Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Φέσια επωνύμων στο Πήλιο

Πολιτικοί, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι που διαθέτουν βίλες δεν έχουν πληρώσει (πέντε χρόνια τώρα) ούτε ευρώ για λογαριασμούς νερού!

Φέσια με… ουρά έχουν βάλει επώνυμοι σε περιφερειακούς δήμους του Πηλίου, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχουν πληρώσει ούτε έναν λογαριασμό νερού! Ατομα της πολιτικής σκηνής, καλλιτέχνες, ακόμα και γνωστοί δημοσιογράφοι που διαθέτουν βίλες στην περιοχή, άγνωστο πώς, την έχουν βγάλει «καθαρή» τόσα χρόνια δίχως να έχουν πληρώσει ούτε… ευρωσέντ!
Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Δήμος Νότιου Πηλίου αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπή υδροδότησης σε όσους δημότες είχαν συσσωρευμένες οφειλές και δεν είχαν προβεί σε καμία ρύθμιση. Ανάμεσα στις παροχές που διακόπηκαν ήταν αυτή του εξοχικού γνωστού πολιτικού, ο οποίος οφείλει περίπου 10.000 ευρώ και ενός άλλου, πασίγνωστου προσώπου της τηλεόρασης, που όφειλε σε λογαριασμούς νερού 12.000 ευρώ!
Από την ώρα της διακοπής άρχισαν οι… άνωθεν πιέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι δεν σήκωσαν το ακουστικό τους για να μιλήσουν με τους αρμοδίους του δήμου, όμως υπήρξαν οι μεσάζοντες που προσφέρθηκαν να… καθαρίσουν για λογαριασμό τους. Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», μία εξ αυτών υπήρξε άκρως προκλητική, αφού δεν δίστασε να μιλήσει με άσχημο τρόπο σε δημοτικό σύμβουλο του Νότιου Πηλίου. Εκείνος διατήρησε την ψυχραιμία του, απαντώντας της ωστόσο πως «αν οι επώνυμοι οφειλέτες δεν προσέλθουν για ρύθμιση, το πιθανόν είναι ότι θα ξεραθεί το γκαζόν τους και θα αδειάσει η πισίνα τους».

Δύο μέρες μετά τέσσερις από τους επώνυμους οφειλέτες του Δήμου Νότιου Πηλίου -διά των αντιπροσώπων τους- προχώρησαν στη ρύθμιση της οφειλής καταβάλλοντας ορισμένες εκατοντάδες ευρώ. Φυσικά ο προβληματισμός μεταξύ παραγόντων του Δήμου Νότιου Πηλίου είναι αν οι συγκεκριμένοι επώνυμοι αλλά και οι υπόλοιποι οφειλέτες θα φανούν συνεπείς στις ρυθμίσεις ή μετά το φθινόπωρο θα εξαφανιστούν στην Αθήνα και θα αρχίσουν νέο κύκλο πιέσεων και… ρυθμίσεων από το επόμενο καλοκαίρι!
Σημειώνεται πως όλα αυτά τα ακριβά ακίνητα αγοράστηκαν πολύ πριν από την οικονομική κρίση, τις «χρυσές» εποχές, και τώρα ορισμένοι ιδιοκτήτες τους θέλουν να συνεχίσουν να τα απολαμβάνουν, επιβαρύνοντας όμως τους οικείους δήμους. Πάντως για την περιοχή του Νότιου Πηλίου, τώρα που τίθεται σε αμφιβολία το μέλλον της λειτουργίας του φράγματος «Παναγιώτικο» (υδροδοτεί τα περισσότερα χωριά της ευρύτερης περιοχής), πιθανότατα θα αλλάξει η πολιτική για το νερό. Εξάλλου, σε περίπτωση απενεργοποίησης του φράγματος, η δημοτική Αρχή θα αναγκαστεί ούτως ή άλλως να αναζητήσει άλλες πηγές υδροδότησης και θα απαιτήσει την εξόφληση των τεράστιων χρεών από επώνυμους και ανώνυμους οφειλέτες για να χρηματοδοτήσει τα απαραίτητα μελλοντικά έργα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...