Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ανάσταση με τα… χιόνια στο καμπαναριό!

Στα λευκά πόλεις και ορεινά χωριά της Β. Ελλαδας. Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα.

Εορταστικό ήταν το σκηνικό του καιρού χθες στη βόρεια Ελλάδα, με τη διαφορά ότι δεν θύμιζε Πάσχα, αλλά Χριστούγεννα! Χιόνια στο… καμπαναριό έκαναν την εμφάνισή τους στη Φλώρινα, στην Πτολεμαΐδα, στην Πέλλα και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στη δυτική χώρα. Χειμωνιάτικες συνθήκες επικρατούσαν από χθες το πρωί στη Φλώρινα, στην Πτολεμαΐδα αλλά και στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, καθώς έπεφτε πυκνό χιόνι και η θερμοκρασία είχε πέσει κοντά στο μηδέν.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης μάλιστα η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του οδικού δικτύου.

Παράλληλα, ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σημειώθηκαν στα δυτικά, όπως στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, όπου έπεσαν περισσότερα από 70 χιλιοστά βροχής μέσα 24 ώρες. Επίσης, σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στα Ιωάννινα, όπου εξαιτίας των κεραυνών διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στη μισή πόλη.

Τα αναπάντεχα για την εποχή καιρικά φαινόμενα οφείλονται στην εισβολή ψυχρών αέριων μαζών από την Ευρώπη. «Το φαινόμενο είναι σίγουρα ασυνήθιστο» λέει ο μετεωρολόγος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) Μιχάλης Σιούτας.

Ο ίδιος προσθέτει ωστόσο ότι κάτι ανάλογο έχει συμβεί και πριν από έντεκα χρόνια, στις 7 Απριλίου 2003. Τότε είχε χιονίσει ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Καστοριά ο υδράργυρος είχε πέσει κάτω από τους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου! Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

Αύριο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα υποχωρήσουν περισσότερο το Μεγάλο Σάββατο. Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.


Επιστροφή πινακίδων – αδειών κυκλοφορίας

Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους την περίοδο του Πάσχα.

Η απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και τη Μ. Τρίτη. Από την απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

– Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

– Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

– Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

– Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων

– Μη καταβολή τέλους διοδίων

– Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Για την επιστροφή των αδειών οδήγησης και πινακίδων κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να πληρωθεί από τον πολίτη το προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο.


Η απεργία των σιδηροδρομικών δημιουργεί μεγάλα προβλήματα

Εν αναμονή της συνάντησής της με τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) έχει εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από το Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα. Οι σιδηροδρομικοί ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2014 και προσλήψεις προσωπικού, ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΣ Π. Παρασκευόπουλος, η ομοσπονδία έχει ζητήσει από τη Δευτέρα συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών προκειμένου να τεθούν τα θέματα στο τραπέζι του διαλόγου. Από το αποτέλεσμα της συνάντησης, εφόσον πραγματοποιηθεί σήμερα ή αύριο, θα εξαρτηθεί αν θα προχωρήσουν σε αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Γι’ αυτό το επιβατικό κοινό θα πρέπει να ενημερώνεται από τον αριθμό 14511 ή το www.trainose.gr.

Τα προβλήματα για το επιβατικό κοινό ξεκινούν από τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε ματαίωση αρκετών δρομολογίων. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως με απόφαση της ΠΟΣ δεν κινούνται όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα τα εμπορικά τρένα.

Πάντως, σε ό,τι αφορά την Τρίτη 22 Απριλίου, έχει ήδη ανακοινωθεί η ματαίωση του δρομολογίου της αμαξοστοιχίας IC 82 μεταξύ Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, καθώς και της αμαξοστοιχίας 1681.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...