Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Το όργιο του Μαραθώνα

Αμερικανίδα αθλήτρια το θύμα, τρεις Γάλλοι, ο Γερμανός προπονητής και ο ανιματέρ του πάρτι οι φερόμενοι ως δράστες.

Σοκ στο διεθνές στερέωμα του τένις έχει προκαλέσει ο ομαδικός βιασμός μιας γνωστής Αμερικανίδας αθλήτριας τένις κατά τη διάρκεια πάρτι σε ξενοδοχείο του Μαραθώνα, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το διεθνές τουρνουά που διεξάγεται κάθε χρόνο στην περιοχή.

Οι πέντε άντρες που φέρεται ότι βίασαν την 26χρονη αθλήτρια είναι δύο Γάλλοι τενίστες, ένας Γερμανός προπονητής και οι δύο διασκεδαστές του ξενοδοχείου, που ισχυρίστηκαν ότι δεν επρόκειτο για βιασμό, αλλά για ομαδικό «όργιο» και ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας! Δεν έπεισαν όμως τον εισαγγελέα και τον ανακριτή, που τους έκριναν προφυλακιστέους και ήδη οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Οι πληροφορίες για τον ομαδικό βιασμό έχουν προκαλέσει σάλο σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς τόσο η 26χρονη Αμερικανίδα όσο και οι δύο Γάλλοι τενίστες είναι γνωστοί αθλητές στις χώρες τους, με διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό τους. Ολοι τους συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά τένις που διεξήχθη στον Δήμο Μαραθώνα τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή γνωστών αθλητών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το χρονικό

Το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει οι ομάδες, διοργανώθηκε -όπως κάθε βράδυ- ένα μεγάλο πάρτι για τους αθλητές. Η όμορφη 26χρονη Αμερικανίδα, που είχε νικήσει μια Ελληνίδα τενίστρια και είχε αποκλειστεί στους «16» από μια Πολωνέζα, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ με αποτέλεσμα να βρεθεί σε κατάσταση μέθης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως φέρεται να υποστήριξε η κοπέλα, γνωρίστηκε με έναν νεαρό, με τον οποίο κατέληξε στο άδειο ιατρείο του ξενοδοχείου. Μόλις άρχισαν να κάνουν σεξ, ξαφνικά άνοιξε η πόρτα και εισέβαλαν τέσσερα άτομα. Ηταν ένας Ρουμάνος διασκεδαστής του ξενοδοχείου, ο προπονητής της γερμανικής ομάδας τένις και δύο Γάλλοι τενίστες, φίλοι του νεαρού που εκείνη την ώρα βρισκόταν με την ανυποψίαστη κοπέλα…

Ετσι άρχισε ο απίστευτος εφιάλτης για τη νεαρή Αμερικανίδα αθλήτρια, καθώς, όπως περιέγραψε η ίδια, οι τέσσερις άνδρες με τη βοήθεια και του εφήμερου συντρόφου της, την κρατούσαν ακίνητη ανά δύο και τη βίαζαν διαδοχικά για πολλή ώρα!

Οταν πια το μαρτύριο της νεαρής αθλήτριας πήρε τέλος, βρήκε τη δύναμη να ανέβει στο δωμάτιό της και να ειδοποιήσει τη μητέρα της στην Αμερική, στην οποία διηγήθηκε τη δραματική της περιπέτεια.

Η πρεσβεία

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και αυτή ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. Μέσα σε λίγη ώρα κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας έφτασε στον Μαραθώνα και πέρασε χειροπέδες στους πέντε φερόμενους ως βιαστές που υπέδειξε το θύμα, οι οποίοι προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους. Η 26χρονη τενίστρια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαραθώνα, όπου υποβλήθηκε σε γυναικολογικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία της. Από τότε παρακολουθείται διαρκώς από ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. και ήδη η αμερικανική πρεσβεία κανόνισε όλα τα απαραίτητα για τη μεταφορά της στην πατρίδα της.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Ο εφιάλτης της και το βίντεο

Τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε και οι οποίες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και στην ψυχή της περιγράφει στην κατάθεσή της η Αμερικανίδα τενίστρια που, όπως κατήγγειλε, έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε γνωστό ξενοδοχείο του Μαραθώνα.

Οπως λέει η ίδια, είχε έρθει στη χώρα μας για να συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά τένις «2nd Marathon Futures», το οποίο διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της ΜVS Tennis Systems στον Μαραθώνα.

Η 26χρονη Α.Μ μαζί με άλλους ξένους αθλητές είχε καταλύσει στο ξενοδοχείο της περιοχής, όπου τα βράδια διοργανώνονταν διάφορα πάρτι. «Το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου το ξενοδοχείο είχε διοργανώσει βραζιλιάνικη βραδιά. Το αλκοόλ έρεε άφθονο και το κέφι είχε ανάψει…» ανέφερε η αθλήτρια στους αστυνομικούς και πρόσθεσε: «Κατά τη διάρκεια της βραδιάς συναίνεσα και έκανα σεξ με έναν άνδρα (σ.σ.: αναφέρεται στον Ρουμάνο animateur του ξενοδοχείου). Ομως, μετά ήρθαν και με βίασαν τρεις Γάλλοι τενίστες και ένας Γερμανός προπονητής».

Μάλιστα, ένας εκ των ανδρών φέρεται, όπως υποστηρίζει η ίδια, ότι βιντεοσκόπησε τον βιασμό. «Υπάρχει και βίντεο, το οποίο τράβηξαν κατά τη διάρκεια του βιασμού μου και στο οποίο έχουν καταγραφεί τα πάντα» επισήμανε η Αμερικανίδα αθλήτρια.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο εκ των τριών Γάλλων αθλητών που προφυλακίστηκαν από τις ελληνικές Αρχές για τον ομαδικό βιασμό της τενίστριας είναι ο 21χρονος Γιανέ Λοράν (Yanais Laurent), ο οποίος βρίσκεται στο 1.341 της παγκόσμιας κατάταξης, και ο 20χρονος Αλεσάντρ Μασά (Alexandre Massa), που βρίσκεται στο 1.628 της παγκόσμιας κατάταξης.

Και οι δύο στο τουρνουά που διεξήχθη στον Μαραθώνα αποκλείστηκαν στη φάση των 16, μετά τον πρώτο αγώνα που έδωσαν, αφού είχαν περάσει by τον πρώτο γύρο.

Ωστόσο, οι δύο αθλητές είχαν δώσει μόλις τον περασμένο Ιούλιο έναν συναρπαστικό αγώνα μεταξύ τους κατά τη διάρκεια διεθνούς τουρνουά τένις που διεξήχθη στη Γαλλία.

«Ο Αλεσάντρ είναι αθώος. Δεν βίασε την 25χρονη Α.Μ. Εκανε συναινετικό σεξ μαζί της» ανέφερε ο δικηγόρος του 20χρονου σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι δράστης είναι ο 21χρονος Γιανέ Λοράν. «Ενώ ο Μασά ντυνόταν και ετοιμαζόταν να φύγει, μπήκαν μέσα οι άλλοι. Μάλιστα, μόλις είδε τον φίλο του Γιανέ Λοράν αντέδρασε, αλλά δεν μπόρεσε να τον συνετίσει…» υποστήριξε ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά τους υπολοίπους που πήραν τον δρόμο για τη φυλακή, σε σχετικό δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «Tennis Magazine» αναφέρονται με τα μικρά τους ονόματα, τα οποία είναι Daniel, Maxine και Yannick.

«Ξέρω τι συνέβη, αλλά δεν έχω διάθεση να μιλήσω για όλα αυτά. Είναι άνθρωποι που γνωρίζω πολύ καλά. Με ρωτάτε αν είναι αθώοι; Δεν ξέρω, αρνούμαι να πάρω μέρος σε αυτή την ιστορία…» ανέφερε ένας Γάλλος τενίστας που συμμετείχε στο τουρνουά του Μαραθώνα.

Γ. ΣΤΑΡΙΔΑ, Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


Η μαρτυρία του Σπύρου Ζαννιά

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) Σπύρος Ζαννιάς, που ενημερώθηκε για όσα συνέβησαν το βράδυ του πάρτι, περιγράφει: «Η αθλήτρια γύρω στις 4.00 τα ξημερώματα (σ.σ.: της 4ης Οκτωβρίου) κατέβηκε στη ρεσεψιόν και ζήτησε αναστατωμένη την Αστυνομία. Οι άνθρωποι του ξενοδοχείου κάλεσαν τους αστυνομικούς, η κοπέλα έκανε τις καταγγελίες της και έγιναν εκείνη την ώρα αρκετές συλλήψεις, έπειτα φυσικά από τις υποδείξεις της. Πέρα από αυτό εμείς δεν ξέρουμε τίποτε άλλο. Το τουρνουά είχε διάρκεια 2-3 ημέρες ακόμα και συνεχίστηκε κανονικά. Η κοπέλα εξαφανίστηκε από εκείνη την ημέρα, δεν την είδαμε ξανά».

O κύριος Ζαννιάς διευκρινίζει ότι οι διοργανωτές δεν πήραν αρχικά είδηση τι είχε συμβεί: «Για να καταλάβετε, δεν καλέστηκε ποτέ κανένας από τον ανακριτή. Δεν έχουμε καμία δουλειά εμείς. Είναι σαν να γίνεται ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και στα αποδυτήρια να συμβεί κάποιο τέτοιο περιστατικό».


Φίλοι των δραστών έφτιαξαν και σελίδα υποστήριξης στο facebook

Μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη του νεαρού τενίστα Γιανέ Λοράν δημιουργήθηκε στο facebook μία σελίδα στήριξης από την οικογένειά του. Τίτλος της, Soutien a notre ami Yanais Laurent (Στήριξη στον φίλο μας Γιανέ Λοράν), η οποία αναφέρει ότι «στόχο έχει να στηρίξει τον Γιανέ Λοράν, φυλακισμένο στην Ελλάδα ενώ είναι αθώος».

Το πρώτο μήνυμα που αναρτήθηκε σε αυτή τη σελίδα, στις 11 Οκτωβρίου, ήταν από τους γονείς του τενίστα, οι οποίοι αναφέρουν τα εξής: «Καλημέρα, Ο Γιανέ Λοράν είναι σε μια αδιανόητη κατάσταση, ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ, σε μια ελληνική ΦΥΛΑΚΗ εδώ και μία εβδομάδα. Στήθηκε μια μακιαβελική παγίδα τόσο γύρω από αυτόν όσο και από τους δύο άλλους παίκτες και δύο άτομα που ήταν επιφορτισμένα με την οργάνωση του τουρνουά στα οποία συμμετείχαν στην Ελλάδα.

Βρίσκονται σε διαδικασία να ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ενώ είναι ΑΘΩΟΣ και δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Δημιουργούμε μια σελίδα στήριξης στο facebook για να μεταδώσουμε αυτά που η Δικαιοσύνη δεν θέλησε να ακούσει μέχρι σήμερα. Οι γονείς του που τον λατρεύουν».

Η αδερφή του

Η σελίδα είχε συγκεντρώσει 1.356 Like μέχρι χθες το απόγευμα, οπότε και ο διαχειριστής ανέβασε μήνυμα στο οποίο ενημέρωνε ότι ο δικηγόρος υπεράσπισης του Λοράν ζήτησε να κατέβει η σελίδα για να μη «δημιουργήσει προβλήματα στην εξέλιξη της έρευνας». Στη σελίδα φιλοξενούνταν φωτογραφίες από διάφορες ηλικιακές φάσεις του νεαρού τενίστα, κάτω από τις οποίες έκαναν δηλώσεις αγάπης και στήριξης φίλοι του και συγγενείς. Πανταχού παρούσα η Αξέλ Αννα, η αδερφή του Γιανέ Λοράν, που τόνιζε την αγάπη και το καμάρι της για τον αδερφό της.

Μία ημέρα αργότερα, στις 12 Οκτωβρίου, δημιουργήθηκε ακόμα μία σελίδα στήριξης, αλλά αυτή τη φορά για όλους τους συλληφθέντες με τίτλο Fight for MYDAY, όπου MYDAY είναι τα αρχικά των ονομάτων των συλληφθέντων για την υπόθεση του βιασμού της 25χρονης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...