Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ελπίς και Δώρα για το Σουδάν!

«Επιχείρηση» προσβάσιμο νερό από δύο Ελληνες για τους κατοίκους ενός χωριού

Ανέλπιστους συμμάχους έχουν βρει στα πρόσωπα δύο νεαρών Ελλήνων, με καταγωγή από τη Λαμία, οι περίπου 1.200 κάτοικοι (εκ των οποίων 300 παιδιά) στο μικρό χωριό Al Youya, στην περιοχή Barah του Σουδάν, που είναι αναγκασμένοι να διανύουν κάτω από τον καυτό αφρικανικό ήλιο τεράστιες αποστάσεις προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Ο 25χρονος Ελπις (Ελπιδοφόρος) Χρυσοβέργης και η συνομήλικη κοπέλα του Δώρα Μπίστη, που έχουν ήδη στο «βιογραφικό» τους τέσσερις φιλανθρωπικές αποστολές-ταξίδια σε χώρες της Αφρικής, βάλθηκαν να φτιάξουν ένα πηγάδι στο μακρινό Σουδάν για να έχουν οι χωρικοί καθαρό νερό!
4q32rt34tfd 4Το ζευγάρι, που διασχίζει την Αφρική ταξιδεύοντας από το Κέιπ Τάουν στο Κάιρο προκειμένου να δημιουργήσει το ντοκιμαντέρ «Afriquest» με θέμα τον ελληνισμό στην Αφρική, ήρθε σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση Sadagaat και δημιούργησε το Water4Life με σκοπό να συγκεντρώσουν το ποσό των 8.000 δολαρίων, με το οποίο φιλοδοξούν να χρηματοδοτήσουν όλο το έργο καλύπτοντας τα έξοδα για την αγορά της δεξαμενής νερού, την εργασία του πολιτικού μηχανικού και την αγορά μιας γεννήτριας που θα τροφοδοτείται με ρεύμα μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος.

Από τη Λαμία

Ηδη τα δύο νεαρά παιδιά από τη Λαμία βρίσκονται στην περιοχή, στα βόρεια της αφρικανικής χώρας και συμμετέχουν στα έργα που έχουν ξεκινήσει, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργήσει μια ομάδα παθιασμένων ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με αυτούς και βοηθούν στο έργο τους διαδίδοντας την εκστρατεία και στηρίζοντας επικοινωνιακά την καμπάνια.

Μία από αυτούς είναι η 22χρονή Αλεξία Χαρούπα, τελειόφοιτη Επικοινωνίας και Marketing στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που μίλησε στην «Espressο» για το πρότζεκτ Water4Life.

«Εμαθα για την καμπάνια μέσω του facebook και όταν διάβασα πως οι κάτοικοι του χωριού Al Youya περπατάνε καθημερινά πάνω από τρία χιλιόμετρα για να έχουν πρόσβαση σε νερό, ήρθα σε επαφή με τον Ελπι και τη Δώρα, και έγινα μέλος της ομάδας. Το πρότζεκτ θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα ανακουφίσει τους κατοίκους και θα βοηθήσει τα περίπου 300 παιδιά να πάνε στο σχολείο, αφού τώρα, αντί να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, βοηθούν στις εργασίες και συνοδεύουν τα κοπάδια ζώων των γονιών τους στα σημεία όπου υπάρχει νερό» λέει η 22χρονη.

Οποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να επισκεφτεί τη σελίδα www.indiegogo.com/projects/water4life-clean-water-for-sudan και να προσφέρει ό,τι μπορεί, μέχρι τη λήξη της εκστρατείας στις 15 Νοεμβρίου.

«Ουσιαστικά στηρίζουμε επικοινωνιακά την καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης των δύο παιδιών και ζητάμε την οικονομική συνεισφορά του κόσμου προκειμένου να υλοποιηθεί η δράση στο μικρό χωριό του Σουδάν. Ο κόσμος που ζει εκεί βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές, αφού η περιοχή βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, με ομάδες ανταρτών να συγκρούονται και να χτυπάνε χωρίς διακρίσεις, ακόμη και γυναίκες και παιδιά. Το έργο αφορά μια γεώτρηση σε βάθος περίπου 30 μέτρα. Τα εναπομείναντα έξοδα του έργου, που έχει ήδη ξεκινήσει, αγγίζουν τα 8.000 δολάρια και ο καθένας από εμάς μπορεί να προσφέρει όσα χρήματα μπορεί, ώστε να ολοκληρωθεί».

Να σημειωθεί ότι οι δύο ταξιδιάρηδες Λαμιώτες είχαν απευθύνει κάλεσμα για οικονομική βοήθεια (τον περασμένο Μάιο) μέσω της πλατφόρμας indiegogo προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και το ντοκιμαντέρ «Afriquest». «Μέρος των χρημάτων που θα μαζέψουμε θα διατεθεί στον αφροελληνικό οργανισμό SANA» ξεκαθάριζαν οι δύο νέοι. Μέχρι τα τέλη του Μαΐου είχαν πράγματι συγκεντρώσει 4.000 δολάρια!
4q32rt34tfd 3Ανδρέας Αξιώτης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...