Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αλτ στη μαφία των Ρομά!

Λήστευαν διερχόμενους οδηγούς στον Ασπρόπυργο. Μέλη γνωστών οικογενειών στους συλληφθέντες

Με τη βοήθεια hi-tech εξοπλισμού κατάφεραν οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής να «μπλοκάρουν» τη δράση… μαφιόζων Ρομά, κατηγορούμενων ως μελών μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης που σκορπούσε εδώ και μήνες τον τρόμο σε διερχόμενους οδηγούς στη Βιομηχανική Ζώνη Ασπροπύργου. Ανάμεσα στους συνολικά 30 συλληφθέντες (!) είναι και ονόματα που προκαλούν έκπληξη, καθώς πρόκειται για μέλη πασίγνωστων οικογενειών Ρομά που απασχολούν κατά καιρούς τη δημοσιότητα, κυρίως με την καλλιτεχνική τους παρουσία.

Η ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνει 30 ανήλικους και ενήλικους συλληφθέντες που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και απόπειρες ληστειών κατά συναυτουργία, καθώς και για κλοπές και απόπειρες κλοπών επίσης κατά συναυτουργία. Για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας χρησιμοποιήθηκαν ύστερα από απόφαση του εισαγγελέα τελευταίας τεχνολογίας κάμερες για την καταγραφή όχι μόνο εικόνας αλλά και ήχου, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία! Με αυτές καταγράφονταν καρέ καρέ όλες οι κινήσεις των υπόπτων, φέρνοντας έτσι τους αστυνομικούς όλο και πιο κοντά στην εξάρθρωση της επικίνδυνης συμμορίας.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τις κάμερες παρακολούθησης τόσο της Αστυνομίας όσο και των επιχειρήσεων και των εργοστασίων που βρίσκονται στην περιοχή έδειξαν ότι οι κατηγορούμενοι είχαν ένα ιδιαίτερο modus operandi που το ακολουθούσαν όλοι κατά γράμμα και το αποκάλυπταν κάθε φορά μόνο στα καινούργια μέλη της οργάνωσης, τα οποία αυξάνονταν συνεχώς!
4253463656er 2Ειδικότερα, δύο ή περισσότερα μέλη της ομάδας αναλάμβαναν με διάφορους τρόπους να ανακόψουν την πορεία των διερχόμενων οχημάτων που έβαζαν στο μάτι, κυρίως φορτηγά ή οχήματα εργαζομένων της περιοχής, καθώς και δίκυκλα. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι ήταν είτε να στήνουν διάφορα εμπόδια στον δρόμο είτε να αναγκάζουν τους οδηγούς να σταματήσουν προσποιούμενοι ότι καυγαδίζουν άγρια στη μέση του δρόμου! Σε άλλες περιπτώσεις τους πλησίαζαν στο φανάρι και τους έκαναν διάφορες ερωτήσεις ή ζητούσαν φωτιά για να ανάψουν το τσιγάρο τους.

Οταν οι ανυποψίαστοι οδηγοί σταματούσαν, άλλα μέλη της ομάδας περικύκλωναν γρήγορα το αυτοκίνητο-στόχο, άνοιγαν τις πόρτες και αιφνιδίαζαν τους πολίτες αρπάζοντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ρολόγια (ό,τι φορούσαν) και έγγραφα που υπήρχαν στο όχημα.

Αφηνιασμένοι

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι αφηνιασμένοι δράστες χρησιμοποιούσαν σωματική βία εις βάρος των θυμάτων τους, τους έσκιζαν τα ρούχα και προκαλούσαν φθορές στα αυτοκίνητα! Σε κάποια περιστατικά οι οδηγοί έβγαιναν από τα οχήματα για να καταδιώξουν τους δράστες, αλλά δέχονταν επιθέσεις με πέτρες και ξύλα από τους υπόλοιπους συνεργούς τους που ήταν κρυμμένοι!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της οργάνωσής τους παρακολουθούσαν πολλούς μήνες τα θύματά τους πριν τα ληστέψουν, καθώς για τα περισσότερα γνώριζαν όχι μόνο πού εργάζονταν αλλά και τη θέση που είχαν στην επιχείρηση στην οποία δούλευαν, με αποτέλεσμα να ξέρουν ακόμα και την ημέρα πληρωμής τους. Επίσης γνώριζαν τις ημέρες που οι οδηγοί των φορτηγών επέστρεφαν στην εταιρία τους έχοντας εισπράξει από πελάτες τους μεγάλα χρηματικά ποσά, αφού κάποια μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν την παρακολούθησή τους και γίνονταν η σκιά τους για ατέλειωτες ώρες!

Τουλάχιστον 23 επιθέσεις

Ως τώρα -οι έρευνες συνεχίζονται- έχει αποδειχτεί πως σε λιγότερο από ένα μήνα η σπείρα έχει εμπλακεί σε τουλάχιστον 23 επιθέσεις με ή χωρίς βία. Ομως οι αστυνομικοί θεωρούν πως ο αριθμός μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί, αφού ληστείες και κλοπές είχαν γίνει και πριν από την τοποθέτηση των οπτικοακουστικών μέσων στην περιοχή!

Οπως αναφέρει στην «Espresso» η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου που μαζί με τον δικηγόρο Δημήτρη Βιδάκη (φωτό) έχει αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.
4253463656er 1«Το έργο μας ως συνηγόρων υπερασπίσεως είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, καθ’ όσον πρόκειται για μια ογκωδέστατη δικογραφία. Οι κατηγορούμενοι είναι αριθμητικά πάρα πολλοί, οι αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται είναι πλήθος, όπως και τα θύματα των επιθέσεων. Βρισκόμαστε στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης, η οποία είναι εν εξελίξει και χρέος μας είναι να αναδείξουμε τον ρόλο, τις ευθύνες και τον βαθμό συμμετοχής εκάστου των κατηγορούμενων, καθώς και την όποια ποινική τους ευθύνη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...