«Οχι άλλη δημοσιότητα για τη Μαντλίν»...

ΚΟΣΜΟΣ

«Οχι άλλη δημοσιότητα για τη Μαντλίν»...

Τόσο καιρό έκαναν εκκλήσεις στα ΜΜΕ να μην αφήσουν την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν να ξεχαστεί, ζητώντας τους να καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ τις εξελίξεις των αστυνομικών ερευνών.

Τώρα ο Τζέρι και η Κέιτ Μακ Καν αλλάζουν στάση και απαιτούν να σταματήσει η «εμμονή των media» με το θέμα της κόρης τους, χαρακτηρίζοντας άσκοπο το βομβαρδισμό που δέχεται ο κόσμος με τις φωτογραφίες της Μαντλίν σε καθημερινή βάση. «Αρχικά θέλαμε χωρίς αμφιβολία εκτενή κάλυψη της υπόθεσης. Η κάλυψη που είχαμε όμως ήταν δέκα φορές περισσότερη από όση είχαμε φανταστεί» δήλωσε ο Τζέρι Μακ Καν, επιρρίπτοντας μέρος των ευθυνών για τη στασιμότητα των αστυνομικών ερευνών στους δημοσιογράφους, που «παρουσιάζουν εικασίες ως δεδομένα».

Την ίδια στιγμή, πορτογαλικές εφημερίδες αναφέρουν ότι ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας ανίχνευσαν μυρωδιά πτώματος πάνω στα κλειδιά του αυτοκινήτου που νοίκιασαν οι Μακ Καν πέντε εβδομάδες μετά την εξαφάνιση της κόρης τους. Υπό τον τίτλο «Η Αστυνομία υποπτεύεται τη μεταφορά πτώματος» η πορτογαλική εφημερίδα «Jornal de Noticias» αναφέρει επίσης ότι τα ζώα ανίχνευσαν επίσης ίχνη αίματος στο πορτμπαγκάζ του Renault Scenic που νοίκιασε η οικογένεια για τις μετακινήσεις της στην Πορτογαλία λίγο μετά την εξαφάνιση του 4χρονου κοριτσιού.

Αν και η εφημερίδα δεν αποδίδει τα παραπάνω ούτε καν σε ανώνυμες πηγές μέσα από την Αστυνομία, συνεχίζει το άρθρο της αναφέροντας ότι οι Αρχές αναμένεται να ανακρίνουν και τον άνθρωπο από τον οποίο νοίκιασαν το αμάξι ο Τζέρι και η Κέιτ Μακ Καν. Ο εκπρόσωπος της πορτογαλικής Αστυνομίας Ολεγκάριο Σούσα δεν προέβη σε σχολιασμό του δημοσιεύματος.