Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Το ελληνικό κοκτέιλ που «μέθυσε» τον κόσμο

Το Skyfall 2 του Παναγιώτη Γκοβάτσου πήρε το χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Πράγας.

Ξεκίνησε από το κάστρο της Μονεμβασιάς και με «όπλο» του έναν ανεπανάληπτο συνδυασμό γεύσεων και χρωμάτων «κατέλαβε» το κάστρο της Πράγας! Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος δημιούργησε το καλύτερο κοκτέιλ στον κόσμο, το «βάφτισε» Skyfall 2 και με αυτό απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στον 39ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ που πραγματοποιήθηκε στην τσεχική πρωτεύουσα.

Χρειάστηκαν πολλή δουλειά και δεκάδες δοκιμές προκειμένου ο Ελληνας bartender να φτιάξει ένα κοκτέιλ τόσο καλό, ώστε να υποσκελίσει 56 αντίστοιχες δημιουργίες από όλο τον κόσμο. «Εκανα τουλάχιστον 50-60 κοκτέιλ για να καταλήξω σε αυτό» δηλώνει στην «Espresso» ο Παναγιώτης και προσθέτει: «Αυτό που πιστεύω ότι έδωσε περισσότερη ένταση ήταν το λικέρ ιβίσκου, που είναι ένα προϊόν πολύ ιδιαίτερο, έχει πολύ δυνατό άρωμα και πολύ ωραίο ροζ χρώμα».

Ως βάση χρησιμοποίησε τη βότκα Grey Groose αχλάδι, ενώ πρόσθεσε επίσης σιρόπι γκρέιπφρουτ, φρέσκο λάιμ, passion fruit και Perrier. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, καθώς το Skyfall 2 διακρίθηκε για την πολυπλοκότητα και ισορροπία των γεύσεων που, όπως αποδείχτηκε, εντυπωσίασαν τους γευσιγνώστες κριτές.21569889ghjlopiouytreff

Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος ζει και εργάζεται στη Μονεμβασιά, αν και, όπως λέει, δεν ξέρει ακόμη πού θα βρίσκεται φέτος τον χειμώνα, αφού του έχουν γίνει διάφορες προτάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το εισιτήριο για το παγκόσμιο της Πράγας ήταν η πρώτη θέση που κατέλαβε στον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά εκείνο που τον πείσμωσε ήταν η δεύτερη θέση που είχε πάρει στην Ελλάδα την προηγούμενη χρονιά. Πάντως ο ίδιος θεωρεί ότι η επιτυχία του δεν αποτελεί έκπληξη, αφού Ελληνας bartender είχε κατακτήσει την τρίτη θέση και στον περσινό διαγωνισμό. «Πιστεύω ότι γενικά στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη βελτίωση στο χώρο του bartending και των κοκτέιλ» σημειώνει.

Εκτός από τον Παναγιώτη Γκοβάτσο, που συμμετείχε στην κατηγορία του κλασικού κοκτέιλ, η Ελληνική Ενωση Μπάρμεν έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό και με τον Κωνσταντίνο Φραντζή, ο οποίος κατέλαβε την 21η θέση στην κατηγορία Flairtending (free style), καθώς και τον Παναγιώτη Πάλλη στο non alcoholic.

Η μυστική συνταγή

4 cl Grey Goose La Poire, 3 cl Giffard Pampl’ Hibiscus, 4 cl Finest Call Passion Fruit Purée, 2 cl ροζ σιρόπι γκρέιπφρουτ, 3 cl φρέσκος χυμός lime, 3 cl Perrier Χτυπήστε σε shaker, σερβίρετε σε ποτήρι Libbey Endessa, με διακόσμηση βατόμουρα, μούρα, γκρέιπφρουτ, φρούτα του πάθους, φύλλα ανανά, καρότο, γογγύλι, καυτερή πιπεριά και δυόσμο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...