Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Σαμπάνιες από Ελληνόπουλα

Τρεις ομάδες μας κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1 in Schools στο Αμπού Ντάμπι

Μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο «σάρωσαν» στην τελική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 in Schools, που πραγματοποιήθηκε στο Αμπού Ντάμπι. Δύο ελληνικές ομάδες και μία ομάδα συνεργασίας Ελλήνων και Κυπρίων μαθητών «χτύπησαν» ρεκόρ με τα αυτοκίνητα-μοντέλα Formula1 και κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στο αγώνισμα ταχύτητας «νοκ άουτ», αφήνοντας πίσω τους δεκάδες ομάδες από 25 χώρες του κόσμου!

Ο ανταγωνισμός στα τελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του μαθητικού διαγωνισμού είναι ιδιαίτερα μεγάλος, καθώς συμμετέχουν πολλές και καλές ομάδες με μεγάλη παράδοση στη δεκάχρονη ιστορία του θεσμού. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τα Ελληνόπουλα να γράψουν ιστορία κάνοντας το απίστευτο 1-2-3 σε ένα από τα βασικά αγωνίσματα.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση του αγώνα ταχύτητας «νοκ άουτ» τερμάτισε η ομάδα Pole Position του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Pierce, ενώ στη δεύτερη η ομάδα Absolute Accelero, που αποτελείται από μαθητές του ελληνικού τομέα της Ιταλικής Σχολής Αθηνών και μαθητές του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» Λευκωσίας. Την επιτυχία συμπλήρωσε η πρωταθλήτρια Ελλάδος για το 2014, η ομάδα Sapphire Racing του ιταλικού τομέα της Ιταλικής Σχολής Αθηνών, που έφτασε ως τον ημιτελικό και κατέλαβε την τρίτη θέση στο αγώνισμα.
4rq23rq34rt 3«Αυτό ήταν κάτι μοναδικό. Είναι 10 χρόνια που διεξάγονται παγκόσμιοι τελικοί, αλλά δεν έχει ξανασυμβεί το 1-2-3 να είναι από την ίδια χώρα. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται και το πετυχαίνουν Ελληνόπουλα και Κυπριωτόπουλα, γιατί στην ουσία η δεύτερη ομάδα είναι ομάδα συνεργασίας μεταξύ μαθητών από την Ελλάδα και την Κύπρο» είπε στην «Espresso» ο Δημήτρης Πολυματίδης, υπεύθυνος για το F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο. Ομως οι επιτυχίες δεν σταματούν εκεί. Η ομάδα Absolute Accelero κέρδισε και το βραβείο γρηγορότερου F1 μοντέλου, καθώς το όχημά της διέσχισε την πίστα σε μόλις 1,028 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, η ομάδα Pole Position έκανε ρεκόρ καλύτερου χρόνου αντίδρασης στην εκκίνηση, με χρόνο 0,122 δευτερολέπτων.
4rq23rq34rt 4Στη διοργάνωση συμμετείχαν άλλες δύο ομάδες από την Κύπρο, η ομάδα Six & Plus από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας και η Fire Racing από το PASCAL English School, που έκαναν επίσης αξιόλογες εμφανίσεις. «Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος, καθώς υπήρχαν συνολικά 38 ομάδες από 25 χώρες, αλλά οι μαθητές από Ελλάδα και Κύπρο απέδειξαν ότι δουλεύουν πολύ καλά και έχουν ανέβει επίπεδο» τονίζει ο κ. Πολυματίδης.

Ταχύτητα 60-70 χλμ./ώρα
4rq23rq34rt 1
Το F1 in Schools είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 9-19 ετών. Στόχος των παιδιών είναι να σχηματίσουν μια ομάδα που θα σχεδιάσει μέσω υπολογιστή και θα κατασκευάσει μια μικρογραφία οχήματος F1, που κινείται με φυσίγγια πεπιεσμένου διοξειδίου του άνθρακα. Τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν ταχύτητα 60-70 χλμ./ώρα σε μία ευθύγραμμη αγωνιστική πίστα 24 μέτρων, που διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ώστε να συναγωνίζονται ταυτόχρονα δύο αυτοκίνητα. Με χρήση αισθητήρων και κατάλληλο εξοπλισμό μετρούνται οι χρόνοι από την εκκίνηση έως τον τερματισμό, καθώς και οι χρόνοι αντίδρασης των μαθητών στην εκκίνηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...