Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

1.000.000 ευρώ ζητάει ο Χαριτάτος από τη Μπαρμπαρίγου

Αγωγή-μαμούθ του παρουσιαστή για τα «καψώνια» στην Αργυρώ.

Mε αγωγή-«μαμούθ» που κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απαντάει ο Σπύρος Χαριτάτος στα όσα του έχει καταλογίσει κατά καιρούς αναφορικά με την τηλεοπτική τους συνεργασία η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ο δημοσιογράφος ζητάει 1.000.000 ευρώ από την πρώην συνεργάτιδά του, ποσό που δηλώνει ότι θα διαθέσει για τα συσσίτια των αστέγων. Οπως αναφέρει στην αγωγή που κατέθεσε, τα όσα έχει πει κατά καιρούς για το πρόσωπό του η τηλεοπτική μαγείρισσα «είναι ψευδή, συκοφαντικά και φτάνουν μέχρι τον διασυρμό». Τονίζει μάλιστα πως αν του ζητηθεί από το δικαστήριο, θα προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις, επικαλούμενος και μάρτυρες-κλειδί στην υπόθεση. Η «Espresso» έχει στην κατοχή της τη σαράντα οχτώ σελίδων αγωγή και παρουσιάζει τις πτυχές της διαμάχης.

Δυόμισι χρόνια τώρα δεν είχε ακουστεί το παραμικρό για την αιτία της ξαφνικής αποχώρησης της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από την εκπομπή «10 με 1 Μαζί» που παρουσιαζόταν στον ΑΝΤ1. Αιτία για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στάθηκε η τελευταία συνέντευξη της μαγείρισσας (στις 26 Φεβρουαρίου του 2013) στο τηλεοπτικό δίδυμο Σκορδά –  Λιάγκα, όταν βρέθηκε καλεσμένη στη εκπομπή τους με αφορμή το βιβλίο της «Η Δίαιτα των Ειδικών». Εκεί, μεταξύ άλλων, τόνισε πως (την περίοδο που ήταν στο πλατό της εκπομπής «10 με 1 Μαζί») οι Σπύρος Χαριτάτος και Γιώργος Καραμέρος της έκαναν καψώνια με αποτέλεσμα να κλονιστεί τόσο πολύ η υγεία της που απέκτησε αυτοάνοσο θυρεοειδή. «Η με καθυστέρηση δυόμισι ετών επίσημη παρουσίαση του “τηλεοπτικού δράματος” μιας δήθεν βασανισμένης μαγείρισσας από αδίστακτους παρουσιαστές, με αναφορές μάλιστα σε θέματα υγείας, ήξερε ότι θα κέντριζε το ενδιαφέρον και του πλέον αδιάφορου για το πρόσωπό της τηλεθεατή» αναφέρει ο Σπύρος Χαριτάτος στην αγωγή του και συνεχίζει: «Φέρομαι να είμαι υπαίτιος για την καταστροφή της υγείας της (μαζί με τον Γεώργιο Καραμέρο) να τη βασανίζω με καψώνια. Το δικαστήριό σας αντιλαμβάνεται από τα παραπάνω σε ποιο βαθμό επιχειρείται από την εναγομένη η επαγγελματική μου συντριβή, από τη στιγμή μάλιστα που ως πρώην συνεργάτιδά μου μοιάζει στα μάτια και την αντίληψη του αβασάνιστου παρατηρητή “αξιόπιστη” στη μαρτυρία της, ως γυναίκα εργαζόμενη δήθεν “θύμα” κακού προϊσταμένου, χωρίς ποτέ να έχω υπάρξει προϊστάμενός της, αλλά και ως γυναίκα θύμα βασανισμού». Μάλιστα ο δημοσιογράφος στην αγωγή σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αναγκάζομαι να αποκαλύψω λίγα από τα πράγματα που γνωρίζω και που ποτέ δεν θα αποκάλυπτα, πλην όμως οφείλω να προστατεύσω την ηθική και επαγγελματική μου υπόσταση κι αξιοπρέπεια, καθώς δεν είναι ηθικό και δίκαιο ένας δημοσιογράφος-παρουσιαστής να διασύρεται τεχνηέντως κι ευθέως ως “βασανιστής” συνεργατών, και δη μιας γυναίκας, πράγμα που είναι ακόμα πιο επιβαρυντικό. Αντιμετωπίζω την αποθέωση της “απόλυτης αυτοθυματοποίησης” προς προσπορισμό υλικών και επικοινωνιακών κερδών, με μέσο την τηλεοπτική αρένα».

86f98g77Το χρονικό της κόντρας, τα «καψώνια» και τα καρφιά για παρουσιαστές

Στην αγωγή αναφέρεται πως τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας τους η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου καλούσε τον δημοσιογράφο πέντε φορές την εβδομάδα στο εστιατόριό της για φαγητό και το καλοκαίρι πριν τη δεύτερη σεζόν τον κάλεσε στο ξενοδοχείο της μητέρας της στην Πάρο: «Υποθέτω πως δεν θέλεις να βλέπεις τον βασανιστή σου κάθε βράδυ και πως δεν τον καλείς διακοπές με οικεία σου πρόσωπα», σημειώνει ο δημοσιογράφος ξετυλίγοντας το κουβάρι της συνεργασίας τους, φθάνοντας στο επίμαχο σημείο της αποκάλυψης του γιατί η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποχώρησε από την εκπομπή.

Το 2009 η Αργυρώ προτάθηκε από τον τότε διευθυντή παραγωγής Στέλιο Αντωνιάδη για τη στήλη της μαγειρικής. «Είμαστε σκεπτικοί ως προς την εν λόγω επιλογή όχι γιατί η εναγομένη δεν ήταν αναγνωρίσιμη και καλή μαγείρισσα, αλλά γιατί είχαμε (δικαίως) την εντύπωση ότι εγκαταλείπει ξαφνικά τους συνεργάτες της» λέει στη αγωγή του ο Σπύρος Χαριτάτος και συνεχίζει: «Αυτές τις επιφυλάξεις θέλησε να άρει ο διευθυντής παραγωγής Στέλιος Αντωνιάδης, λέγοντάς μας πως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου του είχε εκμυστηρευθεί ότι αντιδρούσε έτσι γιατί η συμπεριφορά με την οποία την αντιμετώπιζαν οι προηγούμενοι παρουσιαστές ήταν πολύ κακή, σε σημείο να αναγκαστεί να συμβουλευθεί ειδικούς σε ομάδες υποστήριξης προκειμένου να ξαναβρεί τον εαυτό της από την πίεση και την κακομεταχείριση που υπέστη από τους προηγούμενους παρουσιαστές. Ο Στέλιος Αντωνιάδης έκλεισε για εμένα και τον Γιώργο Καραμέρο ραντεβού με την εναγομένη τον Σεπτέμβριο 2009, πριν αρχίσει η εκπομπή. Η εναγομένη μας επανέλαβε τις αιτιάσεις της περί κακομεταχείρισής της από πρώην συνεργασίες της, ενώ αρχικά αρνήθηκε την πρότασή μας επικαλούμενη την ψυχολογική φθορά του παρελθόντος. Ετσι αφήσαμε την πρόταση ανοικτή. Τον Νοέμβριο του 2009 εμφανίστηκε από μόνη της, προφανώς αφού είχε διαπιστώσει τους υψηλούς δείκτες τηλεθέασης, και ενημέρωσε ότι από αύριο ξεκινά στην παρέα μας, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Σε ό,τι αφορά την εκπομπή μας, η εναγομένη δεν είχε συνάψει σύμβαση εργασίας με τον σταθμό και δεν πληρωνόταν με μισθό για την παρουσία της ενότητας στην εκπομπή “10 με 1 Μαζί” και συνεπώς είχε ελεύθερο ωράριο: ερχόταν κι έφευγε όποτε ήθελε, προετοίμαζε όποια συνταγή ήθελε, με αντάλλαγμα υπερδιαφήμιση σε ώρα υψηλής θεαματικότητας. Επίσης η εναγομένη είχε έσοδα από τους χορηγούς των εκπομπών, τα προϊόντα των οποίων προωθούσε χωρίς οποιαδήποτε ανάμειξή μας. Είναι σημαντικό να δηλωθεί ότι η εναγομένη δεν έπαιρνε οδηγίες από εμάς και είχε το ελεύθερο να μαγνητοσκοπεί τις παρουσιάσεις της όποτε επιθυμούσε».

Ο χρόνος παραμονής της εναγομένης στα πλατό του στούντιο Κάπα όπου γυριζόταν η εκπομπή ποτέ δεν ξεπερνούσε τη μία ώρα, περιγράφει στην αγωγή του ο Σπύρος Χαριτάτος και συνεχίζει: «Εκτός από συκοφαντικό κι επικίνδυνο, είναι αστείο να εμφανίζεται ότι της κάναμε καψώνια. Πώς δηλαδή την ”πρήζαμε”, σε σημείο να πάθει αυτοάνοσο νόσημα και μεγάλο ψυχολογικό σοκ; Της δίναμε αλάτι αντί για ζάχαρη; Την κλειδώναμε στο καμαρίνι; Είχαμε πει στους κάμεραμαν να τη δείχνουν άσκημη και χοντρή στο γυαλί; Υποχρεούτο να τηρεί ωράριο; Οχι. Η μόνη “δέσμευση” που είχε ήταν να βρίσκεται για το τέταρτο της μαγειρικής μεταξύ 10.00 με 1.00 στο στούντιο Κάπα» σημειώνει ο δημοσιογράφος, ενώ αποκαλύπτει: «Τακτικά μας εκμυστηρευόταν τα δεινά που πέρασε με όλες τις προηγούμενες συνεργασίες της. Είχε περιγράψει μάλιστα περιστατικά με δημοφιλέστατο πρόσωπο της πρωινής ζώνης πολύ χειρότερα απ’ όσα ισχυρίστηκε ότι δήθεν της κάναμε εμείς».

Από την αρχή η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έδειξε στους παρουσιαστές πως η δημόσια εικόνα της ήταν ζωτικής σημασία γι’ αυτήν. Οπως αναφέρεται στην αγωγή, επειδή ισχυρίστηκε ότι κάπου διάβασε ότι «μαγειρεύει τζάμπα», τους ζήτησε να λένε ότι χαρίζει την αποζημίωσή της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, ενώ δεν λάμβανε μισθό από την εκπομπή «10 με 1 Μαζί»! Περνώντας στο επίμαχο σημείο της αποχώρησης, ο Σπύρος Χαριτάτος περιγράφει: «Κλείσαμε την πρώτη τηλεοπτική χρονιά 2009-2010 με αρμονία και αισθήματα επαγγελματικής φιλίας μεταξύ μας. Μέσα στα πλαίσια της επαγγελματικής φιλίας, η εναγομένη μας εκμυστηρεύτηκε ότι ζούσε ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα, που εντάθηκε τον Σεπτέμβριο 2010 και κατά την άποψή μου, δεν ήταν άμοιρο της αποχώρησής της. Συγκεκριμένα, αυτόν τον ενάμιση χρόνο διαρκώς μας έλεγε: “Είστε το ψυχολογικό μου καταφύγιο”.

98f4f66Η άτακτη φυγή και η απόρριψη από το «Top chef»

Οπως αποκαλύπτει μέσα από την αγωγή του ο δημοσιογράφος, αιτία για την άτακτη φυγή της γνωστής μαγείρισσας ήταν η απόρριψή της για τη θέση της κριτή στο «Top Chef»: «Τον Σεπτέμβριο του 2010 η εναγομένη δυσαρεστήθηκε πολύ με τους ιθύνοντες του καναλιού γιατί αρνήθηκαν τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό πρόγραμμα μαγειρικής του σταθμού “Top Chef”. Μάλιστα μάθαμε εκ των υστέρων πως συγγενικό πρόσωπο της εναγομένης που είχε αναλάβει εκ μέρους της τις διαπραγματεύσεις είχε μια πολύ έντονη συζήτηση στο γραφείο του κυρίου Λεβέντη μετά την αμετάκλητη άρνησή του να συμπεριλάβει την εναγομένη στους κριτές του “Top Chef”. Το συγγενικό της πρόσωπο που έκανε τις διαπραγματεύσεις με τους διευθυντές του AΝΤ1 άρχισε να την πιέζει να φύγει από το κανάλι, παρά τη λεκτική ανανέωση της συμφωνίας της μαζί μας, εφόσον κατά τη δική του λογική, το κανάλι είχε απαξιώσει την εναγομένη. Η ίδια μας παρακάλεσε να φροντίσουμε τη δημόσια εικόνα της, που είχε κατά την άποψή της τρωθεί». Μετά από αυτά και σύμφωνα με την αγωγή, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είχε αυτοβούλως περιορίσει τις εμφανίσεις της στην εκπομπή, ρωτούσε διαρκώς για τα νούμερα τηλεθέασής της και όταν αυτά δεν ήταν ικανοποιητικά γι’ αυτήν, είχε διαπιστωθεί ότι συνήθως την επόμενη ημέρα απουσίαζε. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, εμφανιζόταν στον χώρο της εκπομπής με ψυχολογία που έδινε την εντύπωση ότι κάποιο δυσάρεστο περιστατικό είχε προηγηθεί. Η δυσαρέσκεια της εναγομένης και του συγγενικού της περιβάλλοντος για την άρνηση του Γιώργου Λεβέντη και των υπεύθυνων του project από το εξωτερικό να τη συμπεριλάβουν στους chefs του σόου μαγειρικής ολοένα και μεγάλωνε. «Πιστεύω ότι η πικρία της αυτή σε συνδυασμό με το προσωπικό πρόβλημα, που είχε εκμυστηρευθεί σε εμένα αλλά και σε άτομα της ομάδας του “10 με 1 Μαζί”, την οδήγησαν να εξαφανιστεί το πρωινό της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου 2010 χωρίς ούτε ένα μήνυμα, απροειδοποίητα, αναπάντεχα και χωρίς να φταίει κανένας από την εκπομπή. Χαρακτηριστικό είναι ότι συνεργάτης που περίμενε στο καθιερωμένο ραντεβού να την πάρει με το αυτοκίνητο το πρωί της Δευτέρας 22/11/2010 ανησύχησε γιατί η εναγομένη δεν ήρθε στο ραντεβού και εκείνος φοβόταν μην είχε πάθει ατύχημα, αφού και το κινητό της ήταν κλειστό. Η μόνη εξήγηση -αν θεωρείται εξήγηση- που μας έδωσε εκ των υστέρων της εξαφάνισής της, είναι ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του Στέλιου Αντωνιάδη που λέει τα εξής: “Δεν φταίει κανένας. Δεν αντέχω άλλο. Σταματάω εδώ”» αποκαλύπτει ο Σπύρος Χαριτάτος, ενώ τονίζει πως ο ίδιος διατηρεί μέχρι και σήμερα άψογη σχέση με το κανάλι του Αμαρουσίου.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...