Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ανκορμαν με ψαλίδια και χτένες

Ο Τρύφων Σαμαράς, που βρέθηκε από το κομμωτήριό του σε ένα πλατό για να παρουσιάζει lifestyle ειδήσεις, μιλά για το παρελθόν του και την top model πελατεία του

Ο Τρύφων Σαμαράς είναι σίγουρα από τους ανθρώπους που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Μπορεί να μην έχει ασχοληθεί με την πολιτική (ακόμα), έχει κάνει όμως διάφορα «πειράματα», ειδικά στη μικρή οθόνη. Από ατρόμητος αθλητής σε extreme sports μέχρι εξαιρετικός χορευτής σε talent show και από ειδικός μεταμορφώσεων στο «Fab5» έως παρουσιαστής στο νέο «δελτίο των stars». Κάθε συμμετοχή του σε τηλεπαιχνίδι ή σόου αποτέλεσε talk of the town, ατάκες του έγιναν σλόγκαν και το χιούμορ του και ο αυτοσαρκασμός του έχουν μείνει στην ιστορία.

«Το χιούμορ είναι η ασπίδα μου. Οταν βρίσκεις τα ζόρικα, είναι ωραίο να μπορείς να αντιδράς με χιούμορ. Συνήθως μου βγαίνει όταν έρχομαι πολύ κοντά σε κάποια πρόσωπα και νιώθω να ανοίγομαι. Εμένα η δουλειά μου δεν είναι να υποδύομαι έναν ρόλο. Οπως με θυμάστε, για παράδειγμα, χαμογελαστό στο “Dancing with the stars”, έτσι ακριβώς είμαι και στην προσωπική μου ζωή» λέει στην «Εspresso της Κυριακής» και συμπληρώνει: «Αυτό αλλάζει κάπως όταν είμαι στο στούντιό μου, γιατί τη δουλειά μου την παίρνω πολύ σοβαρά. Δεν γίνεται όλη την ώρα να γελάω, αυτό θα με καταντούσε γελοίο. Πολλές κυρίες που έρχονται στο κομμωτήριο μου λένε “κύριε Σαμαρά, σας περιμέναμε πιο χαμογελαστό”».

Η καριέρα

Αρχίζοντας την καριέρα του το 1990, ο Τρύφωνας χρειάστηκε μόλις μία πενταετία για να γίνει ο διασημότερος Ελληνας hair stylist. «Σε ένα σπίτι που η μαμά είναι κομμώτρια έχεις επιρροές. Βέβαια η μητέρα μου δεν το ασκούσε το επάγγελμα, κούρευε εμάς και τις φίλες της» λέει. Το 1997 ανοίγει το δικό του στούντιο στο κέντρο της Αθήνας και από τα χέρια του νεαρού κομμωτή περνάει η αφρόκρεμα των top models από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Ναόμι Κάμπελ, η Λίντα Εβανγκελίστα, η Βικτόρια Σίλβεστεντ, η Κάρλα Μπρούνι, η Κέιτ Μος, η Μόνικα Μπελούτσι -και όχι μόνο- ανήκουν στην υψηλή πελατεία του, ενώ οι Ελληνίδες celebrities δείχνουν καθαρά την προτίμησή τους στον Τρύφωνα Σαμαρά. Δύο χρόνια πριν ο καταξιωμένος hair stylist έχει εκδώσει το πρώτο από τη σειρά των θρυλικών ετήσιων ημερολογίων του. Στον φακό με εντυπωσιακές κομμώσεις ποζάρουν τα καλύτερα μοντέλα της εποχής, ανάμεσά τους η Τζένη Μπαλατσινού, η Ιωάννα Σουλιώτη, η Δήμητρα Κωστάκη, η Ρέα Τουτουνζή και η Μαρίνα Πούπου, που αντιπροσωπεύουν τους δώδεκα μήνες του έτους.

«Η ιδέα γεννήθηκε από ένα ημερολόγιο που είχα κάνει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τη Βίκυ Κουλιανού, η οποία πόζαρε και για τους 12 μήνες και εγώ είχα επιμεληθεί τα χτενίσματά της. Σκέφτηκα τότε πως, όπως οι σχεδιαστές είχαν τα catwalks για να δείξουν τη δουλειά τους, έτσι κι εγώ έπρεπε να βρω έναν τρόπο για να προβάλλω τη δική μου. Εκανα επί 18 χρόνια στη σειρά τέτοια ημερολόγια, ενώ την τελευταία διετία το ανέβαλα, λόγω κρίσης».

Το μότο του Τρύφωνα Σαμαρά, όπως τονίζει ο ίδιος, είναι το «ζήσε το τώρα» και η μεγαλύτερη επιθυμία του είναι να είναι υγιής. Οι πιο πολλές φιλίες του είναι μέσα από τον χώρο της μόδας -και κρατάνε χρόνια-, ενώ η τηλεόραση του δίδαξε πως οι άνθρωποι αλλάζουν. «Δεν υπάρχουν φιλίες στην τηλεόραση, αλλά πολύς ανταγωνισμός. Πιστεύω ότι η ζωή μας είναι δούναι και λαβείν, αλλά έχω πληγωθεί από ανθρώπους. Από την άλλη, με ενδιαφέρει να σκέφτομαι ότι εγώ δεν έχω κάνει κακό σε κανέναν. Τώρα το τι κάνουν οι άλλοι, ας το σκεφτούν οι ίδιοι. Εκείνο που μου αρέσει και το χαίρομαι είναι πως ο κόσμος μού μιλάει στον δρόμο και μου δείχνει τόσο απλόχερα την αγάπη και την υποστήριξή του, κάτι που δεν το περίμενα».

Αυτή η αποδοχή έπειτα από κάθε τηλεοπτική του εμφάνιση είναι που τον οδήγησε και στο να δεχτεί την πρόταση για το «δελτίο των σταρ»: «Θυμάμαι ότι οι δικοί μου, όταν τους το ανακοίνωσα, όπως άλλωστε και οι φίλοι μου, παραξενεύτηκαν και με ρωτούσαν επιμόνως “πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις;” Εμένα όμως μου άρεσε που ένα νέο κανάλι με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε μια δικιά μου εκπομπή. Σίγουρα είναι τελείως διαφορετικό απ’ ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα, αλλά αυτό είναι που μου αρέσει. Και να σου πω την αλήθεια, πολλοί μου λένε μετά την πρεμιέρα “δεν είσαι ο Τρύφωνας που ξέρουμε”. Μα αν ήμουν ο ίδιος, θα συνέχιζα αυτά που κάνω, ενώ εγώ ήθελα να κάνω κάτι καινούργιο. Και τώρα πλέον μπορεί ακόμη να βάζω το hair styling πάνω απ’ όλα, αλλά βλέπω και την τηλεόραση πιο σοβαρά».

Ο Τρύφωνας μάς ξαφνιάζει όταν στην ερώτησή τι βλέπει στην τηλεόραση αποκαλύπτει: «Δεν βλέπω τίποτα, γιατί δεν έχω τηλεόραση. Μου έχει χαλάσει ο αναμεταδότης και δεν έχω πάει να τον αλλάξω εδώ και έναν χρόνο. Το πρόγραμμά μου είναι πολύ φορτωμένο και τον ελεύθερο χρόνο που έχω μου αρέσει να χαλαρώνω».

«Οταν ήμουν μικρός βίωσα τον ρατσισμό»

Η ειλικρίνεια, όπως ακριβώς και ο αυτοσαρκασμός και το χιούμορ, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα του Τρύφωνα Σαμαρά. Τη διακρίνει κανείς σε κάθε απάντηση που δίνει, στο γεγονός ότι δεν αποφεύγει καμία ερώτηση.

«Στην παιδική μου ηλικία βίωσα έντονα τον ρατσισμό, επειδή έκανα περισσότερο παρέα με κορίτσια. Οταν είσαι μικρούλης και είσαι γλυκούλης σαν παιδάκι και παίζεις με κουκλίτσες, ο κόσμος δεν μπορεί να σε καταλάβει. Επαιζα συνέχεια με κορίτσια, δεν έκανα παρέα με αγόρια και πολλές φορές με πλήγωναν. Μάλιστα είχε τύχει κάποιοι να με κοροϊδέψουν την ώρα που προχωρούσα στον δρόμο». Παρά το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει σε ριψοκίνδυνα παιχνίδια, ο Τρύφωνας μιλώντας για τον εαυτό του αποκαλύπτει ότι δεν είναι καθόλου extreme χαρακτήρας: «Στο τελευταίο ταξίδι που πήγαμε με τον φίλο μου Νίκο Κοκλώνη στην Αμερική, κανονίσαμε να κάνουμε βόλτα με ελικόπτερο. Αν και είχα πληρώσει, όταν ήρθε η ώρα να μπω το μετάνιωσα. “Εγώ δεν μπαίνω” τους είπα και περίμενα να γυρίσουν. Πήγαμε όμως σε πολλές θεατρικές παραστάσεις».

Το «αντίο» στη μάνα και ο «άγιος» πατέρας

Παιδί τετραμελούς οικογένειας, ο Τρύφωνας, ο μεγαλύτερος εκ των δύο γιων, θυμάται με αγάπη τη μητέρα του και χαρακτηρίζει «άγιο» τον πατέρα του. «Εγώ είμαι λίγο μεγαλύτερος από τον αδελφό μου, τον Γιώργο. Η σχέση μας είναι η σχέση που έχουν τα περισσότερα αδέλφια, άλλοτε είμαστε πιο κοντά κι άλλοτε πιο μακριά. Ο,τι και να κάνω όμως σίγουρα θα ζητήσω τη γνώμη του. Και τώρα, μετά τον θάνατο της μητέρας μας, νομίζω ότι η σχέση μας είναι ακόμα πιο στενή. Με τον πατέρα μου, τον Θεοχάρη, που είναι ένας άγιος άνθρωπος, έχω επίσης πολύ καλή σχέση. Εκείνος και ο αδελφός μου μένουν τώρα εκτός Αθηνών, εγώ όμως δεν το σκέφτομαι ούτε για αστείο να φύγω εκτός της πρωτεύουσας. Είμαι άνθρωπος της πόλης» λέει ο hair stylist και προσθέτει: «Η απώλεια της μητέρας μου έφερε στιγμές πολύ δύσκολες. Μια δυστυχία που μου έγινε μάθημα ζωής, που μου δίδαξε να γελάω όσο πιο πολύ μπορώ, γιατί οι στιγμές είναι λίγες και εμείς δεν είμαστε αιώνιοι. Πάντα έλεγα και το υποστήριζα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου πως η μητέρα είναι η μόνη που μας αγαπάει πραγματικά σε αυτόν τον κόσμο. Και τώρα που την έχασα, το βιώνω αυτό πιο πολύ, το βρίσκω συνέχεια μπροστά μου».

Τεριάννα Παππά
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...