Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τα δύο αέρια στον οργανισμό που προκαλούν την παχυσαρκία

Ερευνητές αποκαλύπτουν τα αίτια των περιττών κιλών με τεστ αναπνοής.

Η αναπνοή μπορεί να αποκαλύπτει τα αίτια της παχυσαρκίας. Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το περιττό βάρος μπορεί να είναι αποτέλεσμα ανισορροπίας των αερίων στο σώμα και όχι υπερφαγίας ή έλλειψης άσκησης. Γι’ αυτό μάλιστα εισηγούνται την καθιέρωση τεστ αναπνοής προκειμένου να διαπιστώνεται τι φταίει για τις πληθωρικές «επιδόσεις» στη ζυγαριά. Η νέα έρευνα που έγινε από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Cedars Sinai» του Λος Αντζελες έδειξε ότι οι άνθρωποι στην αναπνοή των οποίων εντοπίζονται υψηλές συγκεντρώσεις τόσο υδρογόνου όσο και μεθανίου είναι πιο πιθανό να έχουν μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος, αλλά και μεγαλύτερο ποσοστό λίπους. «Είναι η πρώτη μεγάλης έκτασης έρευνα σε ανθρώπους που δείχνει σύνδεση ανάμεσα στην παραγωγή αερίων του οργανισμού και στο βάρος. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας στην κατανόηση των αιτίων της παχυσαρκίας» σχολιάζει σχετικά ο επικεφαλής της έρευνας Ruchi Mathur.

Στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας, οι επιστήμονες ανέλυσαν τη σύσταση της αναπνοής 792 ανθρώπων και διαπίστωσαν τέσσερα διαφορετικά «μοτίβα». Οι εθελοντές είχαν είτε φυσιολογική σύσταση αναπνοής, είτε αναπνοή με υψηλότερες συγκεντρώσεις μεθανίου, είτε με υψηλότερα επίπεδα υδρογόνου, είτε με υψηλότερα επίπεδα και των δύο αερίων. Οσοι βγήκαν θετικοί για υψηλές συγκεντρώσεις και των δύο αερίων είχαν σημαντικά υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος και υψηλότερα ποσοστά λίπους. Η παρουσία μεθανίου συνδέεται με τον μικροοργανισμό methanobrevibacter smithii που είναι υπεύθυνος για το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής μεθανίου στους ανθρώπους. «Συνήθως, οι μικροοργανισμοί που ζουν στον πεπτικό σωλήνα μάς ωφελούν, αφού μας βοηθούν να μετατρέψουμε την τροφή σε ενέργεια. Ωστόσο, όταν αυτός ο συγκεκριμένος οργανισμός είναι σε πληθώρα, μπορεί να αλλοιώσει τις ισορροπίες με τρόπο που να κάνει κάποιον επιρρεπή στο να πάρει βάρος» εξηγεί ο δρ Mathur.

Αυτοί οι οργανισμοί απορροφούν το υδρογόνο από άλλα μικρόβια και το χρησιμοποιούν για να παράγουν μεθάνιο, το οποίο τελικά εκπνέεται με την αναπνοή. Οι ερευνητές αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτή η διάδραση βοηθάει τα βακτήρια που παράγουν υδρογόνο να πολλαπλασιάζονται, οπότε και αυξάνεται το θερμιδικό φορτίο που απομυζούν από την τροφή. Αυτό το επιπλέον θερμιδικό φορτίο ο οργανισμός το μετατρέπει σε επιπλέον λίπος κι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την παχυσαρκία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...