Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Η απάντηση της Σάττι στους haters

Τη στιγμή που το ελληνικό «Ζάρι» της Eurovision ανεβαίνει...

Τα ιστορικά Κούλουμα του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στο σπίτι ατελιέ κάτω από...

Καθαρά Δευτέρα του 1925. Ενας νεαρός σπουδαστής της Σχολής...

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Εκανε χαλάστρα στη γιορτή για το 40ό

“Πράσινα” χαμόγελα και “ερυθρόλευκη” γκρίνια στο “αιώνιο” ντέρμπι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ 1-1

Το «ερυθρόλευκο» πάρτι για την κατάκτηση του 40ού πρωταθλήματος χάλασε χθες στο Καραϊσκάκη από τον Φιγκερόα, τον Σισοκό, τον Ζέκα και τους υπόλοιπους «πράσινους» τους οποίους έριξε στην αρένα του φαληρικού γηπέδου ο Γιάννης Βονόρτας. Το… μονόπρακτο, όπως τουλάχιστον φάνταζε το ελληνικό «clasico» πριν από το πρώτο σφύριγμα του Ανδρέα Παππά, είχε τελικά διαφορετικό πρωταγωνιστή από εκείνον που πολλοί προέβλεπαν με βάση τη φετινή εικόνα των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός, που θεωρούνταν «ξεγραμμένος» μέχρι την έναρξη του αγώνα, ήρθε από το -37 (στη βαθμολογία) και έκανε «χαλάστρα» στη «γιορτή» που είχαν ετοιμάσει οι γηπεδούχοι. Οπως φάνηκε, αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι» για τον «αιώνιο» αντίπαλό του, ο οποίος εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και μάλιστα με την εμφάνισή του προκάλεσε (δικαιολογημένα) την «γκρίνια» της εξέδρας. Οι «πράσινοι» παίζοντας έξυπνα κατάφεραν να μην ηττηθούν στο κατάμεστο και «καυτό» Καραϊσκάκη που γνώρισε φέτος το πρώτο του sold out στο πρωτάθλημα. Λίγο πριν από το τέλος ο Μήτρογλου έσωσε την παρτίδα για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό καθώς ισοφάρισε το γκολ του Φιγκερόα.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν τον αγώνα παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο που έβαλε «φωτιά» στο φαληρικό γήπεδο και ζητούσε μια εμφατική νίκη επί του «αιωνίου». Ενώ οι παίκτες του Μίτσελ είχαν τον έλεγχο, ουσιαστικά δεν απείλησαν τον Παναθηναϊκό που είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο. Στο 34′ ο Μπαρμπαρούσης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά όταν βρέθηκε μπροστά στον Μέγερι δεν κατάφερε να περάσει την μπάλα πάνω από τον «ερυθρόλευκο» γκολκίπερ. Επίσης, στο 45′ ο Ζέκα πήρε την μπάλα από το λανθασμένο γύρισμα του Μανωλά προς τον Μέγερι και αφού πέρασε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, τελικά πλάσαρε στο δοκάρι! Δοκάρι όμως είχε και ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χολέβα στο 42′.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε τακτική. Εξακολούθησε να αμύνεται μαζικά και να προσπαθεί να βγει επικίνδυνα στην κόντρα επίθεση. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός πίεσε μέχρι το 60′, αλλά οι «πράσινοι» έκαναν το γκολ. Στο 73′ ο Ζέκα έβγαλε τη σέντρα και ο Φιγκερόα «νίκησε» τον Μέγερι με ωραίο πλασέ στην κίνηση. Το 0-1 φάνηκε να κόβει τα πόδια των παικτών του πρωταθλητή. Ωστόσο, η εμπειρία του Ιμπαγάσα και η κλάση των Τζιμπούρ και Μήτρογλου έφεραν το ματς στα ίσα. Στο 87′ ο Αργεντινός «γέμισε» στο αδύναμο άκρο της «πράσινης» άμυνας και ο Αλγερινός σούταρε διαγώνια, για να μπει στην πορεία της μπάλας ο ομογενής φορ και με προβολή να γράψει το 1-1. Στα τελευταία λεπτά το «θερμόμετρο» ανέβηκε και απειλήθηκε γενική… σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από λεκτικό επεισόδιο του Βιτόλο με τον Μίτσελ. Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μήτρογλου έβαλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε (ορθώς) αφού βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Περίπου δύο ώρες πριν από το ντέρμπι μια μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού επιτέθηκε στο πούλμαν των «πράσινων» και ακολούθησαν συμπλοκές με την αστυνομία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Αμπντούν (63′ Μήτρογλου), Παπαδόπουλος, Τζιμπούρ, Φέισα, Μανιάτης, Φουστέρ, Γκρέκο (46′ Ιμπαγάσα), Χολέβας, Μανωλάς, Παπάζογλου (74′ Μασάντο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος (69′ Χουχούμης), Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Μπαρμπαρούσης, Σισοκό (90′ Εσπράθα), Τοτσέ (60′ Φιγκερόα).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...