Η Μαντλίν δεν βρέθηκε (τελικά) στο Βέλγιο

ΚΟΣΜΟΣ

Η Μαντλίν δεν βρέθηκε (τελικά) στο Βέλγιο

Αρνητικό βγήκε το τεστ DNA που θα έδειχνε αν η Μαντλίν ήταν τελικά στο Βέλγιο. Σύμφωνα με μαρτυρία, η μικρή εθεάθη στη χώρα με έναν Ολλανδό και μια γυναίκα που μιλούσε αγγλικά, όμως η εξέταση που έγινε στο γενετικό υλικό που βρέθηκε στο ποτήρι από το οποίο υποτίθεται ότι ήπιε έδειξε ότι δεν επρόκειτο για εκείνη. Πλέον, αναμένεται το αποτέλεσμα από την εξέταση που θα γίνει στο αίμα που εντοπίστηκε σε τοίχο του δωματίου στο οποίο κοιμόταν η Μαντλίν, τα δείγματα του οποίου αναμένεται να φτάσουν σήμερα στο Μπέρμιγχαμ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Πορτογαλίας, η Μαντλίν δεν αποκλείεται να έχασε τη ζωή της από αμέλεια ή προμελέτη μέσα σ’ αυτό το δωμάτιο. Τα σενάρια που κυκλοφορούν, κάποιο από τα οποία θέλει τους γονείς της Μαντλίν να ευθύνονται για το θάνατό της, ανάγκασαν την Αστυνομία να τους υπερασπιστεί, ανακοινώνοντας ότι δεν βρίσκονται ανάμεσα στους υπόπτους. «Η οικογένεια δεν είναι ύποπτη. Αυτό αποτελεί επίσημη θέση» είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Ολεγάριο Σόουζα, σε μία από τις σπάνιες δηλώσεις του.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Mirror»: «Ο Τζέρι Μακ Καν με το ζόρι μπορούσε να συγκρατήσει το θυμό και τον πόνο που του προκαλούσαν οι εξωφρενικοί ισχυρισμοί ότι εκείνος και η σύζυγός του, Κέιτ, μπορεί να ευθύνονται για το θάνατο της κόρης τους. Πριν από την ανακοίνωση που τους απαλλάσσει οι Μακ Καν είχαν αρνηθεί ότι εμπλέκονται στην εξαφάνιση της κόρης τους, ενώ τονίζουν πάντα πως πιστεύουν ότι όταν την απήγαγαν ήταν ζωντανή». «Δεν κάναμε εμείς το έγκλημα, όμως πάντα θα μας κριτικάρουν», είπαν σε συνέντευξή τους.

Α. Χ.