Διχάζουν οι εικόνες με τη νεκρή Νταϊάνα

ΚΟΣΜΟΣ

Διχάζουν οι εικόνες με τη νεκρή Νταϊάνα

Διχάζεται ο βρετανικός Τύπος αναφορικά με τον αντίκτυπο που είχε η προβολή του αμφιλεγόμενου ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου Channel 4, το οποίο δείχνει νεκρή την πριγκίπισσα Νταϊάνα λίγο μετά τη σύγκρουση της λιμουζίνας σε τούνελ στο Παρίσι.
Η ταμπλόιντ εφημερίδα «Sun» αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι οι τηλεθεατές του σταθμού χαρακτήρισαν «αισχρό» το κανάλι για την εμμονή του να μεταδώσει το εν λόγω πρόγραμμα παρά τις αντιδράσεις των πριγκίπων Γουίλιαμ και Χάρι, παραθέτοντας ακόμη και σχόλια ορισμένων εξ αυτών, όπως δημοσιεύτηκαν στο site του Channel 4 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προβολής του ντοκιμαντέρ. Από την άλλη μεριά, η «Evening Standard» και οι «Times» του Λονδίνου εμφανίζονται μάλλον έκπληκτοι από το γεγονός ότι το κανάλι δεν δέχτηκε συνολικά περισσότερα από είκοσι παράπονα.

Το μόνο σίγουρο είναι ωστόσο ότι ο σταθμός θα κληθεί να λογοδοτήσει στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της χώρας, καθώς κατηγορείται για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας σε ό,τι αφορά την υποχρέωση των καναλιών να περιορίζουν στο ελάχιστο τον πόνο των συγγενών των θυμάτων, όταν καλύπτουν δυστυχήματα. Ακόμα, παραμένει άγνωστο αν οι πρίγκιπες Χάρι και Γουίλιαμ σκοπεύουν να παραπονεθούν εκ νέου στο Channel 4 ή στις αρμόδιες αρχές, δεδομένου ότι ο σταθμός αγνόησε παντελώς την έκκλησή τους να μη συμπεριληφθούν σκηνές της ίδιας της μητέρας τους στο ντοκιμαντέρ.