Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Κλάματα, σάντουιτς και… κελί 33

❱❱ Οι λυγμοί και η μεταφορά του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας και της συζύγου του στον ΚορυδαλλόΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Με το σοκ έντονα χαραγμένο στα πρόσωπά τους, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου πέρασαν χθες το μεσημέρι με ειδική κλούβα το κατώφλι των Φυλακών Κορυδαλλού.

Δεκατέσσερις ώρες νωρίτερα, η αισιοδοξία για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή τους και οι αμήχανες εκφράσεις, που άφηναν να διαφανεί μια χαραμάδα κρυφής αγωνίας, θα έσβηναν μεμιάς στο άκουσμα της απόφασης των δικαστικών Αρχών για την προφυλάκισή τους.

20225705

Στις μαραθώνιες εξηγήσεις που έδωσαν στην ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα και στον επίκουρο ανακριτή Γιώργο Ευαγγέλου, προσπάθησαν να τους πείσουν ότι το ποσό των 2.800.000 ελβετικών φράγκων, το οποίο ο πρώην υπουργός φέρεται ότι έλαβε ως δώρο για να προωθήσει τις συμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, δεν έχει παράνομη προέλευση, αλλά προέρχεται από τα νόμιμα εισοδήματά τους. Η γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών, ωστόσο, δεν έπεισε τους ανακριτές, που, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως Αικατερίνης Τσιρώνη, τους έδειξαν τον δρόμο για το κελί.

Με κρυμμένες τις χειροπέδες

Αμέσως μετά την απόφαση «ράπισμα», ο άλλοτε κραταιός υπουργός του ΠΑΣΟΚ και η σύζυγός του βγήκαν από το κτίριο 6 της Ευελπίδων τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, κρύβοντας τις χειροπέδες τους με σακάκια και μαντίλια. Ακολούθησε στάση στο Τμήμα Μεταγωγών, όπου διανυκτέρευσαν για πρώτη φορά υπό κράτηση. Εκεί, επισκέφτηκε την κατηγορουμένη ο αδελφός της, με τη Σταυρούλα Κουράκου να ξεσπά σε κλάματα. Σε κακή ψυχολογική κατάσταση, η ίδια και ο σύζυγός της μεταφέρθηκαν σε ξεχωριστά κελιά, όπου πέρασαν τη νύχτα προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν ότι οι ημέρες που ανέπνεαν αέρα ελευθερίας αποτελούν πια παρελθόν. Λόγω του προχωρημένου της ώρας, το ζεύγος Παπαντωνίου δεν πρόλαβε το δείπνο που προορίζεται για τους κρατουμένους και ήταν κοτόπουλο, οπότε αρκέστηκε να πάρει σάντουιτς από το κυλικείο.

Πλέον, από χθες το μεσημέρι ο παντοδύναμος υπουργός Αμυνας επί ΠΑΣΟΚ κρατείται στο ειδικό παράρτημα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, που είχε κατασκευαστεί για την κράτηση των καταδικασθέντων μελών της 17Ν. Για λόγους ασφαλείας θα βρίσκεται μόνος στο κελί, ενώ στην πτέρυγα υπάρχουν ακόμα πέντε έξι κρατούμενοι ειδικής κατηγορίας, που χρήζουν προστασίας. Η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου κρατείται στην πτέρυγα των γυναικών και μοιράζεται το κελί της με άλλες κρατούμενες.

Καθοριστικό ρόλο στη δικαστική κρίση φέρεται ότι διαδραμάτισε το γεγονός ότι το ζεύγος Παπαντωνίου διατηρεί σπίτι στην Ελβετία και έχει άδεια παραμονής εκεί. Κάτι που, κατά τις δικαστικές Αρχές, τους καθιστά υπόπτους φυγής. Επιπλέον, σύμφωνα με το ένταλμα προσωρινής κράτησης, οι κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, ενώ κομβικής σημασίας φέρεται ότι ήταν και το γεγονός ότι δεν συναίνεσαν εξαρχής στην άρση του τραπεζικού απορρήτου των λογαριασμών τους στην Ελβετία.

Η βίλα στη Σύρο, το «παλάτι» της Κηφισιάς και η «αποδραση» στο Champel της Γενεύης

syros 4

Οι ημέρες της υπέρτατης χλιδής για τον πανίσχυρο πρώην «τσάρο» της οικονομίας και μετέπειτα υπουργό Εθνικής Αμυνας, που μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ Ελβετίας, Κηφισιάς και Σύρου, απολαμβάνοντας τα ταξίδια, τα πανάκριβα εστιατόρια και τις χαρές της dolce vita, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Το λαμπρό μέλλον που εξασφάλισαν στον γεννημένο στο Παρίσι πρώην υπουργό οι εξαίρετες σπουδές του σε κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, η κοσμοπολίτικη ανατροφή του, αλλά και οι ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις, που τον οδήγησαν σε μια μακρά πολιτική καριέρα, έσβησε την περασμένη Τετάρτη έξω από το κτίριο 6 της Ευελπίδων.

Την επιστροφή του πρώην υπουργού στο καντόνι Champel της Γενεύης, όπου διέμενε μόνιμα από το 2017, κάνουν να μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός η αποτυχημένη προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα 2.800.000 ελβετικά φράγκα που φέρεται ότι πήρε ως μίζα για τα εξοπλιστικά προγράμματα και η κατάθεση-φωτιά επιχειρηματία, που υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τη διετία 2002- 2003 έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2.500.000 ευρώ σε μετρητά, τα οποία εν συνεχεία φρόντιζε να καταλήγουν σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του ζεύγους.
Ομως, και η τριώροφη βίλα-παλάτι σε οικόπεδο 447,59 τ.μ., με την εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, που απέκτησε το ζεύγος το 1998 αντί 40.000.000 δραχμών, θα μείνει χωρίς ενοίκους, αφού «κατοικία» του ζεύγους αποτελεί πλέον το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

syros 3

Εκτός από το «πριγκιπάτο» της Κηφισιάς, που κάποτε έσφυζε από ζωή, το ζεύγος περνούσε τα καλοκαίρια του και στη βίλα-κόσμημα που έχτισε στη Σύρο το 2006. Μάλιστα η αξία της πανέμορφης διώροφης κατοικίας των 224 τ.μ. ανέρχεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε 4.000.000 ευρώ. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε αγοράσει στη θέση Τρία Λαγγόνια του νησιού πέντε στρέμματα και ένα ημιτελές κτίσμα, τα οποία ανήκουν στη σύζυγό του μαζί με την άδεια του κτίσματος. Η Σταυρούλα Κουράκου ήταν γραμματέας του Γιάννου Παπαντωνίου, την οποία παντρεύτηκε μετά την απώλεια της πρώτης του συζύγου Λίας Καρτάλη, η οποία καταγόταν από την επώνυμη ευκατάστατη οικογένεια του Βόλου.

sto ypoyrgeio

Μαζί µε τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου άφησαν πίσω τους το επιβλητικό σπίτι της Κηφισιάς, στο οποίο ζούσαν εδώ και πολλά χρόνια, και άνοιξαν νέα σελίδα µετακοµίζοντας στην Ελβετία, τη χώρα που είχαν επιλέξει για τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, οι οποίοι τους έχουν βάλει τώρα στη δίνη του κυκλώνα. Το ζευγάρι από το 2017 διέμενε σε µία από τις πιο όµορφες περιοχές της Γενεύης, στο καντόνι Champel, μαζί με τον γιο του Ιάσονα, που επίσης σπουδάζει στην πόλη.

Ως το 1995 ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν είχε δώσει αφορμή για δυσμενή σχόλια για την οικονομική του κατάσταση. Την περίοδο πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη ο Γιάννος Παπαντωνίου χρίστηκε «τσάρος» της οικονομίας και βρέθηκε στην παντοδύναμη και καίρια θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας.
Τα πρώτα σχόλια για την περιουσία του άρχισαν όταν το ζευγάρι απέκτησε ένα ακίνητο στην Κάτω Κηφισιά, το οποίο χαρακτηρίστηκε παλάτι. Σε ένα οικόπεδο 447,59 τ.μ., που αγοράστηκε το 1998 με τίμημα 40.000.000 δραχμές, χτίστηκε πολυτελής τριώροφη κατασκευή, με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και η σύζυγός του κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς Ηλ. Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου…

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...