Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Χτύπησε πάλι η μαφία των baby sitters από Βουλγαρία

Και άλλος Ελληνας έπεσε θύμα των επιτήδειων που παίρνουν προκαταβολές και μετά εξαφανίζονται.

Μια καλοστημένη κομπίνα με πρωταγωνίστριες ευπαρουσίαστες νεαρές Βουλγάρες και θύματα ευκολόπιστους πατεράδες από την Ελλάδα, οι οποίοι αναζητούν αλλοδαπές baby sitter προκειμένου να μεγαλώσουν τα ανήλικα παιδιά τους, έχει στηθεί μέσα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγες μόλις ημέρες μετά το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο της «Espresso» με την απίστευτη καταγγελία του αθλητιάτρου και πρώην δημοσιογράφου της ρουμανικής τηλεόρασης Νεκτάριου Κουδούνη, που κατέθεσε μήνυση σε βάρος δύο γυναικών από τη Βουλγαρία, κατηγορώντας τις για χρηματική απάτη και συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών, το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας «βομβαρδίστηκε» από κλήσεις εξαπατημένων πατεράδων που έπεσαν στα δίχτυα επιτήδειων, με αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Ενας από αυτούς είναι ο 50χρονος Γ.Κ., μόνιμος κάτοικος Κορυδαλλού και πατέρας τεσσάρων παιδιών, που αναζήτησε μέσω facebook baby sitter για τον μικρότερο γιο του, με αποτέλεσμα να πέσει θύμα μιας 28χρονης κοπέλας από τη Βουλγαρία που του έφαγε χρήματα και έγινε καπνός!

«Η διαδικτυακή γνωριμία μου με την S.Z. έγινε πριν από περίπου έναν μήνα, την περίοδο που έψαχνα να βρω μια γυναίκα που θα μπορούσε να κάθεται στο σπίτι τις ώρες που εργάζομαι για να προσέχει τον μόλις πέντε ετών γιο μου» αναφέρει ο ίδιος και παραδέχεται: «Σίγουρα υπήρξα αφελής που έδειξα εμπιστοσύνη σε μια άγνωστη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισε ήταν επαγγελματικός και καλά μελετημένος. Συγκεκριμένα, αφού γνωριστήκαμε και αρχίσαμε να μιλάμε μέσω μηνυμάτων σε άπταιστα ελληνικά, η ίδια μου είπε πως στο παρελθόν ζούσε στον Βόλο όπου εργαζόταν ως baby sitter για τρία χρόνια».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η 28χρονη είχε αναγκαστεί να φύγει από την Ελλάδα, επειδή ο πατέρας της ήταν άρρωστος και τελικά είχε πεθάνει. Ετσι, ζούσε πλέον με την ηλικιωμένη μητέρα της. «Μου έλεγε συνέχεια πόσο πολύ της αρέσει η Ελλάδα και ότι ήθελε να ζήσει στη χώρα μας για πάντα, γιατί στη Βουλγαρία δεν υπάρχουν δουλειές για τις νέες κοπέλες.

Μάλιστα, προκειμένου να με πείσει για τις αγαθές προθέσεις της, μου τόνιζε συνέχεια ότι θα την ενδιέφερε να βρει εργασία στην Ελλάδα είτε ως οικιακή βοηθός είτε ως baby sitter, αλλά και ότι δεν ήθελε να δουλέψει σε νυχτερινό μπαρ, όπως πολλές συμπατριώτισσές της» λέει το θύμα.

Πιστεύοντας ότι είχε την τύχη να γνωρίσει και να συνομιλεί με μια αξιόλογη και σοβαρή κοπέλα, η οποία ήθελε να δοκιμάσει την τύχη της εκτός Βουλγαρίας, ο Γ.Κ. πήρε την απόφαση να της προτείνει να έρθει στην Ελλάδα και να εργαστεί στο σπίτι του όπου θα πρόσεχε τον πεντάχρονο γιο του. Τότε, η baby sitter «μαϊμού» έβαλε το κόλπο της σε πλήρη εφαρμογή!

«Οταν της έκανα την πρόταση δέχτηκε με μεγάλη χαρά, αλλά μου είπε πως δεν μπορούσε να έρθει γιατί δεν είχε χρήματα ούτε για το εισιτήριό της. Προσφέρθηκα να τη βοηθήσω και την Τετάρτη 2 Απριλίου της έστειλα το ποσό των 105 ευρώ. Την ίδια κιόλας ημέρα μού τηλεφώνησε και μου είπε πως την Κυριακή 6 Απριλίου θα ξεκινούσε με πούλμαν από τη Βουλγαρία για την Αθήνα. Ηταν πολύ συγκεκριμένη σε αυτά που έλεγε, μου έδωσε ραντεβού στις 7.00 το πρωί στην πλατεία Κολοκοτρώνη, ενώ με παρακαλούσε να μην αργήσω, γιατί δεν γνώριζε καθόλου την πόλη και δεν ήξερε κανέναν».

Ομως το πρωί της Δευτέρας η Βουλγάρα τον πήρε ξανά τηλέφωνο και κλαίγοντας με λυγμούς τον παρακάλεσε να της στείλει περισσότερα χρήματα προκειμένου να εξασφαλίσει κάποια έγγραφα, χωρίς τα οποία δεν μπορούσε να ταξιδέψει!

«Πονηρεύτηκα, αλλά πείστηκα από τα κλάματά της και τελικά την ίδια ημέρα έστειλα ακόμη 387 ευρώ. Δύο ώρες αργότερα τηλεφώνησε ξανά και αυτή τη φορά ζήτησε να στείλω εσπευσμένα άλλα 250 ευρώ, υποτίθεται για να έχει επιπλέον χρήματα για το ταξίδι της. Τότε κατάλαβα ότι -δυστυχώς- είχα φάει… παλτό»!

Μετά το τελευταίο τηλεφώνημα ο Γ.Κ. προσπάθησε να επικοινωνήσει ξανά με τη νεαρή γυναίκα, αλλά ανακάλυψε πως το κινητό της τηλέφωνο ήταν κλειστό. Ετσι, μπήκε στο facebook, έψαξε να βρει το προφίλ της 28χρονης, μάταια όμως, αφού η  baby sitter «μαϊμού» τον είχε διαγράψει από τη λίστα φίλων της και παράλληλα είχε σβήσει όλες τις φωτογραφίες της. «Συνειδητοποίησα πως η κοπέλα πουλούσε παραμύθι και ότι τα λεφτά μου είχαν κάνει… φτερά! Ομως ήταν πλέον αργά…» αναφέρει πικραμένος.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...