Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Εσβησε» ο Στάθης της μάχης των Ζωνιανών

«Εσβησε» στα χέρια της συζύγου του και της μητέρας του ο ειδικός φρουρός που εδώ και οκτώ χρόνια βρισκόταν σε άγρυπνο κώμα

4ew4r3w4 2Δύο μήνες προτού συμπληρωθούν οκτώ χρόνια από την επιχείρηση-φιάσκο στα Ζωνιανά έπεσε η αυλαία του δράματος με τραγικό πρωταγωνιστή τον Στάθη Λαζαρίδη. Ο άτυχος ειδικός φρουρός «έσβησε» το βράδυ της Κυριακής βυθίζοντας στον θρήνο τη σύζυγο, την κόρη του, τους γονείς και τα αδέρφια του.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Η καρδιά του 37χρονου παλικαριού που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την περιπέτειά του δεν άντεξε άλλο και έτσι ο άτυχος ειδικός φρουρός άφησε την τελευταία του πνοή προχθές στις 22.00, έχοντας το ένα χέρι του μέσα σε εκείνα της αγαπημένης του γυναίκας και το άλλο στα χέρια της μητέρας του. Ο γοερός θρήνος «τράνταξε» τους τοίχους του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου όπου ο Στάθης νοσηλευόταν τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε άγρυπνο κώμα.

Λοίμωξη

Οπως είχε γράψει πριν από λίγες ημέρες η «Espresso», ο ειδικός φρουρός είχε υποστεί σηψαιμία εξαιτίας νοσοκομειακής λοίμωξης και έκανε υψηλούς πυρετούς. Η γυναίκα του Μαρία είχε απευθύνει έκκληση για αίμα, αφού οι γιατροί αντιμετώπιζαν την κατάσταση με αντιβιώσεις και καθημερινές μεταγγίσεις. Ωστόσο δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή και ο Στάθης «έφυγε» πλημμυρίζοντας με αβάσταχτο πόνο και αμέτρητα «γιατί» τους δικούς του.

4ew4r3w4 4«”Εφυγε” ο Στάθης μου…» είπε μέσα σε λυγμούς στην «Espresso» συντετριμμένη η 36χρονη σύζυγός του, η οποία ήλπιζε και πίστευε έως την τελευταία στιγμή ότι ο άνθρωπός της θα ξυπνήσει και θα γυρίσει στην οικογένειά του: «Ο Στάθης μου θα σηκωθεί και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας από εκεί που σταμάτησε!» είχε πει σε μία από τις συνεντεύξεις που μας είχε δώσει. Την τελευταία φορά όμως μας ζήτησε να προσευχηθούμε: «Ηλπιζα ότι θα σηκωθεί και θα αλλάξει επιτέλους η ζωή μας και τώρα προσεύχομαι στον Θεό να τον κρατήσει στη ζωή. Προσευχηθείτε και εσείς…».

Χθες, όταν επικοινωνήσαμε μαζί της, η φωνή της ακουγόταν με δυσκολία: «Δεν είμαι καλά, “έφυγε” ο Στάθης μου, είναι πολύ άσχημο αυτό που έγινε. “Εσβησε” στα χέρια μου και στης μητέρας του…» είπε κλαίγοντας.

«Η μικρή έχει μείνει στα Χανιά με τη μητέρα μου» ανέφερε για την κόρη τους Μαρία που σε λίγες ημέρες γίνεται οκτώ ετών. Η κηδεία του Στάθη Λαζαρίδη θα γίνει σήμερα στις 16.00 στο Τσοτύλι Κοζάνης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε και η Παγκρήτια Ενωση Αξιωματικών Αστυνομίας: «Θρηνούμε τον χαμό του 4ew4r3w4 3αγαπητού συναδέλφου μας Ευστάθιου Λαζαρίδη. Του ΗΡΩΑ Στάθη που τα τελευταία οκτώ χρόνια έδινε καθημερινά τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Εκφράζουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Η ενέδρα θανάτου στα Ζωνιανά και η μάχη για τη ζωή

Οκτώ χρόνια γεμάτα πόνο, αγωνία, δεκάδες εγχειρήσεις και άπειρες προσευχές πέρασαν από τις 5 Νοεμβρίου του 2007, τη μέρα που στάθηκε μοιραία για τον Στάθη Λαζαρίδη. Ο 29χρονος -τότε- ειδικός φρουρός που είχε γίνει πατέρας μόλις 42 ημέρες πριν, συμμετείχε σε επιχείρηση για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών στα Ζωνιανά του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου μαζί με συναδέλφους του που επέβαιναν σε δώδεκα τζιπ. Τη στιγμή που τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας πλησίαζαν στα πρώτα σπίτια του χωριού, δέχτηκαν καταιγισμό πυρών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.

Οι δύο στάθηκαν τυχεροί, αφού τραυματίστηκαν ο ένας στην ωμοπλάτη και ο άλλος στο πρόσωπο από θραύσματα. Ο τρίτος αστυνομικός όμως τραυματίστηκε από σφαίρα στον αυχένα. Ο άτυχος Στάθης Λαζαρίδης μεταφέρθηκε αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύτηκε επί 113 ημέρες.

Θεραπεία

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2008 πήρε εξιτήριο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο της 126 Σμηναρχίας Μάχης απ’ όπου τον παρέλαβε στρατιωτικό αεροσκάφος και τον μετέφερε στο Τελ Αβίβ προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία αποκατάστασης στο ειδικό κέντρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου 4ew4r3w4 5«Hadassah» της Ιερουσαλήμ. Εκεί νοσηλεύτηκε τρεις μήνες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια βελτίωση στην πορεία της υγείας του. Τότε είχε διεξαχθεί και τηλεμαραθώνιος για την ενίσχυση του ειδικού φρουρού και της οικογένειάς του και συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 310.000 ευρώ.

Από το Ισραήλ επέστρεψε στις 20 Μαΐου του 2008 και νοσηλεύτηκε τρεις εβδομάδες στη Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» στην Αθήνα. Ομως η κατάστασή του επιδεινώθηκε από ένα μικρόβιο που κόλλησε και στις 4 Ιουνίου του 2008 διακομίστηκε με πυρετό στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του νοσοκομείου «Σωτηρία». Στις 15 Ιουλίου του 2008 μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αττικής, όπου νοσηλεύτηκε έως το βράδυ της Κυριακής, οπότε άφησε την τελευταία του πνοή.

Μετά τον τραυματισμό του Στάθη η σύζυγός του Μαρία έμεινε μόνη με ένα νεογέννητο κοριτσάκι στην αγκαλιά, το οποίο μεγαλώνοντας άρχισε να έχει απορίες. Η ίδια είχε εκμυστηρευτεί στην «Espresso» ότι ο άντρας της λίγο προτού ξεκινήσει για την επιχείρηση-φιάσκο είχε πει: «Να με θυμάστε με αγάπη»! Ολο αυτό το διάστημα δεν έλειψαν από το πλευρό του οι γονείς του, οι οποίοι παρακολουθούσαν με αγωνία τον πρωτότοκο γιο τους να δίνει τη μάχη της ζωής του.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...