Ακοής

Η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής έχει οριστεί από τον Παγκόσμια Οργανισμό Υγείας η 3 Μαρτίου! Για το 2023 η παγκόσμια καμπάνια ενημέρωσης του Οργανισμού έχει τίτλο ‘Φροντίδα αυτιών και ακοής για όλους! – Ας το κάνουμε πραγματικότητα!’

Κατά μέσο όρο το ένα τρίτο των ανθρώπων άνω των 60 ετών έχουν σε ένα βαθμό βαρηκοΐα, ενώ το ποσοστό ανεβαίνει στο δύο τρίτα στις ηλικίες άνω των 85 ετών! Ταυτοχρόνως μόλις το ένα τρίτο των βαρήκοων αναγνωρίζουν την δυσκολία τους, ενώ συνήθως χρειάζονται μέχρι και 10 χρόνια μέχρι ο βαρήκοος να αντιληφθεί τη δυσκολία!

Τα προβλήματα ακοής και αυτιών είναι από τα πιο κοινά προβλήματα που συναντώνται παγκοσμίως. Στην Ελλάδα ο πρώτος έλεγχος ακοής γίνεται στα μαιευτήρια όταν γεννιούνται τα μωρά. Από εκεί και μετά , ένας ενήλικας μπορεί να μην κάνει ποτέ ακοόγραμμα στον ΩΡΛ γιατρό αν δεν προκύψει κάποια ανάγκη! Σκοπός του Παγκόσμιου Οργανισμού για το 2023 είναι να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τον τρόπο πρόληψης της κώφωσης και της απώλειας ακοής και να προωθήσει την ανάγκη για φροντίδα των αυτιών και της ακοής σε όλο τον κόσμο!

Ο ρόλος του ΩΡΛ Γιατρού – στην Ελλάδα, είμαστε τυχεροί, γιατί υπάρχουν εξειδικευμένοι γιατροί που ασχολούνται με τις παθήσεις του αυτιού και η πρόσβαση των ανθρώπων στις υπηρεσίες τους είναι απλή και εύκολη! Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους εξέτασης της ακοής είναι το ακοόγραμμα. Πρόκειται για μια εξέταση μέσα σε ένα ηχομονωμένο θάλαμο, κατά την οποία ο εξεταζόμενος λαμβάνει ήχους σε διάφορες συχνότητες και εντάσεις και προκύπτει το ακοομετρικό διάγραμμα, το οποίο αναπαριστά την ελάχιστη ένταση ενός ήχου που μπορεί να ακούσει ο εξεταζόμενος.

Μία άλλη γρήγορη και μη επεμβατική εξέταση της λειτουργίας του μέσου ωτός είναι η τυμπανομετρία. Με αυτήν ο ΩΡΛ γιατρός μπορεί να διαγνώσει τη δυσλειτουργία της ευσταχιανής σάλπιγγας, την ύπαρξη υγρού πίσω από το τύμπανο ή άλλες διαταραχές της οστεΐνης αλυσίδας.

Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση και στην ΩΡΛ Κοινότητα ότι ο προληπτικός ακοολογικός έλεγχος είναι αναγκαίος, αφού η ακοή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αισθήσεις μας.

Ο ρόλος της Οικογένειας – οι άνθρωποι που πρώτοι αναγνωρίζουν τα σημάδια της βαρηκοΐας είναι οι άνθρωποι που ζουν μαζί με τον βαρήκοο! Είναι ο γιος, η κόρη, ο σύζυγος ή η σύζυγος οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν εύκολα με τον άνθρωπό τους και είναι αυτοί που πρώτοι τον παροτρύνουν να ελέγξει την ακοή του!

Ο ρόλος του Σύγχρονου Κέντρου Ακοής και του Ειδικού Ακοής – είναι εξίσου σημαντικός καθώς χρειάζεται να υπάρχει εξειδίκευση του Ειδικού, σύγχρονα ψηφιακά ακουστικά βοηθήματα που βοηθούν τον βαρήκοο να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του καθώς και συνεχή συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων του Κέντρου Ακοής και του βαρήκοου έτσι ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική και ομαλή προσαρμογή του!

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 76% όσων αναζήτησαν βοήθεια με την ακοή τους δήλωσαν μετανιωμένοι που ανέβαλαν την διάγνωση και θεραπεία! Ενώ το 94% όσων επιλύσαν το πρόβλημα δήλωσαν ότι τα ακουστικά βαρηκοΐας τους βοήθησαν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωή τους σε πολλές περιπτώσεις.

Μετά από αρκετά χρόνια με σχεδόν καθόλου ακοή στον 94χρονο πατέρα μου, επιτέλους ο κόσμος γύρω του υπάρχει αφού με την επιμονή του κ. Γιάννη Δοβλέτογλου κατάφερε να τον κάνει να ακούει. Σίγουρα το team στο Περιστέρι, με την χαμογελαστή και εξυπηρετική Κωνσταντίνα στην υποδοχή και τον κ. Γιάννη με το επιστημονικό του επίπεδο είναι η συνταγή που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα σας. Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας.’ σχόλια από το google review του κου G Pap για την βοήθεια που πήρε ο πατέρας του στο Κέντρο Ακοής Περιστερίου!

Δράσεις Ευαισθητοποίησης – Αγαπήστε τα Αυτιά σας

Η Akoustica Medica είναι αρωγός της Παγκόσμιας Εκστρατείας για Καλύτερη Ακοή και διοργανώνει δράσεις σε όλη τη χώρα. Σε συνεργασία με ΩΡΛ γιατρούς πραγματοποιεί δωρεάν αξιολογήσεις ακοής και ενημερώνει τους ανθρώπους για τις Συνέπειες της Βαρηκοΐας που δεν αντιμετωπίζεται. Οι δράσεις γίνονται σε δημοτικά ιατρεία, ΚΑΠΗ, εκκλησίες κλπ και σκοπό έχουν να πληροφορήσουν έγκαιρα τους ανθρώπους για τα οφέλη της καλής ακοής καθώς και να ενημερώσουν τους ανθρώπους για την ένταξη του προληπτικού ελέγχου ακοής από τον ΩΡΛ γιατρό στην ετήσια ατζέντα της υγείας τους! Αναλυτικά οι δράσεις μας βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.akousticamedica.gr/arthra/

ΜΑΡΤΙΟΣ ΜΗΝΑ ΑΚΟΗΣ!

Στην Akoustica Medica έχουμε ορίσει τον ΜΑΡΤΙΟ ΜΗΝΑ ΑΚΟΗΣ και προσφέρουμε Δωρεάν Αξιολόγηση Ακοής και Δοκιμή Σύγχρονων Ακουστικών σε πραγματικές συνθήκες ακρόασης! Επιπλέον θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ακοή τους και για τον ΜΗΝΑ ΑΚΟΗΣ προσφέρουμε έκπτωση στο 2ο ακουστικό σε ποσοστό 75%  σε όλες τις αμφίπλευρες εφαρμογές | και η έκπτωση προσφέρεται χωρίς περιορισμό σε όλες τις επαναφορτιζόμενες τεχνολογίες ακουστικών!

Αγαπήστε τα αυτιά σας, αγαπήστε τη ζωή!

Στην Akoustica Medica και στην Audika Group θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να φροντίσουν τα αυτιά τους. Οι Ειδικοί Ακοοπροθετιστές είναι εξειδικευμένοι και εξαιρετικά αφοσιωμένοι στο να βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν λύσεις ακοής που λειτουργούν για αυτούς, ώστε να μην χάνουν την κοινωνικότητα τους και να ζουν τη ζωή που επιθυμούν.

Παρέχουμε φροντίδα ακοής που αλλάζει τη ζωή!

Η ακοή είναι μια ζωτικής σημασίας αίσθηση που μας βοηθά να επικοινωνούμε. Όταν χάνεις την ακοή σου, χάνεις την επαφή με τους ανθρώπους και γι’ αυτό η απώλεια ακοής ισοδυναμεί με την απώλεια της ποιότητας ζωής. Επειδή όμως η ακοή μας είναι τόσο μοναδική όσο το δακτυλικό μας αποτύπωμα, η αντιμετώπισή της απαιτεί κάτι περισσότερο από μια λύση που ταιριάζει σε όλους!

Στον Όμιλο Audika και στην Akoustica Medica, λαμβάνετε εξατομικευμένη φροντίδα ακοής από τους Ειδικούς μας, σε αρμονική πάντα συνεργασία με τον ΩΡΛ. Μέσα από ένα σύγχρονο δίκτυο Ακουστικών Κέντρων προσφέρουμε λύσεις που είναι τόσο μοναδικές, όσο εσείς. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ανακτήσετε την ικανότητά σας να επικοινωνείτε, να συμμετέχετε ενεργά και να αποκαταστήσετε τη σύνδεσή σας με τον κόσμο γύρω σας.

Με άλλα λόγια, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε φροντίδα ακοής που αλλάζει τη ζωή έχοντας από την Akoustica Medica μια συνεχή και εφόρου ζωής υποστήριξη.

akoustika

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...