Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

«Επιστράτευσαν» τον άγιο Γεώργιο

❱❱ Ζητούν όρκο στην εικόνα ότι είναι αθώοι δύο από τους φερόμενους ως σφαγείς κοπαδιώνΑφού ούτε ο νόμος φαίνεται να σταματά τη βεντέτα με τις σφαγές ζώων, τις ομαδικές συγκρούσεις και τους ξυλοδαρμούς μεταξύ κτηνοτρόφων, που ταλανίζει το Καστέλι Ηρακλείου, αποφάσισαν τελικά να επιστρατεύσουν τον… άγιο Γεώργιο!

Μπορεί να ακούγεται ως σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, όμως είναι πραγματικότητα, καθώς γιαf2 4 να αποδείξουν την αθωότητά τους δύο από τους φερόμενους ως σφαγείς των κοπαδιών πρότειναν να πάρουν όρκο ενώπιον της εικόνας του αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι!

Μάλιστα, την πρόθεσή τους να βάλουν μάρτυρά τους τον άγιο την κατέθεσαν και στις απολογίες τους στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν να το μεταφέρει στον 49χρονο κτηνοτρόφο που τους κατήγγειλε! Οπως επικρατεί σε πολλές τοπικές παραδόσεις, ο άγιος Γεώργιος είναι αυτός ενώπιον του οποίου δίνονται οι βαρύτεροι όρκοι και φαίνεται ότι αυτό ισχύει και στην περίπτωση των Κρητικών κτηνοτρόφων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αρχίζει να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις έπειτα από τη σύλληψη πέντε κτηνοτρόφων κατά τη διάρκεια της ομαδικής και άγριας συμπλοκής στην πλατεία Δασκαλογιάννη, έξω από τα δικαστήρια. Αυτός του οποίου τα ζώα σφαγιάστηκαν, οι δύο γιοι του και άλλοι συγγενείς έκαναν την πλατεία… γης Μαδιάμ, με καρεκλιές και πολύ ξύλο εναντίον των φερόμενων ως δραστών. Είχε προηγηθεί ένας κύκλος επεισοδίων μέσα στα δικαστήρια και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο άγιος αναλαμβάνει ρόλο «δικαστή», όπως αναφέρει η «Πατρίς». Προ μηνών άλλος ένας κατηγορούμενος για ζωοκλοπή πήρε όρκο αθωότητας στην εικόνα της Μονής του Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη, ως ισχυρότερο από αυτόν που έδωσε στο δικαστήριο. Ο μοναχός της μονής που κατέθεσε στη δίκη ανέφερε ότι εκατοντάδες χρόνια οι εμπλεκόμενοι σε διάφορες υποθέσεις παίρνουν όρκο σε συγκεκριμένα μοναστήρια για να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Οι Μονές αγίου Γεωργίου Επανωσήφη και Γοργολαΐνη στο Ηράκλειο και η Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι είναι οι πιο «αρμόδιες» για τέτοιους ισχυρούς όρκους. Λέγεται δε ότι όποιος θέλησε να ορκιστεί ψέματα δεν βρήκε το θάρρος να φτάσει μέχρι την εικόνα και να την ασπαστεί!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...