Ισπανικό χτύπημα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ισπανικό χτύπημα

Εμπλοκή στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Ζελάο. Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου δείχνει να περνά από... σαράντα κύματα, καθώς το ξαφνικό ενδιαφέρον της Σαραγόσα ανέτρεψε τα δεδομένα και ουσιαστικά μπέρδεψε τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό.

Τι είναι αυτό που έφερε τα πάνω-κάτω στην ξαφνική πρόταση της Σαραγόσα; Ασφαλώς, και τα οικονομικά ανταλλάγματα που πρότεινε η ισπανική ομάδα, τα οποία αγγίζουν το ποσό των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ. Ενα ποσό που σαφώς είναι μεγαλύτερο από αυτό το οποίο αντιπρότεινε η διοίκηση της «πράσινης» ΠΑΕ, καθώς ο Παναθηναϊκός έριξε στο τραπέζι 2 εκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι, όμως, μόνο η διαφορά η οποία υπάρχει στο οικονομικό κομμάτι που δυσχεραίνει την πιθανότητα μεταγραφής του Ζελάο στον Παναθηναϊκό. Θα παίξει, σίγουρα, ρόλο και το ενδιαφέρον που θα δείξει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής για μια από τις δύο ομάδες. Μάλλον η Σαραγόσα δείχνει να έρχεται πρώτη στην προτίμησή του, καθώς θα κληθεί να συνεχίσει την καριέρα του από την Κορίνθιας και στο πολυδιαφημιζόμενο ισπανικό πρωτάθλημα.

Οπως και να ’χει, οι «πράσινοι» βρίσκονται αυτή τη στιγμή με την πλάτη στον τοίχο και με τα περιθώρια να έχουν στενέψει επικίνδυνα. Ετσι, αυτή τη στιγμή αρχίζουν να κυκλοφορούν και πάλι σενάρια του προηγούμενου μήνα, με παίκτες που είχαν προταθεί στην ομάδα και οι οποίοι ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε κάποια άλλη. Το ίδιο ισχύει -έστω και ως απλή αναφορά- με τον Σωτήρη Κυριάκο, το όνομα του οποίου, μέχρι να βρεθεί λύση στο αμυντικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού, θα εξακολουθεί να υπάρχει.

Η ξαφνική αυτή τροπή που παίρνει το θέμα με τον Ζελάο φέρνει και προβληματισμό στους «πράσινους» για την παραχώρηση του Λουκά Βύντρα στη Χέρτα. Και αυτό γιατί αν τον παραχωρήσουν, τότε η ομάδα θα μείνει ξαφνικά χωρίς κεντρικό αμυντικό, αφού ο Βύντρα ξέρει κι αυτή τη θέση πολύ καλά.

Πάντως, οι Γερμανοί συνεχίζουν να πιέζουν στο θέμα και μάλιστα οι πληροφορίες τούς θέλουν να έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση, η οποία θα ξεπερνά τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον ποδοσφαιριστή, του προσφέρεται τετραετές συμβόλαιο με αμοιβές που θα αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.


Η μπάλα να περνά από τον Ματος
Ενα ακόμη φιλικό παιχνίδι περιμένει τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Αντίπαλος αυτή τη φορά θα είναι ο Ατρόμητος και το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 13 Αυγούστου, στο γήπεδο Περιστερίου. Ενα ματς στο οποίο και πάλι ο Πεσέιρο θα δείξει στους ποδοσφαιριστές του τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αναπτύσσεται η ομάδα. Σύμφωνα με τα πλάνα του, θέλει η μπάλα να περνάει από τον Μάτος στην επιθετική ανάπτυξη, με συμπαραστάτη τον Καραγκούνη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ