Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Χαμένη στον βουβό κόσμο της η Χέλμη!

❱❱«Μου λείπει η αύρα του από το σπίτι, μου λείπουν τα πάντα» λέει για τον χαμό του συζύγου της

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

«Μου λείπει ο άνδρας μου. Μου λείπει πολύ. Και πονάω για τη φυγή του. Αυτό θέλω να γράψεις, παιδί μου…» Με σπασμένη φωνή, που ραγίζει καρδιές, και με τα δάκρυα να μην έχουν στεγνώσει ακόμη από τα υπέροχα μάτια της, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου Κατερίνα Χέλμη προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά τον χαμό του συζύγου της Κωνσταντίνου Σβολόπουλου, ο οποίος «έφυγε» στις 13 Αυγούστου.

Για τη σπουδαία μας ηθοποιό ο θάνατος του ανθρώπου της και ενός εκ των σπουδαιότερων ακαδημαϊκών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά… Για εκείνη δεν ήταν απλώς ένας σύζυγος. Ηταν όλη της η ζωή.

Ήταν ο εφηβικός έρωτάς της, με τον οποίο τελικά παντρεύτηκε, ήταν ο συνοδοιπόρος της σε όλες τις στιγμές της ζωής της, ήταν ο φύλακας άγγελός της. Ο ένας ζούσε για τον άλλον και αυτό το διαπίστωνε κανείς κάθε φορά που συναντούσε την ηθοποιό στο σπίτι της, στα βόρεια προάστια, κι εκείνη μιλούσε για τον άνθρωπό της με τα πιο όμορφα λόγια.

Σήμερα η επικοινωνία μας γίνεται με δυσκολία… Η φωνή της σπουδαίας Κατερίνας Χέλμη δεν βγαίνει. Η ανάσα της βαριά, σαν τη διάθεσή της… «Ο,τι και να πω, παιδί μου, είναι λίγο. Θέλω να κρατήσω όλα αυτά που έζησα για μένα. Μου λείπει η αύρα του από το σπίτι, μου λείπουν τα πάντα. Γυρίζω μέσα στο σπίτι και μου λείπει. Τι να σου πω, δεν έχω λόγια πλέον…» μας αναφέρει και κάθε λέξη της μαρτυρά τον ανείπωτο πόνο της.

Ζωή σαν παραμύθι

Η Κατερίνα Χέλμη έζησε στο πλευρό του Κωνσταντίνου Σβολόπουλου μια ζωή σαν παραμύθι για περισσότερο από μισό αιώνα, αλλά σπάνια μιλούσε δημοσίως για τα υπέροχα αισθήματα που έτρεφε για εκείνον, τα οποία και ήταν αμοιβαία! Σε μία από αυτές τις σπάνιες συνεντεύξεις της το 2017 στην «Καθημερινή» είχε πει: «Φιλία ήταν στα παιδικά μας χρόνια.

Μετά ήταν κου ντε φουντρ, κεραυνοβόλος έρωτας».

Ωστόσο αποφάσισαν να παντρευτούν στα 50 τους. «Εκεί αποφασίζει κανείς ότι θα είναι σοβαρός, ευγενής, ευαίσθητος για τον συνοδοιπόρο του». Στην ίδια συνέντευξη η ηθοποιός μιλούσε και για τη μητρότητα που δεν κατάφερε να γευτεί. «Εχω την ανιψιά μου και τα τρία παιδιά της. Ο χρόνος δεν με φοβίζει ούτε ο θάνατος, αρκεί να μην υποφέρω».

Στο πλευρό του σπουδαίου Κωνσταντίνου Σβολόπουλου η Κατερίνα Χέλμη ευτύχησε να ζήσει συγκλονιστικές στιγμές. Όπως τότε που εκείνος ανακηρύχθηκε διδάκτωρ στα πανεπιστήμια του Στρασβούργου και της Αθήνας, αλλά και το 1990, όταν ανέλαβε τη διεύθυνση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Kαραμανλής», του οποίου υπήρξε συνιδρυτής με τον Kωνσταντίνο Tσάτσο. Μάλιστα, έγραψε και τη βιογραφία του Εθνάρχη. Το 2010 ήταν πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...