Επικίνδυνα 18 εκατ. παιχνίδια!

ΚΟΣΜΟΣ

Επικίνδυνα 18 εκατ. παιχνίδια!

Σε μια ακόμη απόσυρση παιχνιδιών προχώρησε χτες η αμερικανική εταιρεία Mattel, εξαιτίας των κινδύνων που εγκυμονούν για την υγεία των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει από την αγορά 18,2 εκατομμύρια μαγνητικά παιχνίδια, κατασκευασμένα στην Κίνα, εκ των οποίων 9,5 εκατομμύρια είχαν διανεμηθεί στις ΗΠΑ. Η απόσυρση αφορά κούκλες Πόλι Πόκετ, παιδικούς ήρωες, Μπάρμπι και Μπάτμαν, καθώς και πολλά αξεσουάρ παιχνιδιών, γιατί οι μικροί μαγνήτες που περιέχουν μπορεί εύκολα να αποσπαστούν και να καταλήξουν στα παιδικά στόματα.

Παράλληλα, τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη βαφή των μικρών αυτοκινήτων και άλλων παιχνιδιών από μέταλλο περιέχουν υψηλά ποσοστά υδράργυρου, μόλυβδου και επικίνδυνων χρωστικών ουσιών.

«Η Mattel αποσύρει από τις αγορές σε όλο τον κόσμο 18,2 εκατομμύρια μαγνητικά παιχνίδια», αναφέρει στη λακωνική της ανακοίνωση η εταιρεία, όμως εκπρόσωπος της Ενωσης Παιχνιδιών της Κίνας ανέφερε σε δήλωσή του ότι το πρόβλημα με τους μαγνήτες ήταν γνωστό στους αρμοδίους από το Μάρτιο κιόλας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία απέσυρε προσφάτως ακόμη 1,5 εκατομμύριο παιχνίδια, λόγω της αυξημένης ποσότητας μολύβδου που βρέθηκε στις βαφές τους. Ηδη στην εταιρεία έχει καταφτάσει η πρώτη αγωγή από γονιό, ο οποίος ζητεί να αποζημιωθεί για τα χρήματα που δαπάνησε για την αγορά των ελαττωματικών παιχνιδιών, καθώς επίσης και για το διαγνωστικό τεστ στο οποίο υπέβαλε το παιδί του για να διαπιστώσει αν είχε επηρεαστεί η υγεία του.


Φωτ: Ακρως επικίνδυνες χρωστικές ουσίες, υδράργυρος και μόλυβδος ανιχνεύτηκαν στα εικονιζόμενα (και όχι μόνο) παιχνίδια της Mattel. Οι Κινέζοι, όμως, απαντούν ότι ορισμένα προβλήματα ήταν γνωστά στην εταιρεία από το Μάρτιο!