Η νύφη το' σκασε

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αφησε τον γαμπρό στα κρύα του λουτρού την ώρα του μυστηρίου ενώ οι συγγενείς των δυο οικογενειών πιάστηκαν στα χέρια

Η νύφη το' σκασε

Η νύφη το... ’σκασε λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει το μυστήριο! Μια νεαρή μελλόνυμφη πήρε το μικρόφωνο στην Ωραία Πύλη τού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Ρόδου και ανακοίνωσε στους προσκεκλημένους ότι δεν θέλει να παντρευτεί τον γαμπρό, επειδή -όπως είπε- στην πραγματικότητα δεν τη θέλει εκείνος.

Με απίστευτη ψυχραιμία, η 29χρονη συνέχισε λέγοντας στους έκπληκτους παρευρισκομένους ότι όποιος θέλει μπορεί να την ακολουθήσει στο ξενοδοχείο όπου θα γινόταν το γαμήλιο γλέντι, για να γιορτάσουν την ελευθερία της! Οπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησαν σκηνές άπειρου κάλλους, με τους συγγενείς των δύο οικογενειών να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος φταίει, ενώ κάποιοι πιάστηκαν ακόμα και στα χέρια.

Ολα έγιναν το περασμένο Σάββατο, όταν ένας 29χρονος από τη Λευκάδα (που είναι εθελοντής πενταετούς υποχρέωσης στο Νησί των Ιπποτών) και η συνομήλικη Ροδίτισσα σύντροφός του θα ενώνονταν με τα δεσμά του γάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες μέρες πριν από την τέλεση του μυστηρίου ο γαμπρός φέρεται να είχε δηλώσει στη νύφη ότι ναι μεν θα την παντρευόταν το προκαθορισμένο Σάββατο, αλλά από τη Δευτέρα κιόλας θα ξεκινούσε τις διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου! Οταν τελικά η… μεγάλη μέρα έφθασε, η νύφη ζήτησε να μιλήσει ιδιαιτέρως στον ιερέα, τον οποίο και ενημέρωσε για τα σχέδια του γαμπρού. Αναυδος ο παπάς απευθύνθηκε στον 29χρονο, ο οποίος του είπε: «Αφού δεν θέλει εκείνη να παντρευτούμε, καλύτερα να μη γίνει ο γάμος ποτέ».

Λίγο προτού ξεκινήσει, λοιπόν, το μυστήριο η κοπέλα ανέβηκε στην Ωραία Πύλη και ανακοίνωσε από το μικρόφωνο στους καλεσμένους ότι δεν θα γίνει το μυστήριο γιατί ο γαμπρός θέλει να πραγματοποιηθεί ο γάμος για να τη χωρίσει αμέσως. Από την πλευρά του, ο Λευκαδίτης αντέδρασε και φώναξε στους προσκεκλημένους ότι εκείνη δεν θέλει να τον παντρευτεί. Αμέσως το κλίμα ηλεκτρίστηκε και ακολούθησαν έντονες λογομαχίες, βρισιές, μέχρι και χαστούκια (!) μεταξύ των συγγενών των δύο οικογενειών, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία.

Η νύφη, όμως, δεν είχε τελειώσει το «λόγο» της και συνέχισε καλώντας τους προσκεκλημένους να την ακολουθήσουν στο ξενοδοχείο όπου είχε προγραμματιστεί η γαμήλια δεξίωση, για να γιορτάσουν την ελευθερία της! Την ίδια στιγμή, ιερείς και αστυνομικοί προσπαθούσαν να βγάλουν τους συγγενείς της νύφης στο προαύλιο, ενώ ο γαμπρός και το σόι του φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα της εκκλησίας και οδηγήθηκαν στο τμήμα μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Το σίγουρο είναι ότι η νύφη… το ’σκασε και το γλέντησε με συγγενείς και φίλους σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ