Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

O ΠΑΟ της… Ιταλίας

Το Καμπιονάτο αποτελεί πόλος έλξης για τους παίκτες των «πρασίνων».

Την αρχή έκανε πριν από δέκα χρόνια ο Γιώργος Καραγκούνης. Αυτό ήταν… Η Ιταλία έγινε ο αγαπημένος προορισμός των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που φεύγουν από την Παιανία και αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Παίκτες για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια. Και για όλες τις θέσεις. Συνολικά εννιά πρώην παίκτες των «πρασίνων» έχουν γίνει κάτοικοι της γειτονικής χώρας για να συνεχίσουν την καριέρα τους στο δύσκολο και τραχύ Καμπιονάτο, που δεν παύει να είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και να συγκεντρώνει τα βλέμματα εκατομμυρίων φιλάθλων από όλο τον κόσμο.

Το καλοκαίρι, λοιπόν, του 2003 ο Γιώργος Καραγκούνης άνοιξε πρώτος τα φτερά του παίρνοντας μεταγραφή στην Ιντερ. Εμεινε στο Μιλάνο για δύο χρόνια και σε γενικές γραμμές άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους φιλάθλους των «νερατζούρι». Πέντε χρόνια αργότερα τον ακολούθησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος επειδή δεν ήταν στα πλάνα της ομάδας και πήρε μεταγραφή για τη Λέτσε, στην οποία έμεινε έναν χρόνο (14 συμμετοχές, 1 γκολ) και εν συνεχεία αποχώρησε. Το μαζικό κύμα… μετανάστευσης προς την Ιταλία ξεκίνησε από το 2009, με τον Αλέξανδρο Τζιόλη να γίνεται κάτοικος Σιένα σε ένα deal που ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό για τα ταμεία του Παναθηναϊκού, τα οποία «ζεστάθηκαν» με 1,4 εκατ. ευρώ. Ο παίκτης έπαιξε μόλις σε δεκατρία παιχνίδια και αποχώρησε μόλις συμπλήρωσε έξι μήνες στην ομάδα, αφού δεν ικανοποίησε με την παρουσία του. Ο πρώτος «πράσινος» τερματοφύλακας που πήγε στην Ιταλία ήταν πάντως ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Εχοντας γίνει ήδη διεθνής με την Εθνική Ανδρών, πήρε μεταγραφή αντί του ποσού των 800.000  ευρώ στην Παλέρμο. Υπερασπίστηκε σε έντεκα παιχνίδια την εστία της, δεν ικανοποίησε και πλέον φοράει τη φανέλα της Τζένοα, στην οποία είναι αναπληρωματικός και φέτος δεν έχει κάνει συμμετοχή. Τον επόμενο χρόνο (καλοκαίρι του 2012) τα σύνορα της Ιταλίας άνοιξαν για τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος έφυγε ως ελεύθερος βάσει συμβολαίου και μεταπήδησε στην Πάρμα. Ο Παναθηναϊκός πήρε μόλις 250.000 ευρώ ως «τροφεία» γιατί ο παίκτης προερχόταν από τις ακαδημίες του. Η χρονιά δεν εξελίσσεται ωστόσο ευνοϊκά για τον Νίνη, ο οποίος είναι αναπληρωματικός και δεν αποκλείεται να δοθεί δανεικός. Το κύμα… μετανάστευσης των παικτών του Παναθηναϊκού προς την Ιταλία ολοκληρώθηκε μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε με τους Νίκο Σπυρόπουλο και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο πρώτος έχοντας μπει στο «μάτι» των φιλάθλων αποφάσισε να φύγει για λογαριασμό της Κίεβο Βερόν, ο δεύτερος που είχε για καιρό «φλερτ» με το Καμπιονάτο θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπολόνια.

To σούπερ deal με τον Σισέ

Ο Παναθηναϊκός έκανε το σούπερ deal με ιταλική ομάδα το καλοκαίρι του 2011, όταν διαβλέποντας την οικονομική κρίση που ερχόταν, παραχώρησε τον σταρ Τζιμπρίλ Σισέ στη Λάτσιο, η οποία πρόσφερε γη και ύδωρ για να τον αποκτήσει. Το deal κλείδωσε τελικά στα 5,5 εκατ. ευρώ, στην καλύτερη συμφωνία που έχει κάνει ποτέ ο Παναθηναϊκός. Ο Σισέ ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά αποχώρησε γρήγορα από την Ιταλία παίρνοντας μεταγραφή για την αγγλική ΚΠΡ.  

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...